De a tavalyi évi költségvetés zárszámadásáról is szó lesz, valamint az Állami Számvevőszékről szóló törvényhez is hozzányúlhatnak.

A Magyarország 2021-es központi költségvetésének végrehajtásáról, azaz a zárszámadási törvényjavaslatról, továbbá a kormány egészségügyi törvénycsomagjáról tárgyal szerdán az Országgyűlés – olvasható az MTI hírében.

Ma szavaznak az egészségügyi törvény módosításáról a Parlamentben

A képviselők egyperces néma felállással emlékeznek Lukáts Miklós (KDNP) elhunyt országgyűlési képviselőre az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 21-én

Fotó, címlapkép: MTI/Kovács Attila

A Varga Mihály pénzügyminiszter által benyújtott előterjesztés indoklása szerint a tavalyi költségvetés fókuszában a koronavírus-járvány elleni védekezés és a járvány miatt nehéz helyzetbe került gazdaság újraindítása, a munkahelyek megvédése és a családok jövedelembiztonsága állt. 2021 végén már látható volt, hogy a kormány sikeres; a gazdaság újraindítását segítő és a családok helyzetét javító, a korábban elindított programokat megtartó, sőt bővítő költségvetési politikája révén a gazdaság újraindult, teljesítménye 7,1 százalékkal nőtt – olvasható az indoklásban.

A törvényjavaslat szerint 2021-ben az államháztartás központi alrendszerének hiánya 4773,9 milliárd forint volt, ami a GDP 8,7 százalékának felel meg. Az államadósság-mutató mértéke 2021. december 31-én a GDP 76,8 százaléka volt.

A képviselők megvitatják az Állami Számvevőszék szervezetével és működésével, valamint a nemzetiségek jogaival összefüggő egyes törvények módosítását is, amely a számvevőszéki ellenőrzések hatékonyabb és megalapozottabb lefolytatását biztosítaná, valamint átmeneti időszakot állapítana meg a nemzetiségi szervezeteknek, hogy nemzetiségi egyesületként vetessék magukat nyilvántartásba, és így jelölő szervezetként jelöltet állíthassanak a nemzetiségi és a helyi önkormányzati választásokon.

Az ülésnap végén tárgyalják a képviselők az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosítását, amely az ellátórendszer megújítását tűzi ki célként. Az indokolás a főbb változások között említi a praxiskörzetek állami meghatározását, az ügyeleti rendszerben az állami mentőszolgálat szerepének bővítését, a szakápolási rendszer átalakítását.

Forrás: mti.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Miután fogalma sincs a gombnyomogató134 droidnak mire mond igent, ezt is megszavazza, Szakadjon rájuk sz ég!
Giovanni Alba
Hiányolom L. Simon László mindenhez is értő korszakos zseni megnyilvánulását. Áprilisban még nagyon tudta a tutit.
24.hu/belfold/2022/04/22/haziorvosok-reagaltak-l-simon-laszlo-biralatara/
Toller Béla
Remekül megy az eü felszámolása, a zárszámadás kiemelkedően sikeres, minden OK. A szegénységi bizonyítványt meg a parlament kiállítja saját magáról ! Nem, hogy az állam szerep nem tisztázódik egyre jobban, hanem az állam megy le egyre inkább maffiába, megtart miden pénzt, amihoz hozzáfér és magáncsatlósok kezébe adja át. Meddig még ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.