Több főúton is baleset történt szerdán kora reggel, több vasútvonalon pedig fakidőlés akadályozza a forgalmat. Ajkán kigyulladt egy épület, jelenleg is zajlik még az oltás.

Közúti hírek

Az Útinform szerda reggel 6:14-kor kiadott összefoglalója szerint az alábbi a helyzet az ország útjain:

- A 6-os főúton Mecseknádasd térségében a 170-es km-nél egy személygépkocsi balesete miatt a Pécs felé vezető oldalon a kapaszkodó sávot lezárták.

Balesetekkel, fakidőlésekkel és épülettűzzel indult a szerda

Fotó: Illusztráció/police.hu

- Az 52-es főúton Solt és Fülöpszállás között egy kisteherautó kamionnal ütközött össze. A 40-es km-nél a fél útpályát lezárták. A műszaki mentés miatt időnként megállítják a forgalmat.

- A magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalotánál a kilépésre várakozó kamionsor 3 km-es.

- Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 165-ös és a 167-es km szelvények között a külső sávot dilatáció javítás miatt lezárták. A sávlezárás várhatóan két hétig lesz érvényben.

A Voláninform a Facebook-oldalán tette közzé szerdán reggel 5:47-kor, hogy a 2122-es számú úton, Szécsény és Nagylóc települések között történt baleset miatt az utat lezárták. Az érintett Volán-járatok egyelőre várakozni kényszerülnek. 

Fennakadások a vasúti közlekedésben:

A Mávinform szerda reggel 5:49-kor közölte a Facebook-oldalán, hogy a GYSEV vonalán Egervár-Vasboldogasszony és Zalaszentiván között több helyen fa dőlt a felsővezetékre, ezért a délelőtti órákig szünetel a vonatközlekedés, ezen a szakaszon pótlóbuszok közlekednek. Az átszállások miatt a Pannónia InterRégiók menetideje 20-30 perccel megnőhet.

Mecsekalja-Cserkút és Bicsérd állomások között kora reggel vadat gázolt a Pécsről Dombóvárra 4:37-kor elindult vonat, így a két állomás között egy ideig szünetelt a vonatkozlekedés (emiatt az 5:38-as Szentlőrinc-Pécs járatot nem is indították el). Mostanra már újra járhatnak a szerelvények, de a Pécs-Dombóvár-Budapest és a Pécs-Barcs vonalakon még a délelőtti órákban is fennakadásokra és hosszabb menetidőkre kell számítani. A Pécsről Budapestre tartó Baranya IC 60 perc késéssel közlekedik, Dombóvárig minden állomáson és megállóhelyen megáll.

Szerda reggel 5:06-kor azt a hírt közölték, hogy a hajnalban fa dőlt a vasúti pályára, megsérült a felsővezeték Somogyszob és Jákó-Nagybajom állomás között. Emiatt a vonatok nem közlekedhetnek. A helyreállításig – várhatóan 8 óráig – az utasokat pótlóbuszok szállítják. A Somogy InterCity (IC829) Dombóvár és Budapest között nem közlekedik. Az utasok a Pécsről a Keleti pályaudvarra 7:19-kor, Dombóvárról 8:07-kor továbbinduló Tenkes IC vonattal (IC807) utazhatnak.

Tűz Ajkán

A katasztrófavédelem közleménye szerint egy csaknem kétszáz négyzetméteres, több részre osztott épület tetőszerkezete gyulladt ki kora reggel Ajkán a Széchenyi utcában. A tűz miatt több helyen beomlott a tető, az épület belseje is lángol. A tüzet az ajkai és veszprémi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltják, a beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.