Az ügyészség szerint a végrehajtói kar elnöke a börtönből kitelefonálva kérte meg feleségét és rajta keresztül apját, hogy csaknem 110 millió forintnyi luxusórát és ékszert helyezzenek el egy széfben, hogy azokat ne tudják lefoglalni a hatóságok.

Schadl György a börtönből telefonon kérte meg feleségét és apját ékszerek és luxusórák elrejtésére, pénzmosással vádolják őket

Fotó: pixabay.com

A 24.hu által megismert vádirat szerint erre az ügyészség is rájött, ezért Schadl György feleségét és apját is a vádlottak padjára ültetik pénzmosás miatt.

Csaknem 110 millió forint értékű ékszer és luxusóra elrejtéséről próbált meg gondoskodni a börtönrácsok mögül Schadl György. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar több mint egy éve letartóztatásban ülő elnöke ezzel feleségét és apját is bajba sodorta, ugyanis ellenük is vádat emeltek – derült ki a 24.hu által megismert vádiratból.

Schadl és 21 társa – köztük Völner Pál volt igazságügyi államtitkár – ellen októberben emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós bűncselekmények miatt.

A vádhatóság szerint a végrehajtói kar elnöke 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert a Völnerrel kialakított korrupciós kapcsolata révén. A nyomozás során még 880 millió forintról volt szó.

A büntetőeljárás során Schadlnál és a szintén végrehajtóként dolgozó feleségénél a jelentős mennyiségű pénz mellett számtalan vagyontárgyat foglaltak le a hatóságok, ám a vádirat szerint akadtak olyanok, melyeket megpróbáltak elrejteni a nyomozók elől.

Forrás: 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
Völner időt kapott ugyanerre, hogy ne trezorba rakassa hanem Lölő bankjaiba?
jesz
hát kérem itt tartunk..

"vádirat szerint erre az ügyészség is rájött,"

legalább ne így fogalmazott volna a firkász, mert simán hülyét csinált belőlük...
...szóval ott rájönnek? marhajó...akkor a többi ügyben, ami függőben van, még nem jöttek rá?(valamire)
kereső
@zenebohóc: Hááááát, nem szomszédja a hülye ennek sem.
kereső
@jesz: Ott van simonka, az ügyészség még bizonyára nála sem "jött rá"- ezért aztán vigan csődbe is vitt röpke fél év alatt egy "szociális szövetkezetet" is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.