Másfél év – három és fél év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki a Szekszárdi Járásbíróság egy férfira, aki egy gyermekotthon dolgozójaként rendszeresen vert rábízott fiatal fiúkat – közölte a bíróság.

Ütötte, rugdosta a rábízott fiúkat: felfüggesztett börtönt kapott a brutális gyermekfelügyelő

Fotó: pixabay.com

A Szekszárdi Járásbíróság az egy nappal korábban, előkészítő ülésen meghozott ítéletében tízrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek férfit, miután tettét beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról – írja az MTI.

A férfi gyermekfelügyelőként dolgozott egy Tolna megyei gyermekotthonban, ahol pszichoaktív szereket fogyasztó, esetenként súlyos magatartászavarral küzdő és jellemzően sajátos nevelési igényű, 12-18 éves korú fiúk számára működik. A férfi a felügyelete alatt álló kiskorúakat 2018 és 2019 között rendszeresen megalázta, erőszakos volt velük, bántalmazta őket.

Többször „beavatási szertartást” tartott , ami abból állt, hogy ököllel mellkason ütötte és vádlin rúgta a fiúkat, de többször előfordult az is, hogy a ököllel állon vagy tenyerének élével nyakon vágta őket.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülmény volt a férfi büntetlen előélete, az, hogy több mint két év telt el a bántalmazás óta, és az is, hogy beismerte a bűncselekmény elkövetését és az előkészítő ülésen megbánó magatartást tanúsított.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség, a vádlott és a védő a jogorvoslati nyilatkozatok megtételére három munkanapot tartottak fenn.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.