A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva, hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés bűntette miatt emelt vádat öt személy – köztük egy ügyvéd – ellen a Székesfehérvári Törvényszéken.

Egy ügyvéd és négy társa alaposan átverte Lagzi Lajcsit: vádat emeltek a 200 millió forintos ügyben – videó

Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész mutatja mennyit fogyott és nyilatkozik, miután távozott a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én. A bíróság az ügyészi indítványt elutasítva nem hosszabbította meg a gyanúsított Galambos Lajos előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Lakatos Péter

A vádirat lényege szerint 2021 júniusában egy vállalkozó – magukat valótlanul hivatalos személynek kiadva – alkalmazottja segítségével, azzal kereste meg az ismert zenészt, hogy

200 millió forint kifizetése ellenében biztosítani tudják, hogy az ellene folyamatban lévő büntetőeljárás letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabása nélkül záruljon le vele és feleségével szemben.

(Több lap az az ügyészségi közleményben "ismert zenész"-ként emlegetett férfit Galambos Lajos néven, vagyis Lagzi Lajcsiként azonosította.)

A vállalkozó a legfőbb ügyészre hivatkozott, mint aki elintézi az ügyet, majd a zenész jelenlétében kihangosított telefonon beszélt egy, a legfőbb ügyész „jobbkezeként” megjelölt személlyel, aki garantálta, hogy az eljárás alatt álló terhelteknek nem kell börtönbe vonulnia.

A zenész többször találkozott egy – a vállalkozó által ajánlott – ügyvéddel is, aki megerősítette, hogy a vállalkozó valóban képes kedvezően befolyásolni a bíróság döntését, és hozzátette, hogy ehhez védőként őt kell meghatalmazni a folyamatban lévő büntetőeljárásban.

Az ügyészség további két személyt is megvádolt, egyikük a vállalkozó hozzátartozója, aki aktívan támogatta őt az elkövetésben, míg a másik személy tudva a jogellenes ajánlatról, pénzért cserébe közreműködött a zenésszel történő kapcsolat felvételében.

A vállalkozó az előadottakkal ellentétben nem rendelkezett sem ügyészi, sem más hivatalos személy kapcsolattal, a kért jogtalan előnyt magának tervezte megtartani.

Az ügyészség a vádiratban egyebek mellett azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje az ügyvédet és a vállalkozót végrehajtandó börtönbüntetésre, továbbá az ügyvédet végleges hatállyal tiltsa el a jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozás gyakorlásától. Amennyiben az előkészítő ülésen a vállalkozó beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség mértékes indítványa – 3.200.000 forint pénzbüntetés mellett – 5 év börtönbüntetés.

A videó az elfogásról készült.

Forrás: Ügyeszség

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
éhe a szónak...úgy szeretne jól járni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.