A Európai Bizottság illetékes szervei arra a következtetésre jutottak, hogy Budapest nem teljesítette kellőképpen a korrupció elleni küzdelemben tett reformígéreteit, ezért a testület a jövő hét szerdai ülésén azt fogja javasolni a tagállamoknak, hogy fagyasszanak be 7,5 milliárd eurót három kohéziós programból, tudta meg a Frankfurter Allgemeine Zeitung konzervatív napilap.

Gyülekeznek a fellegek Orbánék felett: egyre biztosabb, hogy be akarják fagyasztani a Magyarországnak járó uniós pénzeket

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament strasbourgi üléstermében az Európai Unió parlamentje létrejötte 70. évfordulójának ünnepségén 2022. november 22-én. MTI/EPA/Julien Warnand

Mint a Telex idézi a tekintélyes lapot,  Ursula von der Leyen bizottsági elnök kedden tájékoztatta erről az Európai Parlament frakcióvezetőit. A Bizottság jelenlegi értékelése Varga Judit magyar igazságügyi és európai ügyekért felelős miniszter szombaton elküldött levelén alapul. Ebben Varga felvázolta a kormány lépéseit.

Budapest teljesített ugyan néhány kötelezettséget, de nem mindet, és különösen a fontosakat nem

– írja a lap.

Szerdán a Spiegel is arról írt, az Európai Bizottság a mostani állás szerint nem engedi ki Magyarországot a feltételességi mechanizmus szorításából. Ez azt jelentené, hogy a jövő héten azt javasolják a tagállamoknak, hogy a Magyarországnak a következő hét évben járó kohéziós támogatások egy bizonyos részét fagyasszák be.

Forrás: Telex

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@Philips Márlówénuku: Nektek járó pénzeket? Te mondd csak, minden fideszes ennyire hülye? Nektek lófasz jár. A támogatás a magyar népet illeti. Ki vagy te, vétót lászló?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Igen, a németek már régebben megmondták, hogy Magyarországot ki kell éheztetni! Most ez megy - mert ezek a pénzek nekünk járnak!
Ludas Matyi
Nagyon helyes, ennyivel is kevesebbet tudnak lopni.
Majd lehuzzak a magyarokat 10-30 % -os ar dragulasokkal.
pacal
@Philip Marlowe: @Shikari: @Libbantölő: @ómió: @NKF: @vacsi: @Pegero: Heten, mint a gonoszok...

Hál'Istennek, a butulizmus Csak a Fidesz-eseket fertőzi. Ez jó hír nekünk, többieknek.
Peller Anikó
@Pagero: Miről? Hogy a rákai filippó lebukott? Nem vagy te megzakkanva ?
Peller Anikó
A júliusban tagjelölti státuszt kapott Ukrajnának először eleget kell tennie az EU hét fő feltételének. Mesmeg magyaurországnak, kretén fidióták:

Ezek között szerepel az igazságügyi- és korrupcióellenes reformok bevezetése, az oligarcha-ellenes törvény alkalmazása, átláthatóság a médiatulajdonlás- és az egyenlő médiapiaci feltételek terén, (illetve a nemzeti kisebbségek helyzetének törvényi rendezése) az uniós alapelvekkel összhangban.

Nem tudjátok elképzelni mi a baj Mon? Hát tessék, például.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.