Orbán Viktor valóban megszavazta a szankciós csomagokat Brüsszelben, de úgy, hogy azok a magyar embereknek ne ártsanak – ismerte el Mészáros Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének november 17-i ülésén.

Zavar a Fideszben: képviselőjük szerint a brüsszeli szankciók mégsem tesznek tönkre minket
Kép:Kormany.hu

Az ülésen a fideszes politikus a szankciókkal és Orbán Viktor európai tanácsi stratégiájával kapcsolatban szó szerint ezt mondta:

A szankciós csomaggal kapcsolatban annyit szeretnék válaszolni, hogy a brüsszeli tárgyalások során a miniszterelnök mindig azt az álláspontot képviseli, hogy megpróbálja úgy enyhíteni a szankciós csomagot, hogy az Magyarországot, a magyar embereket lehetőleg ne érintse. Eddig sikerült is elérni. Tehát mindig tettek olyan kivételeket, ami minket megóvott attól, hogy itt egy energiaválságba kerüljön az ország.

A képviselő szerint amikor ezt eléri Brüsszelben, akkor a maradék csomagot nyilván megszavazza, tehát mindig az a vád, hogy megszavazza a szankciós csomagot.

Megszavazza, mert mi is az Európai Unió tagjai vagyunk, és nekünk is együtt kell működnünk a közös döntésekben. Küzdeni kell azokért a saját magyar érdekekért, amiket ott érvényesíteni lehet, és ezt meg is teszi. És amikor ezt megtette, és elérte, akkor a maradékot megszavazza. Ebben nincs semmi kivetnivaló.

- tette hozzá.

A képviselő nem finomkodik, kerek perec kijelenti, hogy

a kormányfő a végén igennel voksolt a szankciós csomagokra.

Ami nem meglepő, hiszen az Európai Tanács, vagyis az EU-tagállamok állam- és kormányfőinek tanácsa a döntéseinek zömét konszenzussal hozza, azaz akár Ciprus vagy Málta is vétózhat. 

Ehhez képest a kormányzati propaganda nem a magyar kormányfő által elért sikerekről beszél, hanem továbbra is azt szajkózza, hogy

a brüsszeli szankciók tönkretesznek minket.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
"Tehát mindig tettek olyan kivételeket, ami minket megóvott attól, hogy itt egy energiaválságba kerüljön az ország." Akkor miért van energiaválság ma az országban?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Magyarország előre megy nem csirkefarhátra...!
Törölt Nick
Ha Orbán Viktor úgy szavazta meg a szankciós csomagokat hogy azok a magyar embereknek ne ártsanak, akkor mégis mért hazudja azt, hogy a brüsszeli szankciók tönkretesznek minket?
Ennek a Mészáros!!! Lajosnak se a szomszédja a hülye. Ugyanazon a közgyűlésen cáfolja meg a saját buta állítását.
telegdilaci
Törölt Nick: Szerintem a hazugság a lételeme,ha nem hazudna és nem vezetné félre a hazugságaival a Magyar Embereket nem is Orbán Viktor lenne, csak kár hogy ezt sokan nem látják be! mindig talál egy ellenséget akire ráfoghatja az el hibázott politikáját,mindenki hibás csak Ő soha NEM!
Aki Én
@verőce21: nézd csak, te ostoba balfasz. Itt szó nincs libamájról.
orbáni inflációs tényekről annál inkább.

m.hvg.hu/gazdasag/20221125_dragulas_inflacio_arak
verőce21
@Aki Én: Magyarország előre megy nem csirkefarhátra, te butus Ferus...!
FLETÓ
Zavar?

Ááááááááááááááááá!

Az máshol van!

kepfeltoltes.zapto.org/public/20221127143335KLÁRI.jpg

MZ/X jelentkezz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.