Nem kizárólag Orbán Viktor érdeme, hogy az EU-n belül egyre többet lehet hallani arról, hogy el kellene törölni a tagállamok döntéshozatala során az egyhangúsági követelményt, azaz a vétójogot.

Elvennék a csodafegyvert Orbántól – A csehek már sürgetik a vétójog eltörlését az Európai Unióban

A jelenlegi álláspont szerint a vétójog nem egyeztethető össze a demokráciával. Az egyhangúság minősített többségi szavazással történő felváltása ezért elengedhetetlen az EU teljes demokratizálódásához.

Amennyiben az Európai Unió nem küld támogatást Orbánnak, akkor Magyarország nem szavazza meg Finnország és Svédország NATO tagságát. Ez az egyhangú szavazás pokla. Töröljük el a vétó intézményét az Európai Unióban!

- áll a Pulse of Europe európai aktivista szervezet csehországi sejtjének új Facebook-üzenetén.

A magyar parlament december 7-én szavaz Finnország és Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálásáról. Egy nappal korábban, december 6-án, az Európai Tanács dönt a Magyarországnak szánt uniós forrásokról.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@rokker33: Minősített többség, 2/3. lenne választék! Nálunk 134 gombnyomogató droid dönt életről, halálról, épp a napokban! Ja, itthon ez a demokrácia!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Nagyon helyes, hogy el kell törölni a vétó jogot!!! Ezzel, mint a magyar példa is mutatja, csak visszaélni és zsarolni lehet!!!
ómió
Vétójog eltörlése? Ahhoz, efftársak, másik gittegyletbe kellett volna belépnetek!
Peller Anikó
@Tróger33: Most mondta a @vaksi: 'Ha nincs vétójog, akkor nincs demokrácia'

Ha szerinted van, akkor melyikőtök a hülye?

(költői a kérdés, mert mindkettő tök)
rokker33
@Peller Anikó: hülyegyerek szerinted az a normális hogy korlátozzák a választási jogunkat? Mi ne vétózzunk mert akkor a többi országnak nem lesz meg az akarata, pedig tudják hogy mi csak bukni fogunk bármire mondunk igent az számunkra hátrány lesz...
teuton
@rokker33: Figyusz okoska! Nagy hülye vagy! Az a demokracia szerinted, ahol a szavazok NEGYEDEVEL 2/3 van a parlamentben es azzal barmit meg lehet tenni? Meselj mar nekem arrol, hogy 1956 es 1989 között 99,99%kal hany alkotmanymodositas volt es mennyi lett 12 ev fideszmaffia alatt? Vagy esetleg arrol, milyen demokracia az, ha parlamenti elöterjesztes nelkül ejjel kihoznak egy ujabb törvenyt? Hogy az ilyenek mekkora de,mokracia, azt az mutatja, hany rendeletet es törveny törölt el az EU-Birosag...
A vetorol pedig csak annyit, ha O1G annyira vetozgat, akkor nem kell azon csodalkozni, hogy a többi orszagnak ebböl elege van. 3 megoldas letezik:
1. Kivül tagasabb! A Beppartbol mar ugyis kidobtak nehany eve. lehet menni a Szovjetuniohoz csatlakozni!
2. Minösitett többsegi döntesek lesznek, a vetojog eltörölve.
3. Aki sokat vetozgat, azt is megvetozzak, lasd penzek ki nem fizetese! Lehet menni panaszra a sohivatalba!
teuton
@rokker33: Hülye analfabeta mosogato!
1. Semmifele valasztasi jogot nem korlatoz az EU, a valasztasok mindigis megvoltak es megmaradnak!
2. A VETOJOGOT akarjak megszüntetni, hogy a minösitett többseg akarata legyen a döntö, mert lehet az, hogy 500 millio europai sziv 1 O1G miatt!
3. egyebkent pedig meselj mar arrol, melyik europai demokraciaban van egy minimalis kisebbsegnek (a fitymasz az EPben 1% sincs!) barmiben vetojoga???
4. Neked van barmilyen vetojogod, ha a fönököd elöirja mit mosogass? Legfeljebb felallhatsz es mehetsz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.