Kulcsfontosságú szereplővel kötött megállapodást az ügyészség a Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, valamint Völner Pál volt igazságügyi államtitkár és társaik elleni büntetőeljárásban – értesült a 24.hu.

Völner-Schadl-nyomozás: kitálalt a fideszes államtitkárnak fizetett kenőpénzek könyvelője, vádalkut kötöttek vele

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 29-én. MTI/Kovács Tamás

A lap által megismert vádirat szerint Schadl egyik bizalmasát egyebek mellett a pénzmozgások – köztük a kenőpénzkifizetések – dokumentálásával bízta meg. A hivatalosan végrehajtó-jelölt, ám valójában pénzügyesként dolgozó munkatárs mégsem vádlottként, csupán tanúként szerepel majd az eljárásban.

A nyomozás során 90 oldalnyi tanúvallomást tett több részletben, ami miatt alighanem a több mint egy éve letartóztatott korábbi főnöke is aggódhat.

A nő a büntetőeljárásról szóló törvényben rögzített megállapodásra jutott a vádhatósággal. E szerint egy bűncselekmény elkövetőjével megállapodást köthető, melyben kilátásba helyezik, hogy vele szemben büntetőeljárást nem indítanak, illetve a folyamatban lévő eljárást megszüntetik, ha az ügy, illetve más büntetőügy felderítésével, bizonyításával összefüggő információkat és bizonyítékokat bocsát rendelkezésre, és a megállapodással elérhető nemzetbiztonsági vagy bűnüldözési érdek jelentősebb, mint az elkövető büntetőjogi felelősségre vonásához fűződő érdek.

Schadl és Völner ellen korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség. Az eljárásnak 22 vádlottja van, köztük – mint szerdán megírtuk – Schadl apja és felesége.

A vádirat szerint Schadl 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert a Völner Pállal kialakított korrupciós kapcsolata révén. A közel egymilliárd forintnyi összeget az ő kérésére kinevezett önálló bírósági végrehajtóktól kapta vissza, miközben jogtalan előnyként, lényegében fizetésként rendszeresen pénzt – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – adott át a befolyását Schadl érdekeinek megfelelően gyakorló fideszes politikusnak.

Forrás: 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

icegygenabro
Na kecskebaszók! Nincs korrupció?? Meeee soros mi??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Proktor
Ez az ügy az Orbán kormány kvintesszenciája! Bemutatja hogy milyen szinten mennyit lehet lopni és bemutatja azt is hogy mi történik azokkal akik nem adják le az "alkotmányos költség"-et...
jesz
Völnernek nagyon nem akaródzik böribe menni...és meg is tesz mindent, hogy soha ne kerüljön oda...(nem is fog, mert a tárgyalásig szét lesz maszatolva minden)
Dr. Proktor
Elnézést, pontatlanul fogalmaztam: nem kormány hanem rendszer! A kormány csak a jéghegy csúcsa, amelynek mint hírlik csak a 10 százaléka látszik ki a vízből...
Dr. Proktor
@jesz: ... kivéve ha nem adta le a fent említett "alkotmányos költség"-et az illetékes pártirodán, mert akkor példát statuálnak vele, hogy a többiek tudják hogyan viselkedjenek!
icegygenabro
Na kecskebaszók! Nincs korrupció?? Meeee soros mi??
Galway
@jesz: Ha menne, vinné a Jucust is! De nem megy.
Aki Én
Völner miért nincs letartóztatva?
költői...
drrotf
Még szerencse hogy ezek a fiszes urrrak és hööölgyek úgy elszállnak attól hogy milyen pozícióban hajtják végre a bűncselekményeiket, hogy az már eszükbe sem jut, hogy aki valamilyen módon részt vesz a bűncselekményeik végrehajtásában az később valamiért bevallhatja, hogy ezek a minta emberek hogyan és mit is csináltak a nép képviseletében és megbízása alapján. Amit ez a vérgehajtók gyöngye csinált, hogy hazatelefonált hogy a bűncselekményekből összejött szajrét hová is tegyék, és hogy a számítógép azon lemezét amelyen az akciókat vezették , azt törölni kell , mert az egy bizonyíték, az eszükbe sem jutott.A modern technika most nem segített nekik, lebuktatásukat viszont igen!Fejben kellett volna tartani a ügyeket, de hát ez a végrehajtók vezetője tudjuk nem volt egy észkombájn a vizsgát is csak segítséggel tudta letenni!
Eladott Ország
A maffiámál is az a jelszó: "Sírig tartsd a pofád!" A szolgálati utat be kell tartni a pénzosztásnál is.
icegygenabro
@KisTehen: oszt mit kéne faszfej kecskebaszó???
icegygenabro
@KisTehen: hát egyelőre azt hiszem nektek van! Ezért kap lófaszt a gazdád az Európai Bizottságtól.
Sámannus
Íiiigen! Ez a gyenge pontja a rendszernek.A könyvelők mindent látnak.
Jozefina
Kérdés, hogy Völner Pál miért nincs még mindig börtönben??!!! Ha vele is vádalkut kötnének, akkor talán még nagyobb fejek is hullanának??!!
Nessy
Jó lesz ha az illető hölgy vigyáz a testi épségére! Völner egyébként még köztársasági elnököt is választott nekünk!
Alfa
...mivel nincs a kamukeresztény magyarországon korrupció...,csak keresztényszabadság szerinti "megvédése" a pénznak, mint a nyugdij-megtakarítások keresztényi megvédése, ellopása a kibaszott keresztény kurmány részéről
ómió
A városházamutyival mi van, efftársak!? "Lőn méla csend"?
icegygenabro
@ómió: ELIOS mutyival mi van kecskabaszó???
ómió
@icegygenabro: Azt az ügyészség alaptalan hazugságnak találta! Aféle "efftársinak"! És, tehénbaszó efftárs, Bige efftársad kartellmutyijával mi van!?
Aki Én
@ómió: Az a baj, te agyhalott hazudozó elmebeteg, hogy amíg te hozol három fideszen túli korrupciót, addig bárki hoz a fideszről ezret.
Aki Én
@ómió: ...egyébként orbán vejének korrupcióját orbán ügyészsége nem találta alaposnak? Jé, hogy te mennyire ostoba vagy :)
Az olaf viszont igen. Meg társadalmunk túlnyomó többsége is igen.
Meg orbán is igen, hiszen csendben inkább visszafizették. Közpénzből.
Na, az ilyenek miatt nem kapunk most pénzt.
ómió
@Aki Én: Hát, ha te így meghazudod nekünk...! Apropó Olaf! A metrómutyin "eltünt" 167 milliárdotokkal (közpénzből!) mi van!? "Olaféknak" az már mindegy? Azidőtájt, ugye "korrupció nyista"!? A nyomok nyomait is eltüntettétek már, vagy eleve "ursulakonform módon" már szerződve is sms-ben volt!? Akkor, nem ilyenek miatt nem kapunk pénzt? Hogy "píszí" hazudni? A tetvesbolsi elmebajodat meg tartsd meg magadnak!
Aki Én
@ómió: ...nem tudom, mi van vele? Nem a gazdádnak kellene felkutatni?
Ja, hogy ők is nyakig benne vannak?
Csak érdekes módon, az olaf jelentés azon részét nem kommunikálták olyan bőszen, te tájékozatlan balfasz.
icegygenabro
@ómió: figyelj kecskebaszó faszfej!
Elios-ügy Magyarországon: lezárt nyomozás és kivett tételek

Az OLAF 2018 elején nyilvánosságra hozott jelentésében azt írta, hogy az Orbán Viktor magyar miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Elios Zrt. 2011 és 2015 között elnyert közbeszerzéseinél 35 vizsgált projektből 17 esetében szervezett csalás történt. Az OLAF ezért a teljes támogatási összeg, 13 milliárd forint megvonását és vádemelést is javasolt.

A magyar kormány kivette az Európai Bizottságnak leadandó végleges számlacsomagból az Elios által megvalósított közvilágítási projektek számláit, így uniós forrás helyett magyar költségvetési pénzekből finanszírozták azokat.
icegygenabro
@kecskebaszómió: Én kifizettem a rám eső részt az adómból. És te?
ómió
@Aki Én: Te vádaskodsz itt, bolsiék elmebetege! Nem ástad bele magad? Pedig bolsi mocsok ez a javából! Fürödhetnél benne! Igazi "efftársi testhezálló!
ómió
@icegygenabro: És mondd csak, tehénbaszó bolsi elmebeteg! Mit javasolt az OLAF a 167 milliárdos efftársi metrópénzlenyulás "orvoslására"? Hány számlát fizetett ki abból valamelyik tetvesbolsi kormányod, benne a "rád eső résszel"?
Dr. Proktor
@ómió: Metrópénz lenyúlás? A rozsdamarta ruszki metrókocsikra gondolsz, amit Tarlós Pista barátod vett meg, miközben ennyiért új Alstomot vagy Bombardiert kaphattunk volna? Légkondival...
Aki Én
@ómió: Miért hazudozol, te tájékozatlan bolsi balfasz?
ómió
@Aki Én: Már megint a tetves bolsiságod meg a hazudozásod másrahazudásán görcsölsz, bolsiék fajkreténje!? Lazíts már, gyagyás! Még idiótább leszel!
icegygenabro
@kecskebaszómió: luksógoraid 13.éve uralkodnak,miért nem tudtak egy vádemelést összehozni? Csak nincsenek benne vastagon?
ómió
@Dr. Proktor:Bolsiék főgyagyása! Az orosz metrókocsikat anno az orosz államadósság fejében KAPTUK! Szóval, nem arra gondolok, hanem arra a 167 milliárdra, amit az OLAF megállapítása szerint Demszky efftársadék elloptak a metrópénzből!
ómió
@icegygenabro: Tehénbaszó főefftársgyerek! Nagyon ügyesek vagytok lopásaitok nyomának a nyomait is eltüntetni! Pont annyira, mint országrombolni!
ómió
@Dr. Proktor: Én nyugodtan belenézhetek, mert nem a te tetvesbolsi tolvajfajtádat látom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.