Érdekes kormányhatározat jelent meg a szerda esti közlönyben. Ebből ugyanis az olvasható ki, hogy a kormány készen áll részt vállalni az Európai Uniós közös, 18 milliárd eurós értékű, Ukrajnának szánt pénzügyi támogatásában, de lehet, hogy egyedi módon teszi ezt meg Magyarország.

Sejtelmes megfogalmazású kormányrendelet jelent meg éjjel: Orbánék mégis támogatják a közös hitelfelvételt Ukrajna érdekében?

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) kormányülést tart a Karmelita kolostorban 2022. november 23-án. A kormányfő mellett Varga Mihály pénzügyminiszter (b), Pintér Sándor belügyminiszer (b2), Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (3), Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b5), Nagy István agrárminiszter (b7). Az energiaárakról, Magyarország energiabiztonságáról és az Energiaügyi Minisztérium felállításával kapcsolatos teendőkről tárgyalt a kormány. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormány ebben kimondja, hogy "továbbra is elkötelezett abban, hogy részt vegyen Ukrajna háború miatt szükségessé váló pénzügyi támogatásában" – írja a Portfolio.

De az igazán fontos és új elem, hogy a határozat értelmében

a kormány felhívja a pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon az Európai Unió által Ukrajnának nyújtandó, 18 milliárd eurós hitelből hazánkra eső 187 millió euró biztosításáról.

A feladat felelőse Varga Mihály pénzügyminiszter, és a határidőket a felmerülés ütemében kell teljesíteni.

A Bizottság elnökének bejelentése után gyorsan kiderült, hogy a magyar kormány nem támogatja a 18 milliárd eurós mentőcsomag ilyen formában történő megvalósítását, vagyis a közös EU-s hitelfelvételt.

Mindezek fényében kifejezetten érdekes a szerda esti magyar kormányhatározat időzítése és sejtelmes tartalma.

A rövid kormánydöntés ugyanis nem feltétlenül egyértelmű abban a tekintetben, hogy akkor most a kormány valóban önállóan, különutat járna Ukrajna pénzügyi támogatásában, vagy egy gesztust gyakorol és végül hozzájárul a közös mentőcsomaghoz.

Forrás: Portfolio

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Persze a birkaknak majd azt mondjak szo se lehet rola, de azert suttyomban ezt is alairjak mint a 8 szankciot.
De ez keves, a korrupcio az ami miat nem fog jonni a penz. Ehhez pedig az egyetlen megoldas belepni az EU korrupcio ellenes ugyeszsegebe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@lusta: ma, 11:12 ◘ Az már kiszivárgott , hogy az Európai Tanácson belül Németország nem szavazza meg az EU-s pénzt az Orbán rezsimnek. Sajnos Angela Merkel mindent ráhagyott a gecire, a helyzet azóta hála', megváltozott. Ezt már a geci is tudja, azért kapcsolt nagyobb "fortéra" fidesz sáskahada.
lusta
@Eladott Ország: Az említett cikkben egy nagyon jó kis összefoglalót írt Wetzel.
˝A Brüsszel-Budapest viszálynak talán az a legnagyobb tanulsága, hogy a politikában is vannak üzleti modellek, amelyek addig működnek jól, amíg a bank hitelt ad. Ha azonban a bankablak bezárul, akkor láthatóvá válik, hogy a vállalkozás csődbe ment.˝
Németh István
A lényeg, hogy az Eu. nem értékelhető aljas szemét banda! avezetés azt tesz és olyan határozatokat hoz amilyet ő akar! Ez e nemzetek, mi több a demokratikusan működő nemzetek szuverenitásának földbe taposása! Ezt adiktatórikus és a közösségi érdekkel dúrván szembe menő és anemzetek elszegényítésére irányuló folyamatot azonnal meg kell szünteni! ÉS nem csupán ez a gond! A lenini-marxi kommunista elméletből a központi hatalom elsődleges megvalósulása vált céllá, ám nem kommunista módra hanem a nagytőke a bankok által uralmi diktátumra épülve! Ez azt jelenti, hogy világuralmi helyzete vindikálnak pontosabban akarnak vindikálni maguknak amelynek első lépései ha már indokínában, keleten az araboknál megbuktak akkor most Európában újraélesztik őket! A cél egyértelmű a 78 éve Németországba betelepült usa armada a hidegháborús szellemiség mellet újraéleszti ukrán területen a valóságos területfoglalási stratégiáját! Az ukránok vevők rá a puccsista mocskos zsidó aljas gazember gyilkos jelenlegi támogatottsága okán! A VILÁG MEG és FÉLREVEZETÉSÉVEL! ...
olybá tűnik, hogy az orbán viktor ebben aljas módon partner akar lenni és támogatja az ukránok részére felveendő Európai uniós hitelt!,,,,, Ez megőrűlt ezt hogyan is mondjam!...
Németh István
Azon röhögök, hogy,nyakra főre törölgetik az írásomat! Teljes egészében leszarnám ha nem azzal a céllal írnám, hogy a nemzet ellenes moslékokat agyilag rendbe hozzam! Mert ugye a politika az un. jobb, baloldaliság nagyon nem érdekel! viszont a lenin elvtárs is megmondta; tanítani a népet elsődleges feladatunk! Na én nem ácsingózok ugye fizetés emelésért de tanítom az igét >>hogy merre van az egyenes vonal! Mert az létezik egy demokratikus berendezkedésű országban, hogy vannak nemzetérdekű fószerek, meg vannak nem nemzetérdekű az az ellenséges fószerek! aA nem nemzetérdekűeknek pusztulniuk kell ilyen a pl.- hogy érzékelni tudjátok - a dobrev, cseh k. donáth a. szabó t. arató, ujházi, gyurcsány, stb. szóval a hasonlók! ezeket a nemzet-ellenségeket hazaárulás címen likvidálni kell és menten meglátja mindenki rend lesz! Ez a likvidálás bele tartozik a zelenszkíj-féle rendkívül demokratikus,meg jogállami procedúra körébe, amelyet az EU vezetése NAGYRA ÉRTÉKEL! >ahol mintaként az un . orosznak vélt kollaboránsoktól kezdve az orosz bennszülötteket, na és persze az orosz hadifoglyokat megkínozva kivégzik! Tehát magasztos az elmélet az ellenséget irtani kell!
Na most az ilyen gondolatiságot többek közt törölni ==duplán egyenlő a köz-ellenségi ténnyel!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.