Érdekes kormányhatározat jelent meg a szerda esti közlönyben. Ebből ugyanis az olvasható ki, hogy a kormány készen áll részt vállalni az Európai Uniós közös, 18 milliárd eurós értékű, Ukrajnának szánt pénzügyi támogatásában, de lehet, hogy egyedi módon teszi ezt meg Magyarország.

Sejtelmes megfogalmazású kormányrendelet jelent meg éjjel: Orbánék mégis támogatják a közös hitelfelvételt Ukrajna érdekében?

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) kormányülést tart a Karmelita kolostorban 2022. november 23-án. A kormányfő mellett Varga Mihály pénzügyminiszter (b), Pintér Sándor belügyminiszer (b2), Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (3), Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b5), Nagy István agrárminiszter (b7). Az energiaárakról, Magyarország energiabiztonságáról és az Energiaügyi Minisztérium felállításával kapcsolatos teendőkről tárgyalt a kormány. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormány ebben kimondja, hogy "továbbra is elkötelezett abban, hogy részt vegyen Ukrajna háború miatt szükségessé váló pénzügyi támogatásában" – írja a Portfolio.

De az igazán fontos és új elem, hogy a határozat értelmében

a kormány felhívja a pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon az Európai Unió által Ukrajnának nyújtandó, 18 milliárd eurós hitelből hazánkra eső 187 millió euró biztosításáról.

A feladat felelőse Varga Mihály pénzügyminiszter, és a határidőket a felmerülés ütemében kell teljesíteni.

A Bizottság elnökének bejelentése után gyorsan kiderült, hogy a magyar kormány nem támogatja a 18 milliárd eurós mentőcsomag ilyen formában történő megvalósítását, vagyis a közös EU-s hitelfelvételt.

Mindezek fényében kifejezetten érdekes a szerda esti magyar kormányhatározat időzítése és sejtelmes tartalma.

A rövid kormánydöntés ugyanis nem feltétlenül egyértelmű abban a tekintetben, hogy akkor most a kormány valóban önállóan, különutat járna Ukrajna pénzügyi támogatásában, vagy egy gesztust gyakorol és végül hozzájárul a közös mentőcsomaghoz.

Forrás: Portfolio

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Persze a birkaknak majd azt mondjak szo se lehet rola, de azert suttyomban ezt is alairjak mint a 8 szankciot.
De ez keves, a korrupcio az ami miat nem fog jonni a penz. Ehhez pedig az egyetlen megoldas belepni az EU korrupcio ellenes ugyeszsegebe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@nemkati: És arra se "szorul", ami az övé, mert pl. az ő nevében (is) lett felvéve eu-hitelként?! Hazudd már meg nekünk "korrekten"!
balos
@szópó-ómió: Kici occo sárga kérsz belőle?Neked ingyé adják,mert rászórulsz!
nemkati
@ómió: Nem tudok róla, hogy az únió már felvette volna azt a hitelt, amiről szó van. És megtörtént már a szavazás? 0rbán megszavazta?
Ha megszavazta, akkor az ő szavazatával veszi fel a hitelt az únió, tehát Magyarország is kötelezhető a visszafizetésre. A ránk eső rész pedig Ukrajnának jár, nem az övé (0rbáné). Persze 0rbán ettől még támogathatja Ukrajnát akármilyen hitelfelvételből 187 millió €-val, ahogy szeretné. És ebbe még te se szólhatnál bele.
telegdilaci
@Yoda69:Gyalázatos ahogy mindenkit Hülyének próbálnak nézni már akit lehet a Birkák gondolom isszák Orbánnak minden hazug szavát még mindig nem veszik észre hogy teljese mást mond Brüsszelben mint itthon csak ezt hogy megértsék és elfogadják sok Orbánt Istenítő Honfitársunknak még fel kellene nőni és egy kicsit gondolkodni kellene!
Sámannus
A képen egy normális sem látható. Ordít róluk a nemzet iránti gyűlölet. Az szerintűk a magyarok magukért felelnek. Akkor magyarok, felelősen zavarjuk el őket a tajgába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok