Egy szakmai konferencián vett részt csütörtökön Müller Cecília országos tiszti főorvos.

Müller Cecília szerint "nincs szégyenkeznivalónk", ezért szerepel ennyi Covid-halott a magyar nyilvántartásban
Fotó: kormany.hu

Az MTI beszámolóha szerint Müller Cecília kitért arra, hogy az egyes országok nemzeti szinten döntötték el, kit sorolnak koronavírusban elhunytak közé.

Magyarország úgy döntött, hogy aki az elhalálozás idején koronavírus-pozitív volt, azt a koronavírus miatt elhunytak közé sorolják.

Nincs szégyenkeznivalónk, hiszen Magyarországon is minden rendelkezésre állt, ami a világon máshol is elérhető volt; a gyógyszer, az oltás és a betegellátásban nyújtott áldozatos munka

- közölte.

Az átoltottságról elmondta, a magyar lakosság átlagban 63 százalékos átoltottságnál jár, szemben az európai uniós 72 százalékkal. Az első emlékeztető oltást is sokan felvették, majdnem ugyanolyan arányban, mint az alapimmunizálást adó vakcinát – tette hozzá.

Az országos tisztifőorvos beszélt arról is, hogy Magyarországon hat hullámban zajlott le a járvány, jelenleg a vírus omikronvariánsa és annak alvariánsai okoznak megbetegedéseket.

Müller Cecília beszélt arról is, hogy számos tudományos tevékenységet, kutatást indított el járvány, ilyen volt a vírus örökítőanyagának szennyvízből történő kimutatása. Ezt a módszert a szakemberek továbbfejlesztették, és például a járványos gyermekbénulás vagy az influenza vírusát próbálják követni a szennyvízben.

A szakemberek a legvalószínűbb forgatókönyvnek azt tartják, hogy a koronavírus egy szezonális (jellemzően őszi-téli) kórokozóvá válik, azonban az influenza elleni védőoltással együtt évente egyszer beadott Covid-oltással kezelhetők lesznek a fertőzések

- mondta Müller Cecília.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ennek is rinocérosz vastagságú bőr van az orcáján!
Méghogy nincs szégyenkezni valójuk a járvány kezelésében?
Hogy szakadna rájuk az ég, hogy képesek ilyet mondani!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ennek is rinocérosz vastagságú bőr van az orcáján!
Méghogy nincs szégyenkezni valójuk a járvány kezelésében?
Hogy szakadna rájuk az ég, hogy képesek ilyet mondani!
Emmersson71
Nyunyóka!

48 ezer +

...de nem sül le a pofátokról a bőr :(
kulabombaafityiszre
nincs szégyenkezni valónk,mert mid a 48 000 halott mellé tettünk egy jóárasított nyunyókát.
Rohadnál te is müller cecilia.
Sámannus
Az "áldozatos munkát " inkább tekintsük ámokfutásnak. Nem kéne szépíteni az évszázad halálozását ilyen olcsó rizsával. A kórházakból kirakott magukra hagyott betegek nem covidba haltak, meg, hanem egyszerűen magukra hagytátok. A járvány kezdetén még meg is tiltottátok a maszk használatát, később pedig másokat vádoltatok mulasztással. Lopás és rablás ment védekezés helyett. Különben miért titkolóztatok. Máig is a királyok csontjait sutúljátok, szaros történelem hamisítás végett
vitriol
müller asszonyságnak el kell sűllyednie a föld alá, a titkolózásokkal elérték, hogy nálunk többen haltak meg mint a környező országokban. cilike leszerepelt, eszébe se jusson, hogy megint visszajön, és a hülyeségeivel szórakoztasson minket, azért már megfizették, sőt túlfizették, orbán meg is jutalmazta, hát legyen ennyi elég!
gina
Vén bolond,, ez is egy nagy hazug nyanya, becsületet nem ismer,, de a bumeráng visszaszáll, és te következel . kivánom ne legyen egy nyugodt éjszakád

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.