Kevés a tanár, a pénz, egyre több a gyengén teljesítő diák.

Lesújtó képet festett Brüsszel az orbáni oktatáspolitikáról

Fotó: pixabay.com

Uniós szinten nőttek, Magyarországon összességében csökkentek az oktatásra fordított kiadások – írja a Népszavára hivatkozva a 24.hu az Európai Bizottság friss, Oktatási és Képzési Figyelő 2022 című kiadványa alapján.

Brüsszel szerint 2011 és 2021 között

a felsőfokú végzettségű 25-34 évesek aránya 28,2 százalékról 32,9 százalékra nőtt, de az EU átlagtól (41,2%) még mindig messze vagyunk,

a rosszul teljesítő 15 évesek aránya az olvasási alapkészség terén 17,6 százalékról 25,3 százalékra, a matematikánál 22,3-ról 25,6 százalékra, a természettudományoknál 14,1 százalékról 24,1 százalékra nőtt, mindhárom területen meghaladja az uniós átlagot,

a korai iskolaelhagyás tavaly 12 százalékos volt (az EU-átlag 9,7%), a romák körében 62,7 százalék.

A kiadvány szerint hiba volt 16 évre csökkenteni a tankötelezettség korhatárát, a kormány céljával ellentétben a fiatalok nem lettek munkavállalók, se iskolába, se dolgozni nem járnak.

Forrás: 24.hu, Népszava

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Az EB csak megerősítette azt, amit egyébként is tudni lehetett...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@Eladott Ország: Ezt a gecit nem merik "elveszteni",mert akkor ugrik a júdás pénzük az áfánkból és adónkból!Biztos többet nyalnak fel,mint egy 16 évet tanult tanár!Többszörösen,mert ezt a szart aki beette magát a karmellittasba,más miatt nem védnék normális emberek,csak ilyen jól megfizetett alkeszek!
Eladott Ország
@NKF: Nem Orbán és bandája csatlakozott az EU-hoz, hanem a magyar nép, nápszavazással! A migráns cigányod meg sem szavazta!
Németh István
@Eladott Ország: @balos: Csak az a helyzet, hogy a magyar nemzet érdekei ellen ugattok, szar hazaárulók vagytok! Az Eu ha meg is szavaztuk, szavazták, nem az amikor mi a belépés felé kacsingattunk! Nem a politikai baloldalisága a jellemző, hanem a politikai aljasság a diktatúra minél nagyobb kiszélesítése! Most az oktatásügy az egyik "kisegítő" téma a migrációs, a szankció ellenes, a járandóságunkat követelő okból > az Eu vezérkarnak nagyon nem tetsző témakörök a magyar ellenes fellépéseihez! Oszt azt hiszik, hogy ők osztják az észt, miközben az infláció a recesszió erősödik pont a migráció okán a háború erkölcstelen embertelen támogatása okán >> ezt a folyamatot tetézi a diktatórikus fellépéseinek erősödése - ez nem baloldaliság EZ a nemzetközösség elleni bűncselekmény! Mi vagyunk a kísérleti nyúl, rajtunk keresztül akarnak minden téren példát statuálni! Most az oktatás holnap, az egészségügy, holnapután, az önkormányzatok, azt követően a buzik és a másságosak kezelése lesz a téma! Ezt az egész aljas nemzet-fasiszta csűrhét el kell zavarni!! ok >> EURÓPA gazdaság, moralitás tönkretétele, a diktatórikus irányítás az Eu. pénzek elherdálása! Bizalmatlansági indítvány kell decemberben!
ómió
Még mindig az aberróképzést hiányolják a brüsszeli efftársak!?
Logogrif
@Németh István: "...oszt azt hiszik..." Heej Te bunkócska ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.