Kevés a tanár, a pénz, egyre több a gyengén teljesítő diák.

Lesújtó képet festett Brüsszel az orbáni oktatáspolitikáról

Fotó: pixabay.com

Uniós szinten nőttek, Magyarországon összességében csökkentek az oktatásra fordított kiadások – írja a Népszavára hivatkozva a 24.hu az Európai Bizottság friss, Oktatási és Képzési Figyelő 2022 című kiadványa alapján.

Brüsszel szerint 2011 és 2021 között

a felsőfokú végzettségű 25-34 évesek aránya 28,2 százalékról 32,9 százalékra nőtt, de az EU átlagtól (41,2%) még mindig messze vagyunk,

a rosszul teljesítő 15 évesek aránya az olvasási alapkészség terén 17,6 százalékról 25,3 százalékra, a matematikánál 22,3-ról 25,6 százalékra, a természettudományoknál 14,1 százalékról 24,1 százalékra nőtt, mindhárom területen meghaladja az uniós átlagot,

a korai iskolaelhagyás tavaly 12 százalékos volt (az EU-átlag 9,7%), a romák körében 62,7 százalék.

A kiadvány szerint hiba volt 16 évre csökkenteni a tankötelezettség korhatárát, a kormány céljával ellentétben a fiatalok nem lettek munkavállalók, se iskolába, se dolgozni nem járnak.

Forrás: 24.hu, Népszava

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Az EB csak megerősítette azt, amit egyébként is tudni lehetett...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Az EB csak megerősítette azt, amit egyébként is tudni lehetett...
Néro2
Akkor most már nem csak európa gazdasági motorja hanem szellemi központja is leszünk? Gondolom a KESMA majd megaszondja.
Aztán , sztrájktörő orvosok is mennek űsi matyar fődre a határon túlra világszínvonalú egészségügyünkből.
Vagy várom , hogy mikor követeli a szomszéd , hogy a várbéli desznyó mikor küldi meg az orvosok fizetését.
Végül is jogos igénye lehet hisz Prüssszelnek kéne fizetne a magyar tanárok bérét.:)
szép új világ
A fidesznek és az élén Orbánnak nem érdeke egy gondolkodni tudó, értelmes, a környezetével szemben kritikus, magasan kvalifikált ifjúság. Az ostoba, a kormányzati propagandának bedőlő, kritikus gondolkodásra képtelen emberek a fidesz hatalmának zálogai. Minden szavazat ugyan annyit nyom a latban, és nem mindegy, hogy egy szavazat megszerzése mennyibe kerül - 4 évente egy zsák krumpliba vagy egy diák oktatására fordított milliókba. Kézenfekvő következtetés, hogy az oktatás színvonalának csökkenése eredményezheti a fidesz tábor erősödését.
Nem lepődnék meg, ha egy napon előállnának a 4 elemis iskola oktatás bevezetésével - csak úgy Horthy korszaknak megfelelően.
Törölt Nick
Mindeközben: A központi költségvetés kiemelt támogatást biztosít a szervezett hit és erkölcsoktatásban, valamint a hittanoktatásban részvevő személyek bérfejlesztéséhez, melynek összege 61ezer Ft/fő/hó.
Nekik nem kell Prüssszeli pénzre várniuk.
magyarkozlony.hu/dokumentumok/8f8ba16a48d4ebf49f8c565efbd5824cb70b2369/megtekintes
Németh István
@szép új világ: @Qqberci: @Néro2: Még az az egy szerencse, hogy ti a kádári oskolában olyan okoskákká váltatok, hogy észtúltengésben szenvedtek! Ennek köszönhetően a pedagógus pénz-kunyerát politikai, amolyan kommunista összeférhetetlenségi alapon folytonos zavarkeltéssel cserélitek fel! Ez csupán a magyar nemzet, a nép polgárainak érdekei ellen folytatjátok > szar hazaárulók vagytok ! Csak csodálkozok magamon minő finom úriemberként fogalmaztam! Hogy rohadjatok meg!
telegdilaci
@Néro2:Brüsszelben nem értik meg hogy ennek a kormánynak nem érdeke hogy okos gondolkodó Emberek kerüljenek ki az Oktatásból a gondolkodó Ember veszélyes erre a hatalomra,nekik a buta nem gondolkodó irányítható szellemileg vissza maradott Emberek a jók akik minden hazugságot el hisznek ilyenek a Fidesz támogatóik!
telegdilaci
@Németh István:Te nem abban a rendszerben okosodtál lettél ennyire fél művelt!
Nessy
@Törölt Nick: Továbbá megemelték jövőre a határon túli magyar oktatás támogatást! Jól jönnek mám a halott nagypapa helyett is szavazók levelei!
Yoda69
@telegdilaci: Ez a barom a Lomonoszov egyetemre jart esti tovabbkepzesre. Ott lett ilyen okos bolsevik.
Eladott Ország
@Németh István: Üzenjük Brüsszelnek : Kádára alatt munkás-paraszt kormányunk volt, most bunkó-paraszt kormányunk van. Hemzsegő, orbitális hazugságok, egy agyament delirálása. A kakadu motívumot is megismételte, mi minden válságból megerősödve kerülünk ki, meg legország vagyunk. Csak arról elfelejtette tájékoztatni az ő három millió hülyéjét, hogy kishazánk a csőd szélén tántorog éppen, és ha nem sikerül kivarázsolni a brüsszeli sárkány torkából az EU-s milliárdokat, akkor bizony Magyarországnak harangozhatnak. Hazug, elmebeteg idióta! De szép lenne, ha Pestre érkezve a TEK-esek értetlenkednének a mikrobusz mellett: "Lepsénynél még megvolt!"
uploads.disquscdn.com/images/c8eba70e22f048a6e61b0cd4ed453596b056fe822ea325a634cd8540cf347a03.jpg?w=800&h=1142
NKF
Brüsszel menjen a p..csába! Ursulával együtt! Ezek az uniók nem jöttek be nekünk!
Balos ,balfaszok vegyétek már észre mindig a nagyhatalmak döntöttek!
balos
@Eladott Ország: Ezt a gecit nem merik "elveszteni",mert akkor ugrik a júdás pénzük az áfánkból és adónkból!Biztos többet nyalnak fel,mint egy 16 évet tanult tanár!Többszörösen,mert ezt a szart aki beette magát a karmellittasba,más miatt nem védnék normális emberek,csak ilyen jól megfizetett alkeszek!
Eladott Ország
@NKF: Nem Orbán és bandája csatlakozott az EU-hoz, hanem a magyar nép, nápszavazással! A migráns cigányod meg sem szavazta!
Németh István
@Eladott Ország: @balos: Csak az a helyzet, hogy a magyar nemzet érdekei ellen ugattok, szar hazaárulók vagytok! Az Eu ha meg is szavaztuk, szavazták, nem az amikor mi a belépés felé kacsingattunk! Nem a politikai baloldalisága a jellemző, hanem a politikai aljasság a diktatúra minél nagyobb kiszélesítése! Most az oktatásügy az egyik "kisegítő" téma a migrációs, a szankció ellenes, a járandóságunkat követelő okból > az Eu vezérkarnak nagyon nem tetsző témakörök a magyar ellenes fellépéseihez! Oszt azt hiszik, hogy ők osztják az észt, miközben az infláció a recesszió erősödik pont a migráció okán a háború erkölcstelen embertelen támogatása okán >> ezt a folyamatot tetézi a diktatórikus fellépéseinek erősödése - ez nem baloldaliság EZ a nemzetközösség elleni bűncselekmény! Mi vagyunk a kísérleti nyúl, rajtunk keresztül akarnak minden téren példát statuálni! Most az oktatás holnap, az egészségügy, holnapután, az önkormányzatok, azt követően a buzik és a másságosak kezelése lesz a téma! Ezt az egész aljas nemzet-fasiszta csűrhét el kell zavarni!! ok >> EURÓPA gazdaság, moralitás tönkretétele, a diktatórikus irányítás az Eu. pénzek elherdálása! Bizalmatlansági indítvány kell decemberben!
Maccska
Az a gond hogy egyre több a cigány.Ma már velük vannak tele az iskolák.Persze ha van kedvük oda járni.Kevés köztük a normális.
ómió
Még mindig az aberróképzést hiányolják a brüsszeli efftársak!?
Logogrif
@Németh István: "...oszt azt hiszik..." Heej Te bunkócska ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.