Debrecenben, a hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamara gazdasági fórumán mondott beszédet Lázár János építési és beruházási miniszter csütörtökön – írja a 24.hu.

Nagy bejelentést tett Lázár János – itt vannak a részletek!
Fotó: Lázár János építési és beruházási miniszter beszél a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett gazdasági fórumon Debrecenben 2022. november 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Elárulta, hogy eddig 302 beruházást függesztett fel a kormány az idén, 2140 milliárd forint értékben.

Úgy fogalmazott, hogy

ez a háború rezsije a beruházások frontján Magyarország tekintetében.

A miniszter beszélt arról is, hogy Magyarország gázköltsége 2021-ben 7 milliárd euró volt, az idén 17 milliárd euró, vagyis 10 milliárd forrás elveszett.

Lázár János azt mondta,

alapvető változás lesz a fejlesztéspolitikában, számára a vidék az első, a vidéki beruházások, építkezések, közlekedési fejlesztések támogatása.

Ennek érdekében két törvénycsomag előkészítése zajlik, ami teljesen átrendezi a magyar gazdaság rendkívül sérülékeny építőipari szeletét, amely 400 ezer embernek ad munkát.

A készülő beruházási kerettörvény legfontosabb céljának azt nevezte, hogy

folytassák az állami fejlesztéseket a közjó érdekében, jobb legyen az állami beruházások előkészítése, „magyar alapanyagból, magyar szaktudással, magyar munkából, magyar profit szülessen”.

Hozzátette: teljes magyar építési szabályzatot felülvizsgálják a szakmai szervezetek bevonásával.

A tárcavezető az akadályok, a bürokrácia lebontását ígérte, aminek egyik célja, hogy

„Magyarország civilizációs szintet lépjen”, ugyanakkor – mint mondta – „polgári jóízlést kell érvényesíteni a beruházásokban, (…) jót, jobban, jó ízléssel kell építeni.

Lázár János a gazdasági fórumon méltatta a nemrég lemondó Palkovics László munkáját, akinek a minisztersége idején „átalakult a magyar ipar, a közlekedés, és sokat tett Debrecen fejlesztéséért is”. Kiemelte a mobilitás fontosságát amelynek nemcsak közlekedési, hanem társadalomi vetülete is van.

Továbbá Lázár János szorgalmazza összevont közlekedési megyebérletek bevezetését. Indoklásul azt mondta:

Budapesten és agglomerációjában havi 9500 forintos bérlettel 40-45 ezer járatot lehet igénybe venni, ugyanennyi pénz például Hajdú-Biharban tíz kilométer megtételére elég. 

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
Talán a magas infláció és a harmat gyenge forint miatt lehet? ekkora különbség a két év közötti gáz ár különbsége között, szerintem ezt nem kellene senki nyakába varrni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A fidesz nem kormányoz, hanem kommunikál, ebben kimerül minden tevékenységük, persze a közpénz lopáson felül, amit ipari méretben űznek. Mindenki nyugodjon meg! Jobban élünk mint pár hónap múlva! Azért ne feledkezzünk meg a világbajnok 27% ÁFA-ról se, mint inflációgerjesztő tényező! Gyakorlatilag a tolvaj Orbán kormány lenyúlja minden termék, szolgáltatás végfelhasználói(!) árának majd 1/3-át, nagyon kevés kivétellel. Ráadásul a termelőket is versenyhátrányba hozzák vele. Nem mekk mesterek ezek, hanem a gazdasághoz hótthülye, gyűlölködő, tolvaj bűnözők. Minél előbb el kell zavarni őket a hatalomból is!
uploads.disquscdn.com/images/3c74883708c885e8aae847d08c8f32e91b698967225f122c4c015a4a93bb35e6.png?w=800&h=688
ómió
Akkor, az efftársak nagyon értik a "forráselszankcionálást"!
icegygenabro
Még szerencse hogy olcsón kapjuk a gázt! Ja nem...
Dr. Proktor
@KisTehen:... mint ahogy te háborús bolond vagy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.