A hvg.hu értesülései szerint a rendőrség megszüntette az eljárást a kormány online nemzeti konzultációját 2020-ban, majd 2021-ben is meghekkelő robotprogram ügyében, mivel nem számít bűncselekménynek.

Nemzeti konzultáció: Nem számít bűncselekménynek a tömeges kitöltése, megszüntették a nyomozástFotó: Tomanovics Gergely/YouTube

A Nerbot néven ismertté vált hacker egy egyszerű program segítségével több tízezres nagyságrendben töltötte ki a nemzeti konzultációkat – írja a Telex.hu.

Nerbot névre keresztelt projekt kitalálója először 2020-ban lendült akcióba. A YouTube-on közvetítette, ahogy az általa írt program kitöltötte a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szóló nemzeti konzultációt. 

Tomanovics Gergely 2021 júliusában 12 órán át élőben közvetítette azt is, hogy összesen több mint 3100 nemzeti konzultációs ívet töltött ki az algoritmus véletlenszerű válaszokat adva. Később a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót is meghekkelte. 

A hvg.hu szerint a jelenleg zajló online konzultáció is becsapható, átverhető. Ugyan arról még nincs hír, hogy a “brüsszeli szankciók” elleni konzultációt meghekkelték volna, a korábbi hasonló esetek miatti nyomozásra rákérdezett a lap a rendőrségnél.

Azt válaszolták, hogy

a Nemzeti Nyomozó Iroda mindkét ügyben megszüntette az eljárást, mivel mindegyik esetben megállapította, hogy a cselekmény nem bűncselekmény.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: hvg.hu, Telex.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Ismerjük már, amit ez a tolvaj kormány tesz , az soha nem büncselekmény,,,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Törölt Nick
[email protected]ák, meg, még a robotkitöltővel együtt is csak 29 %-os volt a maximális részvétel, de volt 6%-os is. A 11 alkalomból mindössze 3 alkalommal ment 20% fölé a részvétel. Ez mire elég?
Semmire, viszont az egysejtűeket fel lehet vele tüzelni.
Mondjuk én is feltüzelném őket, lenne akkora bűz a környéken, hogy ihaj... Már élve is dögszagot árasztanak.
lampa laz
Tegnapi adat szerint, még azzal együtt is, h elektronikusan több százszor is beküldhető, nem érte el még a 700ezret. Ezekszerint nem túl népszerű a dagi hazugsága.
Az enyémet elnyelte az iratmegsemmisítő.
sokanvagyunk
Pótolni kell valahogy a bezárt postákon nem feladhatókat.
Mirabilis
"A rendőrség megszüntette az eljárást a kormány online nemzeti konzultációját 2020-ban, majd 2021-ben is meghekkelő robotprogram ügyében."
Kinek a kezében van a rendőrség?
Tán csak nem pintér olajszőkítőnek?
"2000 februárjában Pallag László kisgazda képviselő kezdeményezésére az Országgyűlés ad hoc bizottságot hozott létre az olajügyek és a kapcsolódó korrupciós ügyek feltárására. Június 8-án Nógrádi Zsolt, aki a Bács-Kiskun megyei olajmaffia tagjának vallotta magát, bizottsági meghallgatása során megdöbbentő állításokat fogalmazott meg: több vezető politikus és három parlamenti párt, továbbá a vám- és pénzügyőrség, illetve a rendőrség érintettségéről beszélt. Az olajmaffiával való együttműködéssel vádolta többek között Pintér Sándor belügyminisztert,"
Mirabilis
Írásbeli kérdéssel fordultak az LMP vezetői a belügyminiszterhez azzal kapcsolatban, hogy az 1990-es évek hírhedt bűnözője, a bombagyárosként hírhedtté vált Dietmar Clodo Pintér Sándorról és Orbán Viktorról is rendkívül súlyos kijelentéseket tett tavalyi vallomásában. Az Index cikkében kiemeli:
a Clodo által elmondottakra hangsúlyozottan nincs bizonyíték.
Az írásbeli kérdésben az LMP-s politikusok felidézik, hogy Clodo tavaly júniusban, Németországban tett írásbeli vallomásában azt állította: 1993 és 1996 között Pintér Sándor is többször megjelent lakásán, és pénzt vett át. A bűnöző arról is beszélt, hogy ebben az időszakban közvetítőként lépett fel politikai és rendészeti vezetők, valamint a „Szeva bácsiként” közismert Szemjon Judkovics Magiljevics között, akit az orosz maffia magyarországi helytartójaként tartottak számon.
Az osztrák ORF tévécsatornának tavaly októberben adott interjúban Clodo azt állította, hogy Pintér havi egy alkalommal vett át tízezer márkát az ő közvetítésével Magiljevicstől azért, hogy a magyar hatóságok szemet hunyjanak a Magyarországon folytatott illegális tevékenységei felett.
A vallomásban az is szerepel, hogy az 1994-es országgyűlési választások előtt Magiljevics tolmácsa egy egymillió márkát tartalmazó táskát juttatott el Clodónak azzal, hogy azt személyesen Orbán Viktornak kell átadnia. A „bombagyáros” szerint Orbán némi vonakodás után személyesen, egy idősebb úriember társaságában jelent meg nála, és átvette a táskát.
Egy orosz ellenzéki portál, a The Insider épp Vlagyimir Putyin budapesti látogatásának idején írt arról, hogy a pénzek átadásáról titkos videofelvételek készülhettek, amelyek Szeva bácsi 2008-as moszkvai letartóztatásakor egy informális vádalku következtében az orosz titkosszolgálatok, illetve az orosz kormány birtokába kerülhettek.
Szél Bernadett és Hadházy Ákos egyebek mellett arról érdeklődik Pintér Sándortól, hogy fenntartja-e azt az állítását, hogy soha nem találkozott személyesen Dietmar Clodóval, és arra is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.