A hvg.hu értesülései szerint a rendőrség megszüntette az eljárást a kormány online nemzeti konzultációját 2020-ban, majd 2021-ben is meghekkelő robotprogram ügyében, mivel nem számít bűncselekménynek.

Nemzeti konzultáció: Nem számít bűncselekménynek a tömeges kitöltése, megszüntették a nyomozástFotó: Tomanovics Gergely/YouTube

A Nerbot néven ismertté vált hacker egy egyszerű program segítségével több tízezres nagyságrendben töltötte ki a nemzeti konzultációkat – írja a Telex.hu.

Nerbot névre keresztelt projekt kitalálója először 2020-ban lendült akcióba. A YouTube-on közvetítette, ahogy az általa írt program kitöltötte a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szóló nemzeti konzultációt. 

Tomanovics Gergely 2021 júliusában 12 órán át élőben közvetítette azt is, hogy összesen több mint 3100 nemzeti konzultációs ívet töltött ki az algoritmus véletlenszerű válaszokat adva. Később a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót is meghekkelte. 

A hvg.hu szerint a jelenleg zajló online konzultáció is becsapható, átverhető. Ugyan arról még nincs hír, hogy a “brüsszeli szankciók” elleni konzultációt meghekkelték volna, a korábbi hasonló esetek miatti nyomozásra rákérdezett a lap a rendőrségnél.

Azt válaszolták, hogy

a Nemzeti Nyomozó Iroda mindkét ügyben megszüntette az eljárást, mivel mindegyik esetben megállapította, hogy a cselekmény nem bűncselekmény.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: hvg.hu, Telex.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Ismerjük már, amit ez a tolvaj kormány tesz , az soha nem büncselekmény,,,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A konzultációnak nevezett baromságot eleve ők is azért csinálják, hogy teszteljék, hány tökéletesen idióta van az országban.
Törölt Nick
B@sszák, meg, még a robotkitöltővel együtt is csak 29 %-os volt a maximális részvétel, de volt 6%-os is. A 11 alkalomból mindössze 3 alkalommal ment 20% fölé a részvétel. Ez mire elég?
Semmire, viszont az egysejtűeket fel lehet vele tüzelni.
Mondjuk én is feltüzelném őket, lenne akkora bűz a környéken, hogy ihaj... Már élve is dögszagot árasztanak.
lampa laz
Tegnapi adat szerint, még azzal együtt is, h elektronikusan több százszor is beküldhető, nem érte el még a 700ezret. Ezekszerint nem túl népszerű a dagi hazugsága.
Az enyémet elnyelte az iratmegsemmisítő.
sokanvagyunk
Pótolni kell valahogy a bezárt postákon nem feladhatókat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.