A hvg.hu értesülései szerint a rendőrség megszüntette az eljárást a kormány online nemzeti konzultációját 2020-ban, majd 2021-ben is meghekkelő robotprogram ügyében, mivel nem számít bűncselekménynek.

Nemzeti konzultáció: Nem számít bűncselekménynek a tömeges kitöltése, megszüntették a nyomozástFotó: Tomanovics Gergely/YouTube

A Nerbot néven ismertté vált hacker egy egyszerű program segítségével több tízezres nagyságrendben töltötte ki a nemzeti konzultációkat – írja a Telex.hu.

Nerbot névre keresztelt projekt kitalálója először 2020-ban lendült akcióba. A YouTube-on közvetítette, ahogy az általa írt program kitöltötte a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szóló nemzeti konzultációt. 

Tomanovics Gergely 2021 júliusában 12 órán át élőben közvetítette azt is, hogy összesen több mint 3100 nemzeti konzultációs ívet töltött ki az algoritmus véletlenszerű válaszokat adva. Később a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót is meghekkelte. 

A hvg.hu szerint a jelenleg zajló online konzultáció is becsapható, átverhető. Ugyan arról még nincs hír, hogy a “brüsszeli szankciók” elleni konzultációt meghekkelték volna, a korábbi hasonló esetek miatti nyomozásra rákérdezett a lap a rendőrségnél.

Azt válaszolták, hogy

a Nemzeti Nyomozó Iroda mindkét ügyben megszüntette az eljárást, mivel mindegyik esetben megállapította, hogy a cselekmény nem bűncselekmény.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: hvg.hu, Telex.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Ismerjük már, amit ez a tolvaj kormány tesz , az soha nem büncselekmény,,,
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Mióta üldözendő a fideSses csalás a novák-petinél?Sőt!Lovalagrendi taggá válasszák a pedofiliánuszok!
nemkati
De akkor 0rbán nem visítozhat Brüsszelben, hogy a magyar emberek hatalmas számban támogatják a politikáját. Legfeljebb azt visítozhatná, hogy a robotprogramjaik hatalmas számban támogatják a politikáját.
Jozefina
Amig pintérek és poltok védik a fidesz mocskosságait, addig semm nem számíít bűnnek!!?
telegdilaci
Teljesen lényegtelen ki és mit ír be a Nemzeti nagy hazugság konzultációba,mivel senki nem ellenőrzi hogy hányat küldtek vissza és milyen válaszok születtek,azt mondanak,(hazudnak) amit amennyit akarnak! semmilyen jelentősége nincs főleg az EU-ra sem,Orbán a 2/3-kormányzásával és most már a háborús helyzetre hívatkozva renkívűli felhatalmazással bármit meg tehet az Országgal számomra érthetetlen ez a konzultációs szánalmas cikuszosdi!
Giovanni Alba
Ezek után az úgynevezett "konzultációra", annak eredményére hivatkozni nevetséges dolog, ez így csak a nyomdának, postának hajt hasznot.
A NNI ügyintézőjét mikor mentik/mentették fől hivatalából alkalmatlanság miatt?
Vagy ez már egy repedés a várfalon? De hová vezetne ez? Ez veszélyes! Még a végén kiderül, hogy a plakátrongálások miatti keménykedés (pécsi nyomrögzítési cirkusz) is csak bohóckodás volt. Belejavítanak egy hirdetésbe, erre kivonulnak a tek-es legények meg a készenlétisek, helyszínbiztosítás és egyebek, hogy lehetőleg miinél többen értesüljenek az "eseményről".
Nessy
@telegdilaci: Drága játék bigott híveknek!
nemkati
@telegdilaci: @Giovanni Alba: @Maccska: Mivel saját maguk ellenőrzik saját magukat, így a visszaküldött darabszámokat se tudja senki ellenőrizni, azt meg pláne nem, hogy mennyi válasz volt az igenek és a nemek mellett. Vagyis az egész hazug konzultációnak semmi értelme, kidobott milliárdok, amikből NER kedvezményezettek még jól meg is szedik magukat.
Toller Béla
Különben is, aza bűncselekmény, amit ez a sóhivatal annak minősít. Ha nem éri fel ésszel, akkor nem bűn, ahogyan a lopás és a korrupció sem az. Hja - teszem hozzá - egy bizonyos értékhatáron felül !
ómió
A bolsik általi tömeges lenyulásuk se!?
gina
Ismerjük már, amit ez a tolvaj kormány tesz , az soha nem büncselekmény,,,
Eladott Ország
A konzultációnak nevezett baromságot eleve ők is azért csinálják, hogy teszteljék, hány tökéletesen idióta van az országban.
Törölt Nick
B@sszák, meg, még a robotkitöltővel együtt is csak 29 %-os volt a maximális részvétel, de volt 6%-os is. A 11 alkalomból mindössze 3 alkalommal ment 20% fölé a részvétel. Ez mire elég?
Semmire, viszont az egysejtűeket fel lehet vele tüzelni.
Mondjuk én is feltüzelném őket, lenne akkora bűz a környéken, hogy ihaj... Már élve is dögszagot árasztanak.
lampa laz
Tegnapi adat szerint, még azzal együtt is, h elektronikusan több százszor is beküldhető, nem érte el még a 700ezret. Ezekszerint nem túl népszerű a dagi hazugsága.
Az enyémet elnyelte az iratmegsemmisítő.
sokanvagyunk
Pótolni kell valahogy a bezárt postákon nem feladhatókat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.