Ahogy arról korábban beszámoltunk, januártól béremelést kapnak a hittan- és erkölcsoktatók.

A béremelésen felül külön pénzt kapnak az államtól az egyházi és a nemzetiségi iskolák
Fotó: Pixabay

A béremelés mellett egyszeri kiegészítő támogatást is nyújt a kormány

a bevett egyházak által fenntartott köznevelési, szakképzési, szociális és egészségügyi intézményeknek, kompenzálva a növekvő energiaárakat.

Az erről szóló határozat a friss Magyar Közlönyben jelent meg – írja a 444.hu.

A bevett egyház az Országgyűlés által meghatározott legmagasabb kategória. Nem tartozik ide például a legrászorultabbak számára iskolákat és szociális otthonokat fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, amelyet csak egy alacsonyabb kategóriába, bejegyzett egyházként ismertek el nemrég – írja a hvg.hu.

Ehhez az egyházi támogatáshoz szokatlan módon nem rendeltek összeget, egy másik kormányhatározat viszont azt mondja ki, hogy a nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott köznevelési intézmények „az egyházi fenntartású köznevelési intézményekkel azonos mértékű” támogatást kapnak, és itt van összeg:

440 millió forint és külön 10 millió az Országos Roma Önkormányzatnak.

Forrás: 444.hu, hvg.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Mi a baj?Annak idején volt a falumba egy kiváló iskolaigazgató és egy kiváló pap!
Nagyon jóba voltak mint két nagyszerű ember! Idáig stimmt.
Erre jőtt egy csúf komcsi tanítónő aki egyből feljelentette az iskolaigazgató és a papot!
Mi lett a nóta vége mind a két kiváló embernek menni kellett! egy görény komcsi nő miatt.
Képes Újság archívumában megtalálható 1966 nem tudom a pontos dátumot
division
@NKF: Ma az a legnagyobb baj, hogy a papok között kevés olyat találni, akik tényleg nagyszerű emberek lennének. Nejem is evangélikus ovit vezet, de a pap, na az nem ember, hanem minden egyéb. Ez itt a gond. Még a saját dolgozóit sem tartja semmire, valamikor nem így volt azért. Az viszont tény, hogy az ovi az egyik legszebb az egész környéken, de azt láthatjuk a cikkből is miért.
Nessy
Nekik nem kell Brüsszelre várni??? Erre célszerübb inkább semmit sem írni, ha nem akar az ember egy szint alá süllyedni!
drrotf
Mondta én, írtam én, hogy "Van itt pénz!Csak nem mindenkinek!A prioritással van baj, s ezen kellene változtatni!Auz kellene ilyen esetben a kormánynak konzultációban elmagyaráni, hogy atz állam feladatkörébe tartozó ügyerke miért nenm biztosít elegendő pénzt, és az olyan mellék fekladatokra mint az egyház iskolák anyagi támogatása arra miért van mindig pénz!Ha ezt a választóknak OV elmagyarázná olyan egyszerűen mint az Anya nő, az apa férfi, akkor sokkal kevesebben kritizálnák a kormányt ,mint most, mert megértenék hogy mit miért tesz a kormány.De így hogy mindenki tájékoztatása nélkül személyre szabottan ad támogatást a kormány az embere többsége azt kérdezi fennhangon, hogy"NOORMMÁLLIIS?"
CsipkeRózsa
A szociális intézmények, vagy a hátrányos helyzetűek is kapnak egy külön összeget?

Egyébként a vallási iskolák jobban állnak ellátottság szempontjából folyamatosan. Nem ők a leginkább rászorultak!

A

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.