Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke továbbra is várja az Európai Bizottság elnökének válaszát, az Ursula von der Leyennek írt levelét támogató polgármesterek aláírását a jövő héten átadja a bizottság magyarországi képviselet-vezetőjének.

Szita Károly várja az Európai Bizottság elnökének válaszát
Fotó: FIRDIA LISNAWATI / POOL / AFP

A szövetség elnöke, Kaposvár Fidesz-KDNP-s polgármestere pénteken, a somogyi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján felidézte: október elején fordult Ursula von der Leyenhez, kérve az orosz-ukrán háborúval összefüggő európai uniós szankciós politika megváltoztatását, és azt, hogy tegyék elérhetővé Magyarországnak a felzárkózási és helyreállítási alap forrásait.

Kérni fogja az Európai Bizottság magyarországi képviselet-vezetőjét, sürgesse meg Ursula von der Leyen válaszát, és a jelenlegi problémákra megoldást jelentő intézkedéseket

- tette hozzá.

Szita Károly azt hangoztatta:

a korlátozások napról napra gyengítik Európát, azonnali intézkedésekre van szükség.

Kiemelte, levele az elmúlt három évtizedet tekintve példás összefogást eredményezett, ahhoz a magyarországi települések mintegy 80 százaléka, több mint 2500 önkormányzat csatlakozott.

A levél mellett kiálló polgármesterek, önkormányzatok 7 millió embert képviselnek, ennyien kérnek segítséget a szankciók okozta magas árak csökkentésében

- fogalmazott.

Rámutatott arra, az aláírások jelentős része nem csak egy egyszerű polgármesteri jegyzés, mert mögötte testületi akarat van, ahogy Kaposváron is közgyűlés döntött a bizottsági elnöknek írt levél támogatásáról.

Szita Károly jelezte, várja a legnagyobb önkormányzat, a fővárosi önkormányzat támogatását is, mert úgy véli, annak helye van ebben az összefogásban.

Ez az ügy nem a polgármesterekről, hanem a polgárokról szól, a gáz, a villany áráról, sok milliárd forint fejlesztési forrásról

- hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Józsipapa
krakus elvtárs...
orbánnal beszélgessel a pénzhiányról...
Clavigo
A válaszlevelet ,,," Krakus " jeligére várja ...
Jozefina
Már megkapta a választ!!! Pénz nuku, további szankciók!!!??? Mit akar még?? Beszéljen a főnökével két pálinka mellett!!?? Nem gondolja, hogy Ursula von der Leyen majd mindenkinek válaszol???!! Szita nem partner ebben sem!!?
ómió
Meg fogja kapni a választ! Éspedig, hogy egyik kérés se efftársi, tehát "felejtős"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.