A Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzeti konzultációs kérdőív kitöltésére biztatott pénteken Jászberényben.

Gulyás Gergely: "ha Brüsszel szavazna, akkor nem polgári kormánya lenne Magyarországnak"
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! című országjáró sorozat fórumán a jászberényi Déryné Rendezvényházban 2022. november 25-én. MTI/Kovács Anikó

Gulyás Gergely a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjárás fóruma előtti sajtótájékoztatón mindenkit arra biztatott, éljen a lehetőséggel, hogy ebben a formában is elmondhassa véleményét.

Nem gondolják – tette hozzá a miniszter –, hogy egy demokráciában a választópolgároknak csak négyévente lenne lehetőségük arra, hogy beleszóljanak a közélet legfontosabb kérdéseibe.

Gulyás Gergely napjaink közélete legfontosabb kérdésének nevezte a teljesen elszabadult energiaárakat, a szankciós inflációt, amely ellen akkor lehet a legjobban küzdeni, ha Magyarországnak

"világos, egyértelmű szava és hangja van".

Közölte: büszke arra, hogy a magyar kormány Európa legnagyobb támogatási programját valósítja meg az energetika területén. Utalt arra, hogy az átlagfogyasztás szintjéig meg tudták őrizni a rezsicsökkentést, ami havi szinten családonként 181 ezer forintos támogatást jelent. Ezt meg kell őrizni, ezért a kormánynak minél nagyobb támogatásra van szüksége annak érdekében, hogy a brüsszeli vitákban Magyarország érdekeit érvényesíteni tudják – hangsúlyozta.

Kérdésre azt mondta, hogy mind a helyreállítási alapra vonatkozó nemzeti terv elfogadását javasolja a rendelkezésre álló információk szerint az Európai Bizottság, mind pedig a partnerségi megállapodást. Látható azonban, hogy a lengyeleknek sem adták még oda a pénzt, csak ígéreteket tett a bizottság és ez a veszély Magyarország esetében is fennáll. Gulyás Gergely szerint jó esély van arra, hogy jövőre reálisan lehessen az európai uniós forrásokkal számolni.

Kettős mérce van Európában, ennek elszenvedője Magyarország, mert néhány kérdésben világos, egyértelmű véleménye van – jegyezte meg. A miniszter szerint Brüsszelben nem az történt, amit vártak,

"ha Brüsszel szavazna, akkor nem polgári kormánya lenne Magyarországnak"

- mondta. Hozzátette: ebben az esetben nem lenne rezsicsökkentés, sem gyermekvédelmi törvény, nem következett volna be olyan fejlődés, mint az elmúlt tíz évben, ami mindenhol, így a Jászságban is látható volt.

Gulyás Gergely a sajtótájékoztatón köszöntötte Besenyi Orsolya főorvost, aki a kormánypártok jelöltjeként indul a január 15-i időközi polgármester-választáson. A miniszter szerint látszik, hogy egy baloldali városvezetés az uniós pénzeket sem tudja gondosan és megfontoltan felhasználni, ezért egy fordulat a városnak jót tenne.

Pócs János, a Jászság fideszes országgyűlési képviselője elmondta: 2010 óta több alkalommal indítottak nemzeti konzultációt, a közélet legfontosabb ügyeiben kérdezték és kérdezik meg most is az emberek véleményét.

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
MOnak MOST SEM polgari kormanya van, hanem egy trükközressel, csalasokkal, krumpliszavazatokkal, külföldieknek adott allampolgarsaggal es penzzel, birkak agymosasava, szervilis egyhazak tamogatasaval l "megvalasztott" tolvaj maffiakormanya...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Tessen mondani ezeket el is tetszik hinni, vagy csak felmondja a napi kötelező penzumot?
Az emberek megkérdezésén a már törvénybe iktatott, megszavazott dolgokról feltett irányított kérdéseket tartalmazó konzultációkra tetszik gondolni, ami eső után köpönyeg?
Apropó, a programmal kitöltött több száz nem létező személy véleménye is fontos?
gina
Bocsánat a krv@ @nyád te meleg kis csótány,,, ki is vagy te te tetü?? tudod milyen kormánya van ennek az országnak?? egy maffia hazug szemét tolvaj banda,, semmi több, és csak csalással moskos hazugságokkal vagytok a szinen, te Mamád buzi kisfia, jobb ha tovább nyalod OV kipcsák aljad büdös hátsóját. azért ilyen felpuffad a szád te majom segg..
colibri
Sose tudtam, hogy a hazug, tolvaj, csaló maffia kormányt "polgári"-nak nevezik! by gulyás... Mitől is polgári?
teuton
MOnak MOST SEM polgari kormanya van, hanem egy trükközressel, csalasokkal, krumpliszavazatokkal, külföldieknek adott allampolgarsaggal es penzzel, birkak agymosasava, szervilis egyhazak tamogatasaval l "megvalasztott" tolvaj maffiakormanya...
justhpeter
Egy biztos: Ha Brüsszel szavazna nem tolvaj kormánya lenne az országnak !!!
Aki Én
Pedig milyen jó lenne egy polgári kormány, ehelyett a hazaáruló, korrupt maffia helyett.
Giovanni Alba
@colibri: tegnap, 23:34
Munkás-paraszt már volt, "úrinak" meg mégsem nevezhetik, bármennyire is tetszene ez a "ficsúroknak".
ómió
Efftársilag a kormányt korábban még Moszkvában "választották", most efftársék ezt Brüsszelre ruháznák?
teuton
@ómió: Analfabeta fajkreten naci efftars! A magyar kormanyt ma is Moszkva iranyitja a kezivezerelt maffiabandan keresztül!
kereső
ha "Brüsszel" szavazna Magyarországon akkor ténylegesen lehetne egy "polgári" kormány . De mivel a magyarok szavaznak- igy van egy magát polgári, konzervativ kereszténynek hazudó tolvaj kormányunk- amely teljesen megfelel a magyar igényeknek. Azoknak az irigy-, primitiv, gyúlölködő a más kárának örülő gonosz magyaroknak, akik saját államelnöküket oly magas szellemi és erkölcsi nivón gyalázzák, hogy a Marianna árok elpirul szégyenletében, mert nem tud olyan mélységekbe lemenni.
ómió
@teuton: Még mindig nem ismered fel a saját analfabéta fajkretén náci efftársaidat se? Még mindig késik számodra a donor kutyaagy? Tudod: az az övéit mindig képes felismerni! Sürgesd má' meg! De tényleg, mert a donációig láthatóan még a magyar érdekeket is "összetéveszted" Moszkvával!
verőce21
Tanulságnak egy rövid részlet "A csizmás kandúr"-ból
...
Amint bement a kandúr a varázslóhoz, mondotta neki, hogy ilyen közel jártában nem akart elmenni anélkül, hogy nála ne tisztelegjen. A varázsló a kandúrt igen szívesen fogadta s leültette.

– Azt állítják – kezdte a kandúr a beszédet, – hogy magának, uram, megvan az a tehetsége, hogy mindenféle állattá át tudja magát változtatni. Hogy például az oroszlánnak vagy az elefántnak az alakját is föl birja venni.
– Hát az való igaz, – felelte a rémséges ember –, és hogy azt neked megmutassam, mindjárt át is változom oroszlánná.
Látván ezt a kandúr, tette, mintha megijedt volna s hirtelen felmászott a ház tetejére, a mi nem ment a csizmácskákban a szokott könnyűséggel. Amint pedig a varázsló visszanyerte emberi alakját, a kandúr ismét lejött és bizonykodott, hogy halálos félelmek közt volt.

– Aztán – folytatá – még azt is mondják, de amit alig hihetek: hogy magának megvan az a tehetsége is, hogy a legkisebb állatok alakját is fel tudja venni, például, hogy át tud változni patkánnyá, vagy egérré. No ezt én már kötve hiszem, ezt én lehetetlennek tartom.
– Lehetetlennek? – mondá a varázsló. – No hát lásd meg!
És abban a pillanatban egérré változott át és ide-oda futkosott a szoba padozatán.

Ez kellett csak a kandúrnak. Amint az egéralakot megpillantotta, nyomban nekiugrott, megfogta és megette...
Béla333
A tolvaj, hazug, hazaáruló maffiakormányt nem nevezik sehol "polgári"-nak.
Csak a hülyemagyar maffiahívők nevezik így.
teuton
@ómió: Mindig ugyanarrol a cedularol masolod be ugyanazt a szöveget anakfabeta efftars? Ezert nem lesz meg az 5 ft! Persze a szokincsedet nem tudod kutyaagyal böviteni...
ómió
@teuton: Nocsak! Megkaptad a kutyaagyat, bolsiék fajkreténje!? Akkor, van rá remény, hogy a magadéit ezután felismerd, vagy a normalitást az analfabéta fajkretén náci efftársi egód mindig kilöki magából?
teuton
@ómió: Mar megint ugyanazt kaparod be a cedulalrol? Ezert nem kapsz 5 forintot sem!
ómió
@teuton: Kaparni a kutyaagyaddal - úgy látszik, nálad csak erre hat - magad szoktál, bolsiék fajkreténje! Biztos dől érte hozzád a neobolsi "lé"!
telegdilaci
@teuton:Éppen ők beszélnek kettős mércéről amikor ők alkalmazzák idehaza külömbséget tesznek Egyházi pedagógusok és Állami Iskolákban tanító pedagógusok között és még a Diákok fejpénze között is mintha az Állami iskolákban nem olyan Magyar Állampolgárságú gyerek tanulnának!
Jozefina
A polgáritól nagyon messze van!!?? Ez egy korrupt banda, akik törvénytelen magukra szabott népszavazási törvénnyel kerültek hatalomra!!??
telegdilaci
Ez a hazug konzultációs levél a kukába való értelmetlen olyanról kérdezik álságos hazug módon a lakosságot,amire a kormány már igennel szavazott mind a 8-pontját megszavazta a szankcióknak,az energiára vonatkozó szankciók Magyarországot nem is érinti felmentést kaptunk, nem kellene mindenkit Ostobának nézni akik hiteles forrásból tájékozódnak nem hisznek a hazugság propagandának!
pacal
Hát nem tudom, hogy a büdös parasztokat mióta hívják polgárnak a Fideszben, de a látszat qrvára csal.
Az lehet, hogy a kormány anyagilag (!!!) polgári, de agyilag biztos nem!
De ha a kormány polgári is lenne, ahhoz polgárok is kellenek ám, akiknek az ügyeit egy polgári kormány igazgatja és nekem nem úgy tűnik, hogy tömött sorokban vonulnának a polgárok.
telegdilaci
@teuton:Most elővette hogy egy Fidesz jelölt hölgy támogatására bíztat Gulyás az időközi polgármester választáson mivel a baloldaliak nem tudnak bánni a pénzzel bezzeg a Pártunk és kormányunk nagyon érti hogy szórja el ész nélkül az adóforintunkat,az EU-támogatásokról nem is beszélve azért üres most az állam kassza mert nagyon értenek a pénz szóráshoz!
telegdilaci
@ómió:Várjátok a pénzt Brüsszelből közben meg ugatjátok hogy nem ezt vártátok brüsszeltől,egyszer az életben nehezedre esni igazat is mondani nem hazugsággal manipulálni a Lakosságot,semilyen következménye nincs Brüsszelre nézve bár milyen döntés születne a konzultációs levelek vissza küldéséből, sokkal fontosabb dolgokról ami húsba vágó eszetekben nincs meg kérdezni a Magyar Embereket!
balos
Polgári kormány?Tessék már megmondani,hogy 1 polgári kormánynak megengedett,hogy kilopja alólunk még az anyaföldet is?Arról már nem is beszélve,hogy az embereket úgy "használják,mint a négereket az amerikai gazdagok a gyapotföldeken!Szerencse,hogy nincs tengere az országnak,mert még arra vetemednének,hogy azon hozzák be az új munkaerőt,akik felváltják a "túlfizetett" magyar embereket!
balos
Ezt a gulyás nevű keresztyény tetvet,meg gezarolozza mát le valaki,mert viszket tőle a tenyerem,mikor meglátom a sunyi pedofiliánusz fejét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.