Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára, hogy Oroszország ne veszélyeztesse EurópátOrbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke videókonferencia keretében részt vesz a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén, a Karmelita kolostorban 2022. november 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Európai politikai helyzetértékelésében elmondta: a földrészt többfajta kihívás éri egyidejűleg, az ukrajnai háború és a nyomában járó gazdasági válság, az illegális és egyre erőszakosabb migráció, valamint a nyugati neomarxista ideológia terjedése.

A háborúról szólva Orbán Viktor elmondta:

Európa egységes a célok tekintetében, a legfontosabb az, hogy Oroszország ne jelentsen veszélyt Európa biztonságára, és ehhez szükség van egy szuverén Ukrajnára.

Az eszközök, különösen a szankciók kapcsán azonban eltérnek a vélemények – fejtette ki, hozzátéve: ezek a viták továbbra is velünk maradnak.

A gazdasági kérdésekkel kapcsolatban a kormányfő kiemelte: a rövidtávú célkitűzés a recesszió elkerülése. Közép-Európa gazdaságainak szerinte sikerülni fog, ugyanakkor a háború és a brüsszeli szankciók miatt megemelkedett energiaárak ezt nagyon megnehezítik.

Orbán Viktor felszólalását azzal zárta: a válságos időszakokban cselekedni kell és enyhíteni a bajt; Magyarország biztosan nem hagyja magát.

Ma Novák Katalin sem azt a kifejezett putyini narratívát tolta, és Zelenszkijjel is találkozott.

Forrás: MTI

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Az is hülye, aki ennek a szélhámosnak egy szavát is elhiszi...
Össze-vissza hazudozik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@Nyírfa: A kajmánok szakszervezete jelentette,hogy nem kérnek a geciből!Túl mérgezett a korpusza!A nemzethy szartól!
Toller Béla
Rád is csak akkor lenne szükség, ha elfogyna a szigetelőszalag !
Németh István
@Yoda69: na ide figyel te hülye fasz ha nem tudod értelmezni amit leírtam menj vissza a II. elemis padokba! te baromfasz értelmezd! Aztán a megbuggyant putyinodnak kinyalhatod a fenekét amikor cseresznyemgos szart spriccanta pofádba te ősbarom >neki köszönhetjük egyenlőre hogy van gázunk és olajunk, hogy van elektromos energiánk DE nemcsak ezért hanem minden napi eseményeink során történtekért! fel nem foghatod, mert nincs eszed, hogy az orosz népnek nem a terület kell, hanem hogy békén hagyják és ne akarjanak a terűletűkből nyerészkedések útján kikanyarítani darabokat a több száz éves általuk biztosított infrastruktúrát és kultúrárát pedig megvédik, mert ők az oroszok! Nem akarnak USA gyarmatokat a területük közelében de támaszpontokat sem! Az usa az energia szegény EURÓPAI unió, az usa uszításra ellenségképet akar festetni az oroszokról akik visszahúzódtak a maguk határai mögé De a mocskos usa 78 éve itt van Európában és terjeszkedni akar szétverve az Eu. gazdaságát és potenciális hadi bázist kialakítani kelet felé a mi területeinken is! képtelen vagy te barom állat gondolkozni, hát menj akkor na kurva anyádba! most már tényleg!
T-Boly
@Németh István: te már megint itt rontod a levegőt? Én meg azt hitte hogy a szomszédtól jön a bűz,aki autógumival,műanyag flakonokkal fűt.
Bocs tévedtem! Látom te bűzlesz !
Ne is törődj vele ! A tiétek a jövő,meg az a kibaxszott jó qrva nyátokpcsája !
nejlontacskó
Mi lett a viktorral, az új széljárás ismét kifordította a köpönyegét?
pacal
Ez a kis geci zsebhokizó tényleg próbálja 180 fokkal átfordítani a híveit?
Most mér ne szeressétek az oroszokat.
De tényleg ez megtörténhet, ezt is beveszik a hívek?

Ez őrület, baszd meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.