Repült, autózott és vonatozott a hétvégén a köztársasági elnök, és Zelenszkij elnökkel is találkozott Kijevben.

Rövid, alig egyperces videó mutatja be Novák Katalin Facebook-oldalán a köztársasági elnök elmúlt napokban tartott ukrajnai látogatását – olvasható a hvg.hu cikkében. 

Ahol baj van, ott segítünk – videón Novák Katalin kijevi útja

Fotó: Facebook/Novák Katalin/videórészlet

A lap összefoglalója szerint pénteken koraeste derült ki, hogy a köztársasági elnök Ukrajnába utazik Volodimir Zelenszkij ukrán elnökhöz, a találkozó után közös sajtótájékoztatót is tartottak, melyen Novák Katalin arról beszélt, hogy a feleknek vissza kell ülnie a tárgyalóasztalhoz, hogy igazásgos békét kössenek. Arra nem tért ki, hogy mi lenne igazságos egy ilyen helyzetben – tette hozzá a lap.

Az "Ahol baj van, ott segítünk _ Where there is need, we are there to help" címmel kikerült videóban Noák Katalin útja is végigkövethető: a Magyar Honvédség repülőjével a lengyelországi Rzeszówba repült ő és kísérete, majd onnan autókonvojjal hajtottak tovább Przemyślbe, ahol felszálltak egy Ukrajnába tartó vonatra a Terrorelhárítási Központ (TEK) embereinek védelmi gyűrűjében.

Némi vonaton készített felvételek után már a kijevi megérkezést, és a Zelenszkij elnökkel való találkozást láthatjuk a videóban, illetve a gabonaszállítási tanácskozásról és felszólalásokról is vannak felvételek, mint ahogy egy kegyeleti megemlékezésről is, majd pedig a hazaút képei következnek. A köztársasági elnök vasárnap Kárpátalján áll meg Budapest felé menet.

Novák Katalin kijevi útja nem lett túl népszerű a Fideszben, a lap szerint még a mérsékelt vélemények szerint sem kellett volna odamennie, de akadnak olyan hangok is, akik szerint a külpolitikát inkább Szijjártó Péterre kellene hagyni.

Forrás: hvg.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
"Novák Katalin kijevi útja nem lett túl népszerű a Fideszben, a lap szerint még a mérsékelt vélemények szerint sem kellett volna odamennie, de akadnak olyan hangok is, akik szerint a külpolitikát inkább Szijjártó Péterre kellene hagyni."

Csak az agyatlan fideSS birkak hihetik azt, hogy ez az ut nem orban tudtaval es jovahagyasaval tortent. A fideSSben szemelyi kultusz van. Az van amit orban akar. Aki onalloskodni probal, azt eloszor jol lebasszak, es ha nem tanul belole, akkor repul. Novak ugyanolyan partkatona mint adler bajusz janos, vagy snittpal volt. Ne,m lehet onallo gondolata es cselekedete.
Egyertelmu hogy orban probal jofiunak latszani az Unio elott, mert fosik hogy ugrik a teljes 9 ezer milliard forint.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@fideszes gyökér: még szerencse hogy nem rajtad múlik a nagy segítség > mert ha rajtad múlna akkor te lennél a felmosórongy a novák kata felmosó vödrébe!
De mily igaz is ha már kezébe a vödör akkor mehetne saját magát és a linkeket kitakarítani a nagy házból! talán arra még használható lenne ő is!
magyar1
Akkor nézzen már szét vidéken Mo-on, milyen szegénységben élnek az emberek. Na ne a vezetőkhöz menjen.
Eladott Ország
Doktorminiszterúr' Katikát hiába próbálta még erőszakkal is Budapesten tartani, ő csak ment és ment ( teregetett némán és papízsepivel törölte az ablakot) a hanyatló imperjalistákat’ szólgálni! Kihasználta azt az alkalmat, amikor a doktorminszterúr vigyázó tekintete egy pillanatra a nem kormánygéppel a katari vb-re fókuszált! Csak így történhetett!
Eladott Ország
Orbán: Leszarom, hogy nerm akarsz kimenni , az Uniós pénzeket akarom, úgyhogy nyaljál nekik. Ügy néz ki a képen, mintha a dagadt láncon tartaná a kis pincsijét. Összegzem: Viktor nem mert menni, mert az ukránok belefolytanák a küldött miseborba, de valahogy mégis csak azt akarják foggal körömmel láttatni, hogy mi a nagyon akarnánk valahogy segíteni, ezért küld egy járulékos veszteségként leírható senkit. Csak szólok Vityuska, nem most kellett volna. Ettől még ugyan az a ruszkiszekértoló szarkupac leszel az ukránok és az EU szemében, mondjuk legalább azt is bebizonyítottad nekik, hogy gyáva vagy.
uploads.disquscdn.com/images/7371916b1bd8894dcedc1f24bb275c2cd4c34dbd995b63a26c1671ac5d6643e4.jpg?w=800&h=716
Logogrif
@Németh István: Pistike ! Arthur Bloch mondta :"..ha zavarosak a viszonyok, - a zavaros fejűekböl profik lesznek..." no persze a bunkóságban,,,
Kovács Máté
@Németh István: gurul a gyógyszer ki tudja hol áll meg ugye!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.