Spányi Antal püspök úgy véli, a verekedő gyerekeknél sem azt kell nézni, hogy ki kezdte, mert a lényeg az, hogy nem szabad verekedni. A püspök szerint az sem jó, hogy Ukrajna fegyvereket kap a Nyugattól.

A Népszava kérdezte Spányi Antal székesfehérvári katolikus püspököt, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgatóját az ukrajnai háborúról és más egyéb ügyekről.

A fehérvári püspök szerint "most az mellékes", hogy ki kezdte a háborút, a lényeg a béke

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Ennek kapcsán fejtette ki a gondolatait az első témában az alábbi módon:

„Az egyháznak világos a háborút elítélő tanítása. Nagyon is sokat imádkozunk azért, hogy legyen békesség. Nem értek egyet azokkal, akik azzal foglalkoznak, hogy ki kezdte. A verekedő gyerekeknél sem azt kell nézni, hogy ki adta az első pofont. A lényeg az, hogy nem szabad verekedni”.

A lap azon megjegyzésére, miszerint egyértelműen Oroszország kezdte a háborút, a püspök ezt válaszolta:

"Most ez mellékes. Békét kell teremteni, különben az egész világ tönkremegy. Egyre nagyobb a rettegés mindenkiben. A mi egyházmegyénk intézményeiben is laknak ukrán menekültek, mindenféle segítséget viszünk, pénzt küldünk. De az, hogy fegyvereket adunk Ukrajnának, és ezzel próbáljuk a háborút még tovább fenntartani, szerintem nem jó dolog."

Spányi beszélt arról Pankotai Lili pécsi diáklány ügye kapcsán (aki az október 23-ai tanár-diák tüntetésen káromkodásokkal kisérve fejtette ki mondandóját a világról, a felszólalása egy slam volt eredetileg), hogy ő a lányt sajnálja, noha a Népszava újságírója felemlegette, hogy egy szentbeszédében a püspök névtelenül ugyan, de a lányt emlegette elítélő kontextusban. Ennek kapcsán a lap újságírója felvetette, hogy minden trágár közéleti megnyilvánulást elítél-e, például Bayer Zsoltét, mire a püspök azt felelte, hogy igen, de erre az újságíró hozzátette, hogy erről mégsem született nyilvános felszólalás. 

Az interjú további részéből kiderül, Spányi püspöknek több olyan megnyilvánulása is volt az utóbbi időkben, mikor a kormányt támogatta a hívek előtt. 

Forrás: nepszava.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Egy háborút párhuzamba állítani a verekedő gyerekekkel enyhén szólva mocskos húzás.
balos
A vallás nevében kiírtott milliókről mi a véleménye a pedofiliánusznak?
Néro2
Mellékes.
A büdös anyádat. Azt. Minden pap ilyen rohadt féreg vagy csak a Nagy HUN papok ?
simmering73
Egy háborút párhuzamba állítani a verekedő gyerekekkel enyhén szólva mocskos húzás.
pacal
Mivel a katolikusok tartják magukat a kereszténység... ősapjának és ősanyjának, minden keresztények vezetőjének, és mindenki más őmellettük, vagy velük szemben fogalmazza meg magát (pl. sok muszlim is őmiattuk, a fake tanításaik és életvitelük miatt nem keresztény) ezért ők buknak a legnagyobbat (Jelenések könyve 18).

(Megszívatott az xbox, ezért vagyok újra itt. Rendeltem játék, és valamilyen szutyok ázsiai nyelven kommunikál [nem a gép, a játék]. Majdnem a falhoz basztam, de aztán mégsem. Győzött a józan ész.
Most kicsit rápihenek, de ha megint még szívat, átmegyek rajta 18 tonnával. Élt pár napot nálam. Béke poraira.)
csipetke
Ez a püspök is csak orbán kilóra megvett nyalogánya...És nem szégyellik magukat az ilyen "papok",hogy a templomokba viszik a politikát

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.