Így csoportosít az Orbán-kormány.

Ide ment el az állam pénze: tavaly 420 milliárdot költöttek sportraMTI Fotó: Illyés Tibor

Összesen 420 milliárd forintot költött sportra az Orbán-kormány tavaly – írja a hvg.hu az Mfor információi alapján. A portál a zárszámadásokat böngészte végig, amelyek szerint közvetlenül a költségvetésből tavaly 272,6 milliárd forint ment sportcélra.

Ebből 75,9 milliárd forint az "új budapesti multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok előkészítésére és megvalósítására", 37,6 milliárd a "sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatására", míg 31,9 milliárd  a Nemzeti Sportközpontokra ment el.

A legtöbb pénzt versenysportra fordították,

míg tömegsportra és a gyerekek sportlehetőségeinek biztosítására összesen 23,1 milliárd forintot költöttek, ami a teljes tavalyi sportbüdzsé 8,4 százalékát teszi ki.

A fenti tételek mellett a tao-támogatásokat is megnézték. Kiderült, hogy 2021-ben 147,4 milliárd forintnyi bevétel hiányzott a költségvetésből tao jogcímén. Ebből 139 milliárdnyi a cégek által felajánlott társasági adó, 8,4 milliárdnyi pedig a bankok által a pénzügyi szervezetek különadójából fordított összeg.

Forrás: hvg.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem a tavalyi gazdasági helyzetben, ársapkák, hulla forint, covid... mellett erre szórni a közpénzvagyont, egyenlő a hazaárulással.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem a tavalyi gazdasági helyzetben, ársapkák, hulla forint, covid... mellett erre szórni a közpénzvagyont, egyenlő a hazaárulással.
Giovanni Alba
Hát így persze hogy nem jut a tanároknak. Prioritások emberek, prioritások.
Hogy mi a sorrend? Majd a doktorminiszterelnök tudja. A jobbágy csak rója le az adót, utána már semmi köze hozzá, majd őfőméltósága elkölti amire akarja. Állami feladatok ellátása, egészségügy, oktatás? Az mind csak lipcsi (jól írom?) nyavalygás.
Dolgozz, fizess, imádkozz, uradat és parancsolódat kérdésekkel ne provokáld, szaporodj inkább. Úton-útfélen, mert a szülészetek is sorra bezárnak.
Csizmás Kond
...csak oda adnak ahol megtérül...na de ezt mondhatod annak aki mindenhol csak a markát tartja.
kereső
Hútlen kezelés- mondják jobb helyeken, erre. És búnsegéd mindenki, aki ezt a költségvetést készitette-kormány-és az is aki megszavazta a parlamentben-
A NAV megbünteti azt a cégvezetőt, tulajdonost, aki a cég pénzét saját hobbijára, és saját luxus kiadásaira költi., mert nem vállalkozás fenntartására forditott, el nem ismerhető költségekről/kiadásokról van szó. A magyar állam nem telejesiti alapvető feladatait-és ebben a végrehajtó hatalmon (kormány), fő bűnsegéd a parlament, mert nem tölti be ellenőrző funkcióját a kormány felett.
Eladott Ország
Ez két szarház, parazita mocsok ( O1G és narkó) remélem élete végéig a börtönben rohad meg, vagyonelklobzás mellett! Már a "tanácsháza" épületének fűtésére és villanyszámlára sincs pénz!
Sámannus
Má lassan minden pénz szotyira megyen. Ha szotyizás vébét rendeznének ott lenne a helyünk az élvonalban.Rendezhetnénk szotyi vébét is, azt csüngőhassal is lehet csinyáni azé.
Csizmás Kond
@m73: ...az anyád valagába, szargörcs...ott.
csak úgy....
@Csizmás Kond: .".csak oda adnak ahol megtérül" :) -sicc,te egy elmebeteg!
pld. a csuti kisvasút +stadion mikorra térül meg? -ablakon kibaxott pénz...
Aki Én
@Csizmás Kond: Legalább a saját baromságaidat meg tudnád védeni, te agyhalott. Semmi értelme az itteni naplopásodnak, csak nevetség tárgya vagy minden nap.
csak úgy....
@Aki Én: inkább itt nevessék ki,mint a kocsmába megverjék a hülye észjárása miatt...
Peller Anikó
@Macccska: Nyáááu. Nyávogj csak, az megtérül.
kereső
@Csizmás Kond: 12:05 Úgy mint az 1600 templom felújitás/épités, meg kinai vasót. Tényleg jobb lenne, ha nem az ajtó mögül osztanád, a nem létező eszedet.
Néro2
tavaly 420 milliárdot költöttek sportra
És és ? Nem tetszik , hogy van óóócsó csirkefarhát nem benzin meg nemtojás meg nemminden is Sikeresen ?
Meg ugye jó van ez így.
Rohadjonmegazisakiafideszreszavazott.
csak úgy....
@Maccska: tibim,te egy elmebetegeskedö szánalom!
Csizmás Kond
@kereső: ...mert te honnan picsából osztod...honnan vetted azt az 1600 templomjavítást ?
Csizmás Kond
@m73: ennyit vakarcs...sőt ezt is vedd megtisztelésnek...
Pálinkás Pál
az kb 42000 Ft / kop...a sok [email protected]án már csak ezért is vasszűzet érdemelne...
CsipkeRózsa
@Pálinkás Pál: Sőt, majdnem 43 000 Ft/fő, mert már nem vagyunk 10 millióan.
kereső
@Csizmás Kond: 14:37Hát, ha Potápi Árpád János . az orbán kormány nemzetpolitikai államtitkárának szája, PICSA, akkor abból a picsából.:
"Potápi Árpád János, a magyarországi Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az eseményt köszöntve kijelentette: ma a templomok megújulása a nemzet szellemi és lelki megújulásának üzenetét hordozzák mindenhol a Kárpát-medencében.

„Míg a Kárpát-medencétől nyugatra templomokat rombolnak le vagy kocsmát költöztetnek bele, addig a Kárpát-medencében 2010 és 2020 között mintegy 1600 külhoni templom, plébánia, parókia, egyházi közösségi ház újult meg, épült fel. A templomaink azt üzenik, hogy ma úgy élünk, hogy nem feledjünk elődeink útját, de feladatunk az is, hogy biztosítsuk és támogassuk a jövő nemzedékek útját is” – jelentette ki az államtitkár.

- a Maszol.ro portálról
kereső
@Csizmás Kond: Érdeklődöm tisztelettel, ennek az 1600 KÜLHONI templomnak mennyi a megtérülési ideje? Mikor fog byereséget termelni a 93 ezer négyzetkilométeren élő emberek számára???
Peller Anikó
@kereső: Ez a faszfej nem hitte el, hogy a kormányunk ennyire hülye legyen. Szerinte ennyire okos.
Csizmás Kond
@kereső: " Mint Soltész elmondta, a magyar kormány a húsvétot megelőző nagyhéten döntött a templomfelújítási programról, az összesen nagyjából 26 milliárd forintos keretből Magyarországon 1400, szerte a Kárpát-medencében pedig további 400 templom és imaház kap támogatást. "
...www.kulhonimagyarok.hu/kulhoni-magyarok-hirek/erdelyi-templomfelujitasi-program-a-megmaradasert-tobb-mint-3-milliard-forintos-tamogatast-nyujt-a-magyar-kormany/
Ami az én véleményemet illeti az egész felújításban figyelembe veszik, hogy a egyben a magyar múlt megőrzése is, ugyanis ezek az épületek mind a magyar világban épültek. Persze lehet ezen nyafogni de ha összehasonlítjuk a nem magyar vonatkozású pl migráncsok, háborús menekültek, külföldi katasztrófák és egyebek kiadásaival ez nem szembetűnő összeg...és bár sokaknak az sem szempont de a magmaradásnak is van annyi értelme mint az ukrajnai háború megsegítésének.
Csizmás Kond
@m73: Nem ,de sajnos le kellett ereszkedjek a tiedre hogy megértsd...és lám sikerült.
kereső
@Csizmás Kond: Most ezt minek? Nem is értelek- "magyar világ"??? az hol van? Szerinted Nigéria is "magyar világ"- na kimélj meg a, irtam már oszd az észt a Küküllőn túl.
kereső
@Peller Anikó: Nem, ez a faszkalap, azt hitte, hogy "elhajlitom a valóságot", ahogyan ők szokták.
csak úgy....
@Csizmás Kond: "Ami az én véleményemet illeti az egész felújításban figyelembe veszik, hogy a egyben a magyar múlt megőrzése is, ugyanis ezek az épületek mind a magyar világban épültek. " a mexikói templom és a vietnámi kórház ..stb. is?
te elmebeteg,a múltar csak akkor illik és kell tatarozni, mikor a jelenben minden rendben!
kereső
A hvg. hu is megtanulhatná már, hogy az államnak NINCS pénze. Az államnak a magyar adózók befizetéseiből van pénze- és abból kell gazdálkodnia- és nem olyan módon, hogy a miniszterelnök hobbija a priopritás.Mert, hogy elvetélt futballista , az nem vitás- de ezzel együtt az utóbbi száz év leggyalázatosabb, leghazugabb, a kormányzáshoz mit sem értő miniszterelnöke.
Csizmás Kond
@kereső: ..ha nem jöttél volna rá, pl az elszakadt területeken...ugyanis az is a mi történelmünk...na nem mindenkié de sokunké...és mi lenne ha én is elmondanám te hol osszad az eszedet ?...mert szívesen megmondom ha érdekel !
...ja és faszkalap...hát tényleg nem a te történelmed...
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...neked meg anyukád az a tatarozásra váró az elmebeteg...szargörcs.
kereső
@Csizmás Kond: Ok. Történelmünk része- de majd akkor gazdagitok egy másik államot, ha itt ezen a 93 ezer mégyzetkilométeren inden rendben van. Mert akik itt élnek- azok termelik meg ezt a pénzt, és nem azért, hogy az egyhűz gazdagodjon- ráadásul külföldön, hanem azért, hogy 21. századhoz mélltó oktatásban részesüljön a gyermeke, az idős szülője kapjon orvosi ellátást, és ő maga is, ha beteg lesz. Hogy ne xcsak "rabszolgaként" éljen- mert a jövedelme épp. csak arra elég, hogy egyszerú módon termelje újra munka erejét.
Dugulj el macsa, mára elég a baromságaidból- Apropó, a Román állam hogyan és mennyivel támogatja a Méhkerékeiket??
Csizmás Kond
@kereső: Nézd, lehet neked nem tanították de itt ez egy olyan fórum ahol mindenkinek meglehet a saját véleménye anélkül hogy az valakiben tetszést vagy nemtetszést vált ki. Az a viselkedési mód, hogy mást próbáltok elhallgattatni nagyon hajaz a padlástlesöprő ivadékok intelligenciájához, nekik volt az a párszavas megjelenési formájuk hogy fogja be a pofáját mert én megmutatom...
..és visszatérve a témához...azok akik megtermelték a pénzt, vagyis becsületesen adóztak, tudják, hogy abból az adóból amit ők befizettek leginkább azok követelik, hogy tartsák el a szüleit, adjanak meg minden elképzelhetőt neki és a gyerekeinek, segélyezzék stb akik addig is a más nyakán éltek, feketén dolgoztak és elvárják azt ami tulajdonképpen nem illeti meg őket...
csak úgy....
@Csizmás Kond: te bugris paraszt,már csak anyázásra fussa!?
az "elszakadt területekröl" max. 5 -6% kívánkozik vissza közétek, hiszen nekik jobban megy orbán és a tolvajai nélkül,nem beszélve rólad és a hozzád hasonló idiótákról!
csak úgy....
@Csizmás Kond: ne jajjgas! téged évek óta nem lehet elhallgattatni,hiszen naponta nyomod a baromságaidat és a vélt igazságaidat,te seggfej!
Csizmás Kond
@csak úgy...: ..kutyával kutyául ...szargörcs !
csak úgy....
@Csizmás Kond: fokozod a bunkóságod,te rohadék román "szargörcs"? :)
..persze téged a románok is (jogosan) kikérnének maguknak,te senkiházi !
Csizmás Kond
@m73: ...és még ez is...Orbánnak a segge is mérföldekkel magasabban van nálad...ezért is szarik rád...hóhérivadék !
csak úgy....
@Csizmás Kond: ciccka,te egy lappangó titkos buta buzi! -most lebuktál!
neked a gatyádba csak orbánra keménykedik! :)
Istenakinincsen
@Csizmás Kond: ma, 12:05 A fideSS maffia kurmányunk az aki "mindenhol csak a markát tartja"! Az államnak nincs pénze. Közpénzt alakítanak át "törvényesen" magánvagyonná! A hiteleket is az embereken fogják bevasalni, csak előbb átalakítják...
Valahogy így: www.youtube.com/watch?v=r6hrhIeykdc
T-Boly
@Maccska: Nagyon tetszik ! !!...!!!
Ha az egészségügy, az oktatás is sport lenne jajjde jó is lenne !
Menj aludni hülye !
Előtte kapd be ...a gyóccered.
A kutyáét is bekaphatod !
T-Boly
@m73: Küldd el a hülye macskának,hányféle mérföld van ! Én se tudom mindet de néhányat igen:
-tengeri mérföld: 1852 m
-USA mérföld 1610 m
-az egyenlítői az 1720 m körüli . ( ugye kb.40 ezer km.)
Ez még nem minden ,csak ami én nagyjából tudok.
De ha csizmás macskosznak nincs heresorvadása akkor magyar centiméterben is bekaphatja a szürke ló 40 centiméterét.
T-Boly
@Csizmás Kond: A falábuaknál megtérült ?
HE???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.