A harmadrendű vádlott kapcsán derültek ki érdekes részletek.

Tovább bonyolódik a Schadl-Völner-ügy: csecsen emberrablók, ukrán tárgyalások és 70 millió forint terítékenMTI/Kovács Tamás

A 24.hu által az ügy vádiratából szerzett információiból kiderül: a harmadrendű vádlott színlelt emberrablási sztorival csalt ki 200 ezer amerikai dollárt (körülbelül 80 millió forintot) egy oktatási intézmény képviselőjétől.

A korábban sikkasztásért elítélt férfi azt állította, hogy Ukrajnába ment tárgyalni, és csecsen emberrablók tartják fogva – részletez az atv.hu. A váltságdíjat végül a becsapott tizenharmadrendű vádlott fizette ki: miután 70 millió forintot váltott egy Váci utcai pénzváltóban, Schadl barátjának ismerősével Nyíregyházára utazott, ahol a pénzt átadták egy nőnek, aki azt később továbbította a csalást kitervelő harmadrendű vádlottnak.

Mint ismert, a Schadl–Völner-ügy tavaly december elején robbant ki, amióta folyamatosan újabb és újabb részletek látnak napvilágot. A helyzet alapállása, hogy a fideszes parlamenti képviselő, volt igazságügyi államtitkár a gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, aki Völnernél közbenjárva elérte, hogy az általa megadott személyek kapják meg bírósági végrehajtói kinevezésüket. A gyanú szerint hét érintett végrehajtó összesen 884 millió forint kenőpénzt fizetett a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökének.

Forrás: atv.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Völner miért nincs előzetesben minimum???!!!
csak úgy....
ebben a buliba benne van a kormány apraja-nagyja...
Nessy
@Jozefina: Mert fideszes! Ha ellenzéki lenne, már talpig vasban ülne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.