Az áramszolgáltatóé lenne a pluszköltség.

Megdöbbentő ötlettel állt elő egy település: Mészáros Lőrinc cégével fizettetnék meg a közvilágítástMTI/Balogh Zoltán

Polgáron az áramszolgáltatót adóztatnák meg úgy, hogy a közterület használatáról szóló helyi rendeletük módosításával az oszlopokra vetnének ki díjat. Az ebből befolyó pénzből fizetnék a közvilágítás pluszköltségeit – jelentette a hvg.hu. Ha kiállja a törvényesség próbáját a rendelet, akkor precedensként más települések számára is megoldást jelenthet.

A közterülethasználatról szóló helyi rendelet módosítását múlt héten tárgyalta a település képviselő testülete, egy tartózkodás mellett a képviselők megszavazták a módosítást.

A helyi rendeletek törvényességét a kormányhivatalok vizsgálják, ezen a szűrőn még át kell mennie a rendeletnek.

Bár morálisan teljesen megalapozottnak tartja a póznadíj ötletét a kisváros polgármestere, Tóth József, a rendelet jogszerűségéről nincsenek teljesen meggyőződve. Az ülésen a jegyző meg is jegyezte, hogy a jogszabálynak való megfelelés kérdéses lehet. 

Tóth József úgy véli, hogy a kormánybiztossal való egyeztetésekből kiderült, a jövő évben minden település számára súlyos pluszkiadást jelentő közvilágítási díjakban nem remélhetnek segítséget a kormánytól. Polgár polgármestere nem gondolja, hogy spórolásként a város utcáinak elsötétítése megoldás lehet, ezért is kezdtek el más lehetőségeket vizsgálni a polgármesteri hivatal munkatársaival együtt. Mivel a közvilágítást már modernizálták, aligha tudnának másképp költséget megtakarítani, mint az éjszakai sötétséggel, de ezt el szeretnék kerülni. Így az áramszolgáltató tulajdonában levő, de közterületeken álló oszlopokra vetnének ki díjat, ennek lehetőségét járták körbe. 

A kormány a közművezetékekre vetett ki adót, az önkormányzat viszont a közterületének használatért szedne be díjat. A rendeletet tehát megszavazták a képviselők Polgáron, innentől kezdve a törvényességet vizsgáló kormányhivatalnál pattog a labda.

Forrás: hvg.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
DE!!! azért nagyon proponálnám, hogy ha az Orbán Viktornak menne egy petíció, ha már keresgéli a "mentőcsónak" beindításának lehetőségét!!! >> Egy! a Nató-ra semmi szükség kitörölhetjük velük a hátsónkat csak fizetjük őket és még plusz pénzbe is kerülnek! Pl. a határ menti védelmet sem tudják biztosítani, fegyveres ütközetek vannak! Ja a kocsmai verekedés az már valami! Tehát a Nato befizetést törölni kell! Különben is békeszerető nép az ukrán föld a szomszédunk > a magyar Kárpátaljával! Kettő! Az eu. tagsági kötelezvény befizetésének felfüggesztése! menten megugrik a motorcsónak - minek vagyunk befizetők ha a járandóságot nem kapjuk meg? Mivel a járandóságot nem kapjuk meg, mi sem tudjuk a járandóságot fizetni! Ennyire egyszerű, méh ha kivitelezni bonyolultabb is! de tenni kell Viktor ! azért nem oda Buda, hanem emitt van a magyar hon és a polgárai! Hogy tudd! aztán A nató ugye nincs, eu suska nincs van azonban doksi és engedély nélkül bejönni akaró migráns > mert a határ az Eu,-magyar határ nem működik! Na most ezt működésbe kell hozni az adott migránsokat kinyírni ez az Eu. felelőssége! Majd ő mint felbujtó fizet, stb.! aztán az ukrán határ lezárása! A magyarok jöhetnek az ukránok nem! Azok menjenek a más irányba! A részükre az ország megtelt! Na most Viktor; a személyes megszólítás okán, remélem nem feledkezel meg a remélhetőleg tisztán érthető javaslat hasznosításáról, végtére is ez nemzeti érdek, mi több a nemzeti tartásunk megnyilvánu-lásának ragyogó bizonyítékai!
Várom ám a nemzeti oldal támogatását e témában >> a nemzet ellenes, nemzet árulók kineveznek majd a nemzetárulók árulójának! jajjjjj alig várom! hogy a rohadás jöjjön rájuk, milyen finom és nőies voltam???j
Németh István
@T-Boly: @leszholnapis: Hát az mán biztos, hogy a véleményed nekem szólna, holott én a véleményemet a nagyon hülye ötletnek tulajdonítom, még szakmailag is! Mint ilyen esetben szokás, udvariasan felkérlek menj a búbánatos picsába szemétkedni, személyeskedni, pláne ha a felfogókád képessége és mennyisége alatta marad a tetű agymennyiségének!
T-Boly
@Németh István: takroggy a.va q nyádba -be bele !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.