Márki-Zay Péter szerint "a Fidesznek a guruló rubelek fontosabbak, így következhetett be, hogy az európai piaci árnál is drágábban vesszük az orosz gázt".

Keményen nekiment Orbánnak Márki-Zay Péter: "A Fidesznek a guruló rubelek fontosabbak. Az európai piaci árnál is drágábban vesszük az orosz gázt"

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje (k) a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben, ahol családtagjai társaságában adta le szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Facebook-posztban ment neki a kormánynak a gyanús amerikai támogatások közepette Márki-Zay Péter.

12 év alatt a kormány teljesen kiszolgáltatta Magyarországot az orosz energiaszektornak, és Orbán Viktorék egyik legnagyobb bűne, hogy ebben az orosz függőségben tartják továbbra is hazánkat.

- kezdte posztját MZP.

Hozzátette:

Egy valódi nemzeti kormány ennyi kétharmad után megtehette volna, hogy leválasztja Magyarországot az egyirányú energiafüggőségről és olyan energetikai- és külpolitikát folytat, amely biztosítja a folyamatos energiaellátást több forrásból és a legkedvezőbb áron. Azonban a Fidesznek a guruló rubelek fontosabbak, így következhetett be, hogy az európai piaci árnál is drágábban vesszük az orosz gázt. Putyinék tudják, hogy Magyarország ki van téve az orosz energiának és nyersanyagnak, ezért az árat magasan tartják és a magyarországi bevételekből finanszírozzák többek között a törvénytelen háborújukat. A magyar érdek azonban az, hogy az ország több lábon álljon az energiapolitika terén és ne egy hatalomnak legyen csak kitéve. El kell indulnunk továbbá azon az úton, amely az alternatív zöldenergiát részesíti előnyben a fosszilis energiahordozókkal szemben.

Forrás: Liner.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Péternek igaza van a csüngőhasú szembe megyen mindenben amit megválasztásuk elótt hangoztattak. Mára a putyin farpofájába szorult és kiszolgáltaja az országot nekik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
NKF
MZP-nek annyi esze van mint egy lopott libának! Vagy pedig kurvára rafinált mint a szitakötő!
ómió
Kínodban már "guruló rubeleket" hazudsz a "Zorbánra", Maki efftárs!?
Dr. Proktor
@ómió: Hát igen, Márki Zay téved! Nem gurulnak azok a rubelek hanem csúsznak! Egyenest Orbán és a Kakadu zsebeibe...
Mi másért nyalnának be csontig?
Yoda69
@Maccska: Hazudsz kecskebaszo! Ezert is nem hozza orban nyilvanossagra hogy mennyiert veszik a ruszkiktol a gazt.
De kipereljuk belole!
ómió
@Dr. Proktor: Mindig a tetvesbolsi önmagatokból kell kiindulnod?! Magyarország érdeke (hogy legyen gáz, legyen üzemanyag) efftársilag fel se merül? A kereskedelem - főleg ezekre tekintettel - fontossága tetvesbolsi szemmel már "benyalás"? Mindig a mocskosbolsi zsebeitek "ugranak be" és rögtön a "Zorbánra" hazudva!?
Dr. Proktor
@ómió: Magyarország érdeke az, hogy ezek a pénzek a magyarok számára hasznosuljanak, ne Mészáros és tartótisztje lopja el előlünk!
Ebbe az előlünkbe téged is beleértelek, bár szvsz te nem bánod ha megrövidítenek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.