A veszélyekkel teli, egyre bizonytalanabbá váló világban mindent, ami biztos, mindent, ami jó, meg kell becsülni – hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke hétfőn Budapesten. Kövér László, aki a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnöke is, ösztöndíjakat adott át tehetséges, ám szociálisan hátrányos helyzetű fiataloknak az MKB Bank fővárosi székházában.

A havi 3,6 millió forintos fizetést kapó Kövér László megható beszédet mondott hátrányos helyzetű fiataloknak
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A házelnök a koronavírus-járványra és az ukrajnai háborúra utalva arról beszélt, hogy veszélyekkel teli, egyre bizonytalanabbá váló világban élünk, ami kiemeli azon dolgok jelentőségét, amelyek állandóak az életben. Hozzátette, hogy a ösztöndíjprogram indulása óta egy emberöltő, huszonöt év telt el.

Kövér László szavai szerint mindent, ami biztos, ami jó, meg kell becsülni, mert nem természetes, hogy ezek a dolgok küzdelem nélkül elérhetők. Az ösztöndíjprogram kedvezményezettjeire utalva rámutatott: vannak olyan emberek, akiknek többszörös energiát kell befektetni céljaik eléréséhez, továbbá szükség van olyanokra is, akik segítenek nekik, majd utóbbiaknak megköszönte a segítségnyújtást.

Kifejtette, sokaknak meg kell tanulniuk átértékelni az életet és megbecsülni azt, amivel rendelkeznek, és a segítséget, amit kapnak. Egyúttal arra biztatta az ösztöndíjasokat, hogy minél több embernek mutassák meg, miként lehet élni a tehetséggel.

Kövér László márciusban kapott utoljára fizetésemelést, azóta havi bruttó 3,6 millió forint szerepel a bérpapírján.

Az MKB Bank 1997-ben alapította ösztöndíját azzal a céllal, hogy segítse azokat a hátrányos anyagi helyzetben élő gyermekeket, akik kiváló tanulmányi eredményt érnek el. Az ösztöndíj összege jelenleg havi 35 ezer forint.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mocskos, hazug, tolvaj, hazaáruló szemetek! Okádni lehet ezektől!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Eza fókasz@r inkább 360 ft ot érdemelne, a pedofil állat...
Istenakinincsen
Kövér úr "Kifejtette, sokaknak meg kell tanulniuk átértékelni az életet"...hmmm ő már átértékelte saját magát:
assets.4cdn.hu/kraken/7m8sWfj0g6nZ324Ks-xs.jpeg
Sámannus
Az orrodat a seggedbe kéne verni te büdös szarházi. Ostoba szélhámos.
drrotf
Nekem visszataszító, ha egy olyan ember mond beszédet a szegényeknek, a hátrányos helyzetben levőknek, aki mindig a politikából élt, nem volt olyan életszerű helyzetben hogy érezte volna, hogy milyen szegénynek lenni, hogy mit érezhet az az ember akit hátrányosan megkülönböztettek.Aki ma havi 3,6 millió forint jövedelemmel rendelkezik az az ember nem lehet autentikus, hiteles egy olyan ember előtt akinek a minimál nyugdíj az összes pénze, vagy szegregált kolóniában él.Az ilyen ember ne álljon ki a szegények elé , mert bár mit mond azt a hallgatók nem hiszik el, mert a felszólaló nem tudja miről beszél!
Jozefina
Irritáló, aljas, hazug!!!?? Kullancsként a nép hátán élősködik!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.