A magyar kilábalási programot várhatóan elfogadja az uniós pénzügyminiszterek tanácsa, de Brüsszel azt javasolhatja: függesszék fel az EU-költségvetésből járó pénzek jelentős részének kifizetését.

Még mindig nagyon reménykedik az Orbán-kormány, de a befagyasztás nagyon valószínű – Megszólalt Navracsics az uniós forrásokról – ez várható

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. Fotó: MTI/Vajda János

Név nélkül nyilatkozó brüsszeli források már a múlt héten azt jósolták, hogy az Európai Bizottság jóváhagyja a magyar helyreállítási tervet, hogy jogi értelemben megnyissa a kifizetések útját, de visszatartják a hazánknak járó pénzeket, amíg Budapest nem teljesíti a brüsszeli feltételeket.

A magyar kormány továbbra is arra számít, hogy decemberben megszülethet a kedvező döntés a helyreállítási tervvel kapcsolatban

– mondta a Navracsics. A miniszter szerint a kormány abban bízik, hogy jövőre az összes befagyasztott uniós forrás rendelkezésre áll majd, emellett reményét fejezte ki, hogy az Európai Bizottság a tények alapján hozza majd meg döntéseit.

Arra számítunk, hogy az uniós pénzügyminiszterek tanácsa (Ecofin) december 12-én dönthet a magyar helyreállítási terv jóváhagyásáról

– nyilatkozta kedden a Reutersnek Navracsics Tibor uniós fejlesztésekért felelős miniszter.

Navracsics azonban arra számít, hogy az Európai Bizottság azt javasolhatja:

függesszék fel az uniós költségvetésből Magyarországnak járó pénzek 65 százalékának, mintegy 7,5 milliárd eurónak a kifizetését

A kérdésre, hogy lehetségesnek tart-e egy politikai kompromisszumot Brüsszellel decemberben az utolsó pillanatban, hogy elkerüljék a pénzek felfüggesztését, Navracsics ezt válaszolta:

Optimista ember vagyok, már sok mindent láttam.

Navracsics a magyar vállalásokkal kapcsolatban kiemelte, hogy a Korrupcióellenes Munkacsoport december közepén kezdheti meg működését, folyamatosan implementálja a kormány a további intézkedéseket, melyeket a megegyezés érdekében vállalt.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Jánosi Katalin, a néhai mártír miniszterelnök, Nagy Imre unokája: „olvasom a fidesz-hívek elszálltan durva kommentjeit az EU-s források esetleges megvonásáról. No de honfitársaim, min csodálkoztok? 12 ÉVE AZ ÁLTALATOK VÁLASZTOTT PÁRT ÉS VEZETŐ VAN KORMÁNYON! Nehogymár a másik oldalra nyomjátok ezért is a felelősséget! Mert ha úgy lenne, akkor a fidesz és az országvezetők durván impotens banda lenne, amely hatalmon se képes hatással lenni az általa folyamatosan uralt országra, gazdaságra! Választani kell - vagy-vagy. Hosszútávú felelősség, vagy impotens idiotizmus.”
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/316420554_3289896074605337_2516440738158922352_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=Ygb9gewwwKkAX9HXDhJ&_nc_oc=AQn8ymEbzLqoP9HhbjFEhEl_e5pSolOd7nci5r5_gyInyVhwSK14Byfk7bacyjX6Jag&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfA4nMj9WtanlW3OdPJl0vZKx8kXOBAvbw9hfHi8rFic-w&oe=638A1420
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Aztán, lehet az ECOFIN sem fog ráérni ezzel a témával foglalkozni már az idén, mint a magyar parlament a svéd és finn NATO csatlakozás elfogadásával.
kereső
Reménykedni lehet. De jusson eszedbe 2010-2014 időszak. Mert te voltál az aki tevékenyen részt vett a jogállamot , demokráciát lebontó törvények megalkotásában, mint miniszterelnök- helyettes, és mint igazságügyminiszter. akkor tudtad, hogy mit kell csinálnod, most meg nem??!!!Nálad gerinctelenebb fideSS-es nincs is tán.
telegdilaci
@Eladott Ország:Teljesen igaza van csak ezt be kellene vallani,(Orbán is el mondhatná a saját Öszödi beszédét,ElQ-tuk nem kicsit nagyon) azután Kálomista rendezhetne a jól teljesít az Országról egy jó kis Drámát,bemutató mozi filmet!
telegdilaci
@jesz:Bedobták a mély vízbe hogy mentse a menthetetlent,hiába kapálózik közben meg amig kint Van Brüsszelben Itthon megy a Brüsszel elleneskedés hogy akarnak ilyen áron pénzhez jutni!
ómió
Szóval, "tettek róla" a Brüsszelbe delegált honi efftársak, hogy idehaza a tanár efftársaik ne kapjanak fizuemelést! Éljen az "efftársi kiállás"!
Alfa
a halálra ítélt is reménykedik az utolsó pillanatig kegyelemben...
de a NATO és EU áruló korrupt kamukeresztény orbán és a narkós fidesz-ner szekta és hívei mást nem érdemelnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.