A magyar kormány célja világos: békét akarunk! – mondta az ukrajnai háborúról a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden reggel.

Menczer Tamás nagyon kiakadt és megüzente: "Orbán Viktornak mindig igaza lett"

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Menczer Tamás hozzátette: Brüsszelben azonban a háborús álláspont jellemző. A belügyi biztos például arról beszélt, hogy akkor lesz béke, ha Oroszország elveszti a háborút. Ez pedig ki tudja, mikor lesz, ha lesz egyáltalán. Addig Ukrajnában százezrek halnak meg és milliók menekülnek, Európa pedig szenved az elhibázott szankcióktól és az annak következtében robbanásszerűen emelkedő energiaáraktól. Ezért a magyar kormány álláspontja az azonnali tűzszünet és tárgyalás.

Az államtitkár leszögezte:

magyarok vagyunk, magyar fejjel gondolkodunk,

ezért a magyar kormány számára a legfontosabb mindig a magyar érdek. Ezzel ellentétesek a szankciók, amelyek az egekbe emelték a gáz és az olaj árát. Szankciós felárat fizetünk, ezért az energetikai szankciókat el kell törölni.

Brüsszelben azonban már a következő, 9. szankciós csomagról tárgyalnak és felvetődik a nukleáris terület is, ami Magyarország számára egy újabb vörös vonal.

Arról, hogy mi a baja Brüsszelnek a magyar demokráciával, miért beszél magyarországi korrupcióról, Menczer Tamás kijelentette:

a brüsszeli támadások alapja valójában az, hogy Magyarországon negyedszer szerzett kétharmadot kereszténydemokrata, konzervatív kormány, Brüsszel pedig nem hajlandó elfogadni a magyar emberek döntését.

Tavaly 7,1 százalékos volt Magyarországon a növekedés és 1886 milliárd forintnyi külföldi beruházás érkezett, ami nem történhetett volna meg, ha itt nincs stabil politikai és gazdasági környezet – fejtette ki Menczer Tamás a Kossuth rádióban.

Az államtitkár az M1 aktuális csatornán rámutatott arra is, hogy ha nem lennének szankciók, akkor azonnal, jelentősen csökkennének az energiaárak és az ezzel összefüggő infláció. Továbbá helytelen az az uniós célkitűzés, hogy kiszorítsák Európából az orosz gázt, hiszen ha az orosz függőséget például amerikaira cserélik, attól a függőség még megmarad. Ehelyett inkább arra kell törekedni, hogy Európa minél több forrásból szerezhessen be energiát. A nukleáris energiával kapcsolatos Oroszország elleni szankciókat pedig már csak azért sem lehet elfogadni, mert ez a legolcsóbb, legbiztonságosabb és legtisztább energia.

Menczer Tamás emlékeztetett arra is, hogy

a válságok korát éljük és a válságkezeléssel kapcsolatban Orbán Viktornak mindig igaza lett.

Így volt ez a migráns- és a koronavírus-válság idején és így van a háború, szankciók ügyében is.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Annyira igaza lett, hogy a hazai válságot ő okozta. Legalábbis minden viszonylatban nálunk a legrosszabb a helyzet, amit nem lehet másra fogni. Azért erőteljesen próbálják, de a szektájuk sem kajál mindent a felmérések szerint.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Annyira igaza lett, hogy a hazai válságot ő okozta. Legalábbis minden viszonylatban nálunk a legrosszabb a helyzet, amit nem lehet másra fogni. Azért erőteljesen próbálják, de a szektájuk sem kajál mindent a felmérések szerint.
Peller Anikó
Márpedig Orbán nagyúrkán vikktornak mindig igaza lett, itt van például a kovida: teljes siker, kihullott 48 000 nyugger, rengeteg megtakarítás a nyugdíjkasszán és a maradékot el lehetett baszni stadionokra meg templomokra bazmeg a kur

Ez is egy történet volt.
Aki Én
@Peller Anikó: ...legszarabb valuta, legdurvább infláció...
Aki Én
...és az új sikerünk :(

,,Még a román minimálbér is lehagyhatja a magyart – 2023-ban nálunk lesz legkevesebb a nettó a környező országokhoz képest"
csipetke
Ennek a majomnak elfelejtettek szólni,hogy már a gazdája is más nótát fúj? A válságkezelésről meg jobb ha nem beszél,mert mindenhol igen komolyan segítik az embereket, nálunk még mindig fojtogatják az önkormányzatokat, szart se ér az oktatás,az egészségügy, és az emberek menekülnek ebből a pusztulatból. Orbán miatt nem kapjuk az uniós pénzeket, és egyáltalán.-- ilyen aljas,kártékony kormánya még nem volt ennek a szerencsétlen, lerabolt országnak...
Alfa
kamukeresztény korrupt gerinctelen zsivány kurmány
sunoge
Ja, mindig igaza lett. A bekrepált (analóg) óra is naponta kétszer pontos időt mutat. Ám a puhos nem hozza még ezt a szintet sem.
Nessy
Menczernek eszébe jutott a régi két pontot tartalmazó "törvény"!?
1. A főnöknek mindig igaza van!
2. Ha nincs igaza, automatikusan életbe lép az első pont!
Gazella
Hazug mantra..mantra s újra hazug mantra. Szánalmas a hazugságaitok.. Szánalmas és szégyenteljes a magyar kurvány.
telegdilaci
@Aki Én:Mindig igaza lett kivéve amikor nem,elég hiteltelen olyan szájából hallani hogy békepárti közben folyamatosan harcol valakivel mint Donkihote,és mindíg veszit viszon a ti szemszögetekből a bukás is hatalmas győzelem!
justhpeter
Ez a Menczer mi munden lehetett volna Rákosi apánk idején ekkora nyelvvel.
Néro2
Aha , Mindig. Igaza.
Te hülye kretén anyád mi a faxnak szült meg ? Ezért ?
Dögöltél volna meg ahogy kiestél belőle.
Mindenki jól járt volna még anyád is.
balos
@CsipkeRózsa: Lenin élt él és mindig élni fog!A geci az legfeljebb addig amíg a kitartottjai nem szedik szét,hogy otthon oltárra tegyék a részeit!Mint te is!
balos
@justhpeter: Elefánt segg karbantartó szakmunkás!
orsos vendel
Ez HUJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!
Sámannus
Soha nem volt igaza, és te is egy aljas szolga vagy csak.
Aki Én
@telegdilaci: ...így van. Erről a pszichológusok tudnának érdemben beszélni, mert, hogy beteg az ember, az nem is kérdés.
csagyi
Volt már korábban is olyan vezetőnk akinek mindig igaza volt.
Később aztán kiderült,hogy az csak propaganda szöveg volt.
Aki pedig nem Isten az bizony téved,néha többször is.
Amen.
Edebácsi
Orbán Viktornak mindig igaza lett, főleg akkor, amikor nem!
ómió
De miért kell ezt ennyiszer elismételni!? A kergebolsi típus úgyse érti meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.