A Magyarországnak járó ezermilliárdok sorsáról döntenek ma Brüsszelben – a kormányban azzal kalkulálnak, hogy 3000 milliárd felfüggesztésére tesznek javaslatot, de a magyar helyreállítási tervdokumentumot jóváhagyják. Ursula von der Leyen nem utazik Budapestre.

Ma érkezik a feketeleves Brüsszelből Orbénéknak, von der Leyen mégsem jön Budapestre – egyre feszültebb a hangulat

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament strasbourgi üléstermében az Európai Unió parlamentje létrejötte 70. évfordulójának ünnepségén 2022. november 22-én. MTI/EPA/Julien Warnand

Meglepetés nem várható a mai brüsszeli döntés esetében, a Bizottság ugyanis egy múlt szerdai háttérbeszélgetésen brüsszeli tudósítóknak kiszivárogtatta, és a FAZ, a Spiegel megírta: nem zárják le a kondicionalitási eljárást, és

fenntartják a szeptemberi döntésüket a 3000 milliárd felfüggesztéséről/zárolásáról, a magyar helyreállítási tervet viszont jóváhagyják – írja azt atv.hu.

Az előzetes bizottsági álláspont indoklása: nem látják elégségesnek a 17 magyar vállalás teljesítését, ami az EU-s források szabályos felhasználását biztosítaná, Ursula von der Leyenék keményebb korrupcióellenes intézkedéseket várnak Orbán Viktoréktól, és sz igazságszolgáltatás terén reform lépéseket, különösen, ami a bírói tanács hatáskörét illeti.

A 17 helyett immár 27 „mérföldkő” teljesítését várják. Emellett, ahogy Deutsch Tamás a hétvégén jelezte, a gyermekvédelmi törvény módosítását is, amire az elfogadása után eleve össztüzet zúdítottak, de eddig nem szerepelt a feltételek között.

Megerősítette az EU-pénzekről folyó tárgyalásokról Navracsics Tibor felelős miniszter is: a magyar kilábalási programot várhatóan elfogadja az uniós pénzügyminiszterek tanácsa, de Brüsszel azt javasolhatja: függesszék fel az EU-költségvetésből járó pénzek jelentős részének kifizetését.

Az eddigi gyakorlattól eltérve az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen nem utazik el személyesen Budapestre a magyar helyreállítási terv szerdai elfogadásának bejelentésére. Ezt a Bizottság szóvivője adta értésre kedden, Brüsszelben – írta a Világgazdaság még kedden.

“Eric Mamer nem adott magyarázatot az utazás elmaradásra, csupán annyit közölt, hogy a bizottság elnöke nem köteles a helyszínen megtenni a bejelentést. Annak dacára sem, hogy Von der Leyen mostanáig minden egyes országba ellátogatott, hogy személyesen jelentse be, pénz áll a házhoz”

- írta meg a Szabad Európa.

Az uniós pénzekkel kapcsolatos hír, hogy a cseh soros EU-elnökség azt tervezi, hogy megfordítja a négy kulcsfontosságú ügyben a szavazások sorrendjét a pénzügyminiszteri Tanács decemberi ülésén, és így előbb azokat az ügyeket viszi szavazásra, amelyeket eddig blokkolt a magyar kormány (Ukrajna közös adósságvállaláson keresztüli támogatása, illetve globális minimumadó), és ha feladja ezekben a vétóját, csak akkor kerülne sor a magyar helyreállítási program jóváhagyására, illetve a felzárkóztatási programokbeli felfüggesztésekről szóló tanácsi döntésekre – írja a Politico nyomán a Portfolio.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
@KisTehen:Amit hiába vállaltak Orbánt ismerve nem fognak semmit betartani,ez Bizony elég GÁZ-ha nem kíváncsi ránk Ursula-Von-Der-Leyen,asszony!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Németh István: A hegedülös Jucusra gondoltal? Ö furulyazik is! Hat ö egy vegyeskurva, szereti a nöket is, de leginkabb a oenzt...
Németh István
@teuton: @Lepényleső: a hegedülős jucus az a fedőnév! az igazság az, hogy közös baszóházat, na jó finoman fogalmazok vegyes kupit működtetnek a merkellel közösen évek óta! Ügyesen kialakított parkolóházas átjáróházban a legjobb tudomásom szerint egy egész ágazatot vagy 6-7-et de lehet, hogy már több is van! Iszonyú pénzeket nyúlnak le! osztályos szintek vannak - ha meg tudod fizetni oda mész ahova akarsz! nagyon rá tapintottál vegyes kurva ő maga is a merkel nyanyával együtt > csak hát már az osztályosba sem férnek bele!
teuton
@Németh István: Remelem tudod, ki a hegedülös Jucus??? Az igazsagtalansagert felelös fideszluvnya!
Németh István
@teuton: te egy aljsa geci vagy mert az ursuláék nem vettek be a kupijukba szópó-gépnek most így akarsz nyalni?
De van fontosabb>> A hülye buzik leszarva, így te is! >>> Azonnal éles fegyverhasználat mellett le kell tiltani a nem legális határbelépést! TOVÁBBÁ az ukrán-orosz "menekülteket" a moslék ukrán élősködőket is azonnal vissza kell küldeni, menjenek más útvonalon, Brüsszel ha várja őket akkor csak fogadja >> DE nálunk határt nem léphetnek! a MAGYAR HAZA MEGTELT táblát ki kell tenni Kivétel lehet a legális vízummal rendelkezők beléptetése!
Ezért kell verni a balhét > az átlagon és az átlag alatt élő magyarjaink életvitelét nehezíti meg a sok migráns, legyen az délről vagy ukrán földről jövő! tehát akkor vagyunk Magyarok ha a saját népünket védjük a betolakodóktól akik nagyon sok pénzbe kerülnek! Számold ki >> csak 200 napot végy alapul és ész nélkül minima napi 8 ezer ukrán jön be az 1˙760˙000 alsó szinten, aztán jön a napi 3-400 migráns délről már vagy hat éve, tudjátok, mennyi pénz és keserűség az a határmentén lakóknak ??? és TEHER MINDANNYIUNKNAK!!!Ez is az inflációt növeli! jöjjön meg végre az eszetek!!!
Németh István
Még szerencse, hogy nem jön ez a hülye kurva!
koszpeko
Két agysebész beszélget:
- Képzeld a múltkor műtöttem egy fideszest.
- És?
- Felnyitottam a fejét, de csak egy madzagot találtam benne.
- És?
- Elvágtam a madzagot.
- És mi történt?
- Leesett a két füle...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.