A Somogy Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a kutyái olyan súlyosan megsebesítettek egy idős asszonyt, hogy kórházba kellett szállítani. A sértett a sérüléseivel összefüggő keringési elégtelenség miatt hunyt el.

Halálra martak kutyák egy idős asszonyt Csurgón, az ügyész felfüggesztett fogházat kér a gazdára

Fotó: pixabay.com

A vádirat lényege szerint a férfi hosszabb idő óta úgy tartotta két kutyáját a Csurgóhoz közeli településen, hogy az erős testalkatú, közepes méretű állatok könnyen kijutottak a rossz állapotú drótkerítésen. A kutyák már 2018-ban is megharaptak egy személyt, ennek ellenére a férfi a tartási körülményeken nem változtatott – olvasható az ügyészség honlapján.

A vádlott kutyái 2022 márciusában ismét kiugrottak az udvar hátsó részénél és az egyik közeli, nyitott kertben tevékenykedő, a hetvenes évei végén járó asszonyra támadtak, aki nem tudott védekezni. Az agresszív állatok nagy számban megharapták a végtagjain és fején, egyik lábszárcsontját is eltörték.

Az ebek támadását egy helyi lakos észlelte, aki elkergette a kutyákat, azonban a sértett addigra olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy

kórházi kezelésre szorult, ahol rövid időn meghalt.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benbelül yújtott vádiratában a vádlottal szemben – a gondatlan elkövetésre figyelemmel – felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

A fényképet a nyomozó hatóság készítette a vádlott ingalalnának kerítéséről.

Forrás: Ügyeszség

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
"a gondatlan elkövetésre figyelemmel – felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott."
Ez az ügyész sem normális! Ez mitől lett volna gondatlanság?! Felfüggesztett börtön egy ilyennek?!
leszholnapis
csak egy falka kutyát kellene ráengedni...az kellene nem felfüggesztett
Baker
Ehhez a bűncselekményhez is be kéne vezetni az "eshetőleges szándékot"! Ugyanis a régóta rossz kerítés, valamint a kutyák támadásának lehetősége ellen a gazda tudatosan nem tett semmit, így várható volt, hogy a baj bekövetkezik.
Levendula
@namihami: A kutyák gazdája vagy befolyásos ember, aki jól ismerheti az ügyészt, bíró(nő)t, vagy olyan, akit nem mernek megbüntetni, mert...
Peller Anikó
Szinte hihetetlen. A sok rohadék kutyás állat nem törődik az állatjával, nem tanítja vagy éppen erre tanítja, a kutyák éhesek szomjasak, ugatnak és lám, ölnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.