A Somogy Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a kutyái olyan súlyosan megsebesítettek egy idős asszonyt, hogy kórházba kellett szállítani. A sértett a sérüléseivel összefüggő keringési elégtelenség miatt hunyt el.

Halálra martak kutyák egy idős asszonyt Csurgón, az ügyész felfüggesztett fogházat kér a gazdára

Fotó: pixabay.com

A vádirat lényege szerint a férfi hosszabb idő óta úgy tartotta két kutyáját a Csurgóhoz közeli településen, hogy az erős testalkatú, közepes méretű állatok könnyen kijutottak a rossz állapotú drótkerítésen. A kutyák már 2018-ban is megharaptak egy személyt, ennek ellenére a férfi a tartási körülményeken nem változtatott – olvasható az ügyészség honlapján.

A vádlott kutyái 2022 márciusában ismét kiugrottak az udvar hátsó részénél és az egyik közeli, nyitott kertben tevékenykedő, a hetvenes évei végén járó asszonyra támadtak, aki nem tudott védekezni. Az agresszív állatok nagy számban megharapták a végtagjain és fején, egyik lábszárcsontját is eltörték.

Az ebek támadását egy helyi lakos észlelte, aki elkergette a kutyákat, azonban a sértett addigra olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy

kórházi kezelésre szorult, ahol rövid időn meghalt.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benbelül yújtott vádiratában a vádlottal szemben – a gondatlan elkövetésre figyelemmel – felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

A fényképet a nyomozó hatóság készítette a vádlott ingalalnának kerítéséről.

Forrás: Ügyeszség

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Az ügyésznek 20 évet!
Te rohadék, a kutya a gazda kése volt,
ha megéselte volna mennyit adtak volna?
Miért is enyhítő körülmény a kutya?
Szerintem pont súlyosbító lenne!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
leszholnapis
csak egy falka kutyát kellene ráengedni...az kellene nem felfüggesztett
sgl
Az ügyésznek 20 évet!
Te rohadék, a kutya a gazda kése volt,
ha megéselte volna mennyit adtak volna?
Miért is enyhítő körülmény a kutya?
Szerintem pont súlyosbító lenne!!
Baker
Ehhez a bűncselekményhez is be kéne vezetni az "eshetőleges szándékot"! Ugyanis a régóta rossz kerítés, valamint a kutyák támadásának lehetősége ellen a gazda tudatosan nem tett semmit, így várható volt, hogy a baj bekövetkezik.
Levendula
@namihami: A kutyák gazdája vagy befolyásos ember, aki jól ismerheti az ügyészt, bíró(nő)t, vagy olyan, akit nem mernek megbüntetni, mert...
Peller Anikó
Szinte hihetetlen. A sok rohadék kutyás állat nem törődik az állatjával, nem tanítja vagy éppen erre tanítja, a kutyák éhesek szomjasak, ugatnak és lám, ölnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.