Ursula von der Leyen szerint az EU megpróbál majd bíróságot felállítani az ENSZ támogatásával arra, hogy az oroszok által Ukrajnában elkövetett háborús bűnöket kivizsgálja és adott esetben elítélje, írja a Guardian nyomán a Telex.

Von der Leyen külön bíróságon akarja felelősségre vonatni Putyinékat az Ukrajnában elkövetett háborús bűntettek miatt

Von der Leyen azt mondta:

„Becslések szerint eddig több mint 20 ezer civil és több mint 100 ezer ukrán katonatiszt vesztette életét a háborúban.”

Az EU emiatt egy ENSZ által támogatott speciális bíróság felállítását javasolja, amely Oroszország háborús bűneit vizsgálná.

„Oroszországnak anyagilag is fizetnie kell az általa okozott pusztításért. Az Ukrajnában elszenvedett kárt 600 milliárd euróra becsülik”

– tette hozzá.

Az Európai Bizottság szerdán frissítette az orosz vagyon befagyasztására és elkobzására vonatkozó terveit is, „300 milliárd eurót zároltunk az Orosz Központi Bank tartalékaiból, 19 milliárd eurót pedig befagyasztottunk az orosz oligarchák pénzéből”, mondta Von der Leyen.

Forrás: Telex

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Alfa
nagyon helyes... a hágai nemzetközi bíróság elé kell vinni a haborús bűnös oroszokat, putyint és a támogatókat is a NATO-és EU árulóját orbánékat
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Mindenféleképpen érvényt kell szerezni és büntetni kell háborús bűnökért és a népirtásért felelősöket, valamint Ukrajna teljes ujjáépítését Oroszországnak kellene fedeznie!!?? Beleszámítva a már elkopzott orosz milliárdosok vagyonát is.!!??
pacal
"Von der Leyen külön bíróságon akarja felelősségre vonatni Putyinékat az Ukrajnában elkövetett háborús bűntettek miatt" - és az őket támogató kormányok miatt.
Ez alapján ORBÁN VIKTORT (had)bíróság elé kell állítani.
Polt Pétert, a geci bűnözőket védő geci zsidót meg örök hátfájásra és gerincbántalmakra.
Intézem
Örök gerincbántalmai lesznek ennek a geci istentelen zsidónak!
Csizmás Kond
Ha minden háborúsbűnös országot felelősségre vonnának elhinném, hogy igazságot akarnak de így csak a maguk erejét próbálják fitogtatni...soksok ember nyomorúságára.
Macskaszem
Bárcsak ott tartanánk már. @Csizmás Kond: Te apád barma, a sok-sok ember nyomorúságát a ruszki elmebeteg okozza, nem az eu.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.