Magyarországon továbbra is kockázatok fenyegetik az európai uniós támogatások szabályszerű felhasználását és ezzel összefüggésben a jogállamisági normák tiszteletben tartását – mondta ki a brüsszeli testület, amely ezzel egyidejűleg szigorú kondíciók mellett rábólintott a magyar helyreállítási tervre.

Itt a brüsszeli fájó bejelentés: Befagyasztottak 3000 milliárd forintnyi uniós támogatást

Az orbán-kormány hozzájuthat a neki járó európai támogatásokhoz, ha teljesíti a kifizetésükhöz kötött szigorú feltételeket – írja a Népszava.

Ez a lényege annak a két különálló, de egymáshoz kapcsolódó döntésnek, amelyet szerdai ülésén hozott az Európai Bizottság (EB). A visszatartott összesen 13,3 milliárd euró (5300 milliárd forint) azonnali felszabadításához az Orbán-kormánynak kézzelfogható eredményekkel járó lépéseket kell tennie a korrupció, különösen

a magas szintű korrupció letörésére,

meg kell erősítenie az igazságszolgáltatás függetlenségét és az uniós pénzügyi források szabályos felhasználását ellenőrző rendszert kell működtetnie.

A kabinet számos feltételt már teljesített, de nem eleget, ezért a brüsszeli testület

azt javasolja a döntéshozó uniós kormányoknak, hogy az előírások teljesítéséig függesszenek fel 7,5 milliárd euró (3000 milliárd forint) pénzügyi kötelezettségvállalást a Magyarországnak jutó felzárkóztatási támogatásokból.

Forrás: Népszava

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@KisTehén: Jön az anyád picsája gyökér, nem tudsz olvasni?

"A kormány hozzájuthat az európai támogatásokhoz, ha teljesíti a kifizetésükhöz kötött szigorú feltételeket."

Ha teljesíti. De mivel a feltételek a magas szintű korrupció letörése, az igazságszolgáltatás függetlensége és az uniós pénzügyi források szabályos felhasználását ellenőrző rendszer.

Ezen feltételek egyike sem teljesíthető, mert a kormányzat a korrupció maga, az igazságszolgáltatás a maffiaállamot védi és a források felhasználása nem ellenőrizhető hiszen azt pont ellopják. Mindet.

Te meg hülye vagy.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Az ország megáll saját költségvetési pénzből is! Nem számítunk eu-s pénzekre.
Még szerencse, hogy a 27% ÁFA tudja fedezni a költségvetési kiadásokat, amibe a nyugdíjasok is visszafizetik majd minden harmadik nyugdíjforintjukat a költségvetési kasszába...!
human
@Gazella: Igen, erről volt szó. Köszönöm.
KisTehen
@Peller Anikó: fuss neki még egyszer :DDD
KisTehen
@Peller Anikó: "Az Európai Bizottság támogatja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára. "

HAHAHAHAHA

velem akarsz szarakodni?

HAHAHA
bence
Álmodozzatok csak tovább ! Mert , hogy orbán és kormánya nem fogja teljesíteni a feltételeket , az holt biztos !!!
Dr. Proktor
@gina: Az 1 bit az igaz, de nem váltakozik 0 és 1 között...
Beragadt nullánál!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.