Magyarországon továbbra is kockázatok fenyegetik az európai uniós támogatások szabályszerű felhasználását és ezzel összefüggésben a jogállamisági normák tiszteletben tartását – mondta ki a brüsszeli testület, amely ezzel egyidejűleg szigorú kondíciók mellett rábólintott a magyar helyreállítási tervre.

Itt a brüsszeli fájó bejelentés: Befagyasztottak 3000 milliárd forintnyi uniós támogatást

Az orbán-kormány hozzájuthat a neki járó európai támogatásokhoz, ha teljesíti a kifizetésükhöz kötött szigorú feltételeket – írja a Népszava.

Ez a lényege annak a két különálló, de egymáshoz kapcsolódó döntésnek, amelyet szerdai ülésén hozott az Európai Bizottság (EB). A visszatartott összesen 13,3 milliárd euró (5300 milliárd forint) azonnali felszabadításához az Orbán-kormánynak kézzelfogható eredményekkel járó lépéseket kell tennie a korrupció, különösen

a magas szintű korrupció letörésére,

meg kell erősítenie az igazságszolgáltatás függetlenségét és az uniós pénzügyi források szabályos felhasználását ellenőrző rendszert kell működtetnie.

A kabinet számos feltételt már teljesített, de nem eleget, ezért a brüsszeli testület

azt javasolja a döntéshozó uniós kormányoknak, hogy az előírások teljesítéséig függesszenek fel 7,5 milliárd euró (3000 milliárd forint) pénzügyi kötelezettségvállalást a Magyarországnak jutó felzárkóztatási támogatásokból.

Forrás: Népszava

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@KisTehén: Jön az anyád picsája gyökér, nem tudsz olvasni?

"A kormány hozzájuthat az európai támogatásokhoz, ha teljesíti a kifizetésükhöz kötött szigorú feltételeket."

Ha teljesíti. De mivel a feltételek a magas szintű korrupció letörése, az igazságszolgáltatás függetlensége és az uniós pénzügyi források szabályos felhasználását ellenőrző rendszer.

Ezen feltételek egyike sem teljesíthető, mert a kormányzat a korrupció maga, az igazságszolgáltatás a maffiaállamot védi és a források felhasználása nem ellenőrizhető hiszen azt pont ellopják. Mindet.

Te meg hülye vagy.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Lepényleső: ma, 09:23 ♣ Az utolsó pon a lényeges: „A kifizetéshez arra van szükség, hogy Magyarország teljes körűen tegyen eleget a korupcióellenes elvárásainak, valamint tegyen meghatározott intézkedéseket az igazságszolgáltatás függetlenségének helyreállítása terén." Azaz a csúti nem fog pénzt kapni, mert lételeme a lopás, enélkül a rendszere összedölne.
uploads.disquscdn.com/images/922ea9bad8c9e5ca3b90bf2cb33737f136447a25ffbc66e84f1fd1279348ccc2.jpg?w=800&h=370
A mai menű, narancsos bukta. Remélem, hogy a zsírdisznót a saját pribékjei fogják felkoncolni, ha elfogy a píz'.
uploads.disquscdn.com/images/132785f70d130f8e32de4e30e7aa5d0f800254dee7e62adc26bf1f215ec7b348.jpg?w=800&h=180
Németh István
@Eladott Ország: te barom fasz azt hiszed, hogy a 27 irreális követelés teljesítése után fizet is valamit az Eu??? Te pöcskorong ki fogják találni, hogy az ursula vagináját kell naponta fényesre nyalni, meg az Orbán Viktornak meztelenül futnia egy kört az Eu. parlamentben, és a legfontosabb a dobrev nyanyát kell teherbe ejtenie a Dajcs Tominak; hogy legyen árja utánpótlás! Ha az utánpótlás is megszületett akkor jön a susi! Hogy te milyen hülye vagy a @Lepényleső sem komplett, de hogy még azt is továbbképzed az már a csúcs! Inkább űlj rá a csúcsra! jobban fogsz mutatni!
verőce21
Az ország megáll saját költségvetési pénzből is! Nem számítunk eu-s pénzekre.
Még szerencse, hogy a 27% ÁFA tudja fedezni a költségvetési kiadásokat, amibe a nyugdíjasok is visszafizetik majd minden harmadik nyugdíjforintjukat a költségvetési kasszába...!
human
@Gazella: Igen, erről volt szó. Köszönöm.
bence
Álmodozzatok csak tovább ! Mert , hogy orbán és kormánya nem fogja teljesíteni a feltételeket , az holt biztos !!!
Dr. Proktor
@gina: Az 1 bit az igaz, de nem váltakozik 0 és 1 között...
Beragadt nullánál!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.