A munkáltatói jogokat gyakorló tankerületi igazgatók – a Belügyminisztérium elvi álláspontját követve – december 1-jei hatállyal három fővárosi gimnázium nyolc pedagógusának szüntetik meg rendkívüli felmentéssel közalkalmazotti jogviszonyát – közölte a Belügyminisztérium szerdán az MTI-vel.

Pintér karácsonyi ajándéka: a BM ukázára polgári engedetlenségben részt vevő tanárokat rúgtak ki budapesti tankerületek

Fotó: Facebook

A közlemény szerint az érintetteket munkáltatóik korábban tájékoztatták arról, hogy a közalkalmazotti jogviszonyukból eredő lényeges kötelezettségeik szándékos, jelentős mértékben történő megszegésének és rendkívüli felmentésük jogalapjának tekintik amennyiben a munkájuk végzését – a tanítást – bármely okra hivatkozva jogellenesen megtagadják.

A Belügyminisztérium számos alkalommal hangsúlyozta: a diákok érdekeit helyezi mindenek elé. Márpedig a pedagógus jogellenes munkamegtagadása korlátozza a tanuló tankötelezettségének teljesítését és a művelődés alaptörvényben rögzített jogának gyakorlását – írták.

Kiemelték: a diákok, életkoruktól függetlenül, tanulni járnak az iskolákba, számukra nem példamutató a jogszerűtlen magatartás.

A tárcához érkezett összesítés szerint november 30-án további 24 pedagógus kap tájékoztatást intézményének vezetőjétől arról, milyen következményekkel jár a munka jogellenes megtagadása.

A Belügyminisztérium leszögezte: álláspontja megingathatatlan, következetesen járt és jár el a munkájukat jogellenesen megtagadókkal szemben, ahogy teszi azt minden munkáltató, és ezt várja el az irányítása alá tartozó valamennyi szervtől, szervezettől.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Hogy nem szakad rájuk az ég...A diákok érdekei mi?! A diákok érdeke az lenne,ha végre bért emelnének a pedagógusoknak, hogy egyáltalán a pályán maradjanak, és most lenne is miből emelni, de orbán a fejébe vette,hogy teljesen tönkrevágja az oktatást. Inkább Brüsszelre mutogat a puhos, mert az olcsóbb. Persze a nagy parlamenti vízfej teljesen indokolatlan béremelése az sose marad el, az egyébként se kevés fizetésük mellé, azt nem húzzák el 2026-ig. Felháborító,amit orbán művel ezzel az országgal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
@csipetke: tőled is meg kell tisztítani ezt a propellert, mer már tiszta szar a lapátja! olyanokkal szennyezett mint te! A többit már tudod!!!
Shikari
Törvényesen, de szigorúan kell eljárni a lázongó csőcselékkel szemben! A kirúgott uszítókat nem szabad felvenni egyetlen iskolába sem! Ilyenek ne kerüljenek gyerekek közelébe!
Karanténba kell zárni az uszító libsi kondát, el kell lehetetleníteni minden megmozdulásukat a többség értékeinek a rombolására!
Lepényleső
Ó azok az ötvenes évek,a személyi kultusszal is mintha itt a sarkon lennének,- amit köztörvényes bűnökkel is tetéznek?
csipetke
@Németh István: 09:11 Te magadtól vagy ennyire debil,vagy jársz valami fidesznyik tanfolyásra, ahol besegítenek,hogy még nagyobb legyen a sötétség..?
Németh István
@csipetke: most közölték, hogy a lovardába vitték őket hogy a lovak általi picsán-rúgás repítse ki a hülyéket az oskolákból! A lovak állatira örültek, hogy szét rúghatják a zrityójukat a hülyéknek, az aljas gazembereknek!
De látom jön a dobrev is meg a szakszervezetesek is, már tolják le a gatyájukat, nehogy a szöges lópatkó kiszakítsa a drága holmit a valagukért meg nem kár!
Rockxy
aki nem a köztársaság és az alkotmány visszaállítását akarja, az pártérdekek mellett tüntet (tanárok, hülyén) és részt vesz a porhintésben, ami a parlament (mínusz toróék) és a mazsihisz érdeke.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.