A munkáltatói jogokat gyakorló tankerületi igazgatók – a Belügyminisztérium elvi álláspontját követve – december 1-jei hatállyal három fővárosi gimnázium nyolc pedagógusának szüntetik meg rendkívüli felmentéssel közalkalmazotti jogviszonyát – közölte a Belügyminisztérium szerdán az MTI-vel.

Pintér karácsonyi ajándéka: a BM ukázára polgári engedetlenségben részt vevő tanárokat rúgtak ki budapesti tankerületek

Fotó: Facebook

A közlemény szerint az érintetteket munkáltatóik korábban tájékoztatták arról, hogy a közalkalmazotti jogviszonyukból eredő lényeges kötelezettségeik szándékos, jelentős mértékben történő megszegésének és rendkívüli felmentésük jogalapjának tekintik amennyiben a munkájuk végzését – a tanítást – bármely okra hivatkozva jogellenesen megtagadják.

A Belügyminisztérium számos alkalommal hangsúlyozta: a diákok érdekeit helyezi mindenek elé. Márpedig a pedagógus jogellenes munkamegtagadása korlátozza a tanuló tankötelezettségének teljesítését és a művelődés alaptörvényben rögzített jogának gyakorlását – írták.

Kiemelték: a diákok, életkoruktól függetlenül, tanulni járnak az iskolákba, számukra nem példamutató a jogszerűtlen magatartás.

A tárcához érkezett összesítés szerint november 30-án további 24 pedagógus kap tájékoztatást intézményének vezetőjétől arról, milyen következményekkel jár a munka jogellenes megtagadása.

A Belügyminisztérium leszögezte: álláspontja megingathatatlan, következetesen járt és jár el a munkájukat jogellenesen megtagadókkal szemben, ahogy teszi azt minden munkáltató, és ezt várja el az irányítása alá tartozó valamennyi szervtől, szervezettől.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Hogy nem szakad rájuk az ég...A diákok érdekei mi?! A diákok érdeke az lenne,ha végre bért emelnének a pedagógusoknak, hogy egyáltalán a pályán maradjanak, és most lenne is miből emelni, de orbán a fejébe vette,hogy teljesen tönkrevágja az oktatást. Inkább Brüsszelre mutogat a puhos, mert az olcsóbb. Persze a nagy parlamenti vízfej teljesen indokolatlan béremelése az sose marad el, az egyébként se kevés fizetésük mellé, azt nem húzzák el 2026-ig. Felháborító,amit orbán művel ezzel az országgal.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Giovanni Alba
"A Belügyminisztérium számos alkalommal hangsúlyozta: a diákok érdekeit helyezi mindenek elé. Márpedig a pedagógus jogellenes munkamegtagadása korlátozza a tanuló tankötelezettségének teljesítését és a művelődés alaptörvényben rögzített jogának gyakorlását – írták."
"A Belügyminisztérium leszögezte: álláspontja megingathatatlan, következetesen járt és jár el a munkájukat jogellenesen megtagadókkal szemben, ahogy teszi azt minden munkáltató, és ezt várja el az irányítása alá tartozó valamennyi szervtől, szervezettől."
Tehát Olajszőke Sanya bá' értelmezése szerint ha a tanár kiáll a jogaiért polgári engedetlenség keretében akár, akkor a diákok tanuláshoz való jogát korlátozza, és ennek megoldása az, hogy ki kell rúgni a tanárokat.
De kiket fognak a helyükbe állítani? Mert ha az erőszakos keménykedéssel elküldött tanárokat nem tudják pótolni, akkor a diákok tanuláshoz való jogának sérelmét mintegy bebetonozzák, tehát benzinnel próbálnak tüzet oltani.
Nem kellene inkább érdemben tárgyalásokat kezdeni? Az áprilisi választások előtt a potentátok sorra elismerték a követelések jogosságát, a választások után meg folytatták az izomból politizálást.
Persze, majd 2026-ra elintézik a bérrendezést, feltéve, hogy kapnak uniós pénzt. Kérdem én, a tankeres vezetőknek mit adnak a boltban "hozomra"? Szerintem az ígérgetésre még egy fél kiflit sem.
Jozefina
A diákoknak, pedagógusoknak, szülőknek, érdekvédelmi képviseleteknek és támogatóiknk módszert kell változtatni!!?? A tüntetések, tiltakozások, sorfalak petíciók, korszaka lejárt!!!?
pacal
Pintér Sándorral, egy köztörvényes bűnözővel érezte úgy Orbán Viktor, hogy meg kell reformálnia az oktatást és az egészségügyet.
Én úgy érzem, hogy Orbán Viktornak és Pintér Sándornak pusztulniuk kell!
csipetke
Hogy nem szakad rájuk az ég...A diákok érdekei mi?! A diákok érdeke az lenne,ha végre bért emelnének a pedagógusoknak, hogy egyáltalán a pályán maradjanak, és most lenne is miből emelni, de orbán a fejébe vette,hogy teljesen tönkrevágja az oktatást. Inkább Brüsszelre mutogat a puhos, mert az olcsóbb. Persze a nagy parlamenti vízfej teljesen indokolatlan béremelése az sose marad el, az egyébként se kevés fizetésük mellé, azt nem húzzák el 2026-ig. Felháborító,amit orbán művel ezzel az országgal.
Németh István
Mocskos rohadt szemét tetves gazemberek ezek nem tanárok Rohadjanak meg a szarkeverésükkel! Látják, tudják a kormány igyekezetét a gondok megoldására és mégis követelődznek!nem kenyérre kell a pénz csak zavarkeltésből csinálnak mindent ezért külön pénzt kapnak és dolgozniuk sem kell! felakasztani őket!@csipetke: te olyan egy büdös vén szatyor vagy, hogy a nap fel sem kell ha látja, hogy kibújtál az odúdból! A többiek meg trágyalevek!
kulabombaafityiszre
@Németh István: ma, 16:32
Ne idegeskedj vegyél be vérnyomáscsökkentőt.
Mondjuk vigasztaljon a tudat,agyvérzést nem fogsz kapni,mert ahhoz agy is kellene.
Macskaszem
@Németh István: Mekkora egy kretén állat vagy te lelki nyomoronc.
pacal
Ezt a vén geci bűnözőt úgy el kell pusztítani, mintha soha nem létezett volna !!!
Pálinkás Pál
megoldás egyszerű lenne, mondjuk leállna a tömegközlekedés...
kulabombaafityiszre
@sgl: ma, 17:00
Az igazi tanácsadók már repültek,lásd róna pétert.
Akik meg maradtak azt mondják amit szeretne hallani,a döntés pedig egyszemélyben az övé.
Sajnos ez a szomorú helyzet.
Sámannus
A jogszerűség nem tüntetéssel sérül hanem a lopással az pedig a tankerületi velezetők kiérdemeletlen jutalmazása, ami kimeríti a hatalommal visszaélés bűncselekményét az oktatásban és az állami rendszerben.
Kovács Máté
@Németh István: maga+egy rakat bedes gané!
minden retyóban ott figyel!
csipetke
@sgl: 16:39 Igen. Ő dönt mindenről, egyszemélyes kormányzás van
Németh István
@csipetke: tőled is meg kell tisztítani ezt a propellert, mer már tiszta szar a lapátja! olyanokkal szennyezett mint te! A többit már tudod!!!
Lepényleső
Ó azok az ötvenes évek,a személyi kultusszal is mintha itt a sarkon lennének,- amit köztörvényes bűnökkel is tetéznek?
csipetke
@Németh István: 09:11 Te magadtól vagy ennyire debil,vagy jársz valami fidesznyik tanfolyásra, ahol besegítenek,hogy még nagyobb legyen a sötétség..?
Németh István
@csipetke: most közölték, hogy a lovardába vitték őket hogy a lovak általi picsán-rúgás repítse ki a hülyéket az oskolákból! A lovak állatira örültek, hogy szét rúghatják a zrityójukat a hülyéknek, az aljas gazembereknek!
De látom jön a dobrev is meg a szakszervezetesek is, már tolják le a gatyájukat, nehogy a szöges lópatkó kiszakítsa a drága holmit a valagukért meg nem kár!
Rockxy
aki nem a köztársaság és az alkotmány visszaállítását akarja, az pártérdekek mellett tüntet (tanárok, hülyén) és részt vesz a porhintésben, ami a parlament (mínusz toróék) és a mazsihisz érdeke.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.