A Telex információi szerint az Eötvös József Gimnázium egy, a Karinthy Frigyes Gimnázium hat és a Vörösmarty Mihály Gimnázium egy tanárának szűnik meg rendkívüli felmentéssel a közalkalmazotti jogviszonya december 1-től.

Karácsony a tanárok ma bejelentett kirúgásáról: embertelen, aljas és kicsinyes

Fotó: Facebook

Mint beszámoltunk róla, a munkáltatói jogokat gyakorló tankerületi igazgatók – a Belügyminisztérium elvi álláspontját követve – 2022. december 1-ji hatállyal három fővárosi gimnázium nyolc pedagógusának szüntetik meg rendkívüli felmentéssel közalkalmazotti jogviszonyát – közölte a Belügyminisztérium az MTI Sajtószolgálatán keresztül.

A kirúgások ügyében megszólalt Budapest főpolgármestere is. Karácsony Gergely kijelentette:

Nemcsak embertelen, aljas és kicsinyes, hanem a jövőt felélő, azt súlyosan veszélyeztető is az a politika, ami kirúgásra ítéli a becsületükért és a megbecsülésükért kiálló tanárokat. Minden szolidaritásom, minden támogatásom azé a nyolc budapesti pedagógusé, akiket ma azonnali hatállyal kirúgott a tankerület azért, mert kiálltak magukért, kiálltak a tanárok megbecsüléséért, kiálltak a diákokért, kiálltak az oktatásért, kiálltak a jövőért.

Hozzátette: először az iskolákat vették el az önkormányzatoktól. Aztán az iskolák vezetésének jogát az igazgatóktól. Aztán a szabad oktatás lehetőségét a tanároktól. Márpedig aki a magyar iskolát, a magyar pedagógust és a magyar diákot hagyja cserben, az az egész országot hagyja cserben.

És ezt csöndben tűrni nem lehet.

Forrás: Telex, Facebook

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Pintér melyik tábornoka fogja a biológiát, a kémiát, a matematikát tanítani ? Sokszor emlegetten korábban a rendőrészt, de azt kell mondjam, hogy az oktatást jelenleg iurányító rendőrminiszter és kollégái mellett az utcai járőr akadémikus. Valószínű, hogy a gyakorlati élettől napról napra annyira eltávolodtak, hogy egyben alkalmatlanok is az oktatás irányítására. Ha a szakszervezetek januárban elkezdik a tanítást, elvesztik minden lehetőségüket.
Jozefina
"A Belügyminisztérium leszögezte: álláspontja megingathatatlan,"
444.hu/2022/11/30/kirugtak-harom-budapesti-gimnazium-nyolc-tanarat
Hát ezt a magingatlanságot kellene megcáfolia a diákoknak!!!??
A lehető leg aljasabb, amit Pintér megended magának!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.