Nem sokkal azután, hogy délelőtt az Európai Bizottság javaslatot tett arra, hogy fagyasszák be az unió hétéves költségvetéséből a Magyarországnak járó pénzek egy részét, rendkívüli kormányinfót hívtak össze szerda délután fél háromra a Karmelita Kolostorban. A kormányinfón a témának megfelelően részt vett Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is, aki már kedden is úgy nyilatkozott, hogy arra számít, hogy a Bizottság a nekünk járandó uniós források egy részének befagyasztását fogja kérni az uniós kormányoktól.

Gulyás Gergely szerint "nyíltan magyargyűlölő baloldali EP-képviselők hergelnek Magyarország ellen" és a tanárok is az ellenzék miatt nem kapnak fizetésemelést

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter (k), Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (b) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (j) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. november 30-án. MTI/Szigetváry Zsolt

A Kormányinfón elhangzott, hogy Gulyás Gergely szerint "nyíltan magyargyűlölő baloldali EP-képviselők hergelnek Magyarország ellen". A miniszter azt mondta, az Európai Bizottság egyes tagjainál ez is játszhat szerepet, amikor esetleg szigorúbbak Magyarországgal szemben.

A Telex ezután megkérdezte, nem tulajdonítanak-e túl nagy jelentőséget néhány ellenzéki EP-képviselőnek, amikor azt mondjuk, hogy ők túszul próbálják ejteni az Európai Bizottságot, ráadásul a végén még az Európai Tanácsnak is döntenie kell. Gulyás elmondta, hogy megoszlanak a vélemények arról, hogy bizonyos biztosokra milyen hatása van a Magyarországgal szemben gyűlölködőknek. Név szerint senkit nem volt hajlandó megnevezni.

Gulyás szerint amúgy az egész EU működése azon alapszik, hogy különböző ügyeket nem kapcsolunk össze egymással. A 24 kérdésére, hogy ezek szerint ez az elv már az RRF-fel megbukott. Gulyás Gergely ezt tagadta, Navracsics is azt mondta, hogy maga a Bizottság kérte, hogy ne legyenek összekötve, ezért is kellett három vonalon tárgyalni a különböző ügyekben.

Gulyás Gergely a tanárok kapcsán is baloldalt hozta fel és megint elmondta, hogy

a baloldal azért küzd, hogy a tanárok ne kapjanak fizetésemelést

És sokadszorra kiemelte, hogy az EP-képviselők nettó 6 millió forintot keresnek.

Forrás: 24.hu, 444, Telex

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Te köcsög fasszopó gulyás, egyre aljasabban és ostobább módon HAZUDSZ!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m73
Már annyit és akkorát hazudnak, amekkorát csak lehet. Mert már nagyon érzik a vesztüket!
sgl
Az eszem áll meg, végülis a dollárbaloldal áskálódása ellenére hatalmas siker: az EU elfogadta a tervet.
A kecskebaszó rubeljobb meg tapsol: felmutattak egy valag pénzt eu-sok.
mondom: FELMUTATTAK!!
Adni??
majd ha a fidesz megnormálosodik, erre remény nincs, mert a fidesz NER alapja a korrupció és autokrácia.
Vagy-vagy.
Lepényleső
...s ezt egy olyan ember mondja aki azért kapja a vélhetően nem alacsony fizetését,
hogy közlendőivel elfedje a bán és apparátusának minden hazugságát,tévedését?
evacica
Eszem megáll, ez az ember olyan pofátlanul és szemrebbenés nélkül tud hazudni, hogy az már fáj!
Shikari
Gulyásnak minden szava szín igaz! Ezek a mocskok azért lobbiznak, hogy a Magyarországnak járó pénzeket ellophassa a nyugat!
Aki Én
@Shikari: ,,Ezermilliárdos uniós támogatási forrásoktól fosztaná meg Magyarországot Orbán Viktor, legalábbis ezt szorgalmazta Strasbourgban néppárti képviselők előtt. Arról megfeledkezett, hogy a támogatásokat nem az általa hazugnak titulált kormány, hanem térségi fejlesztések, vállalkozások, önkormányzatok, civilszervezetek kapják utólagos kifizetés, és igen szigorú ellenőrzés mellett. Az MSZP szerint Orbán egy nap alatt tönkretette a magyar EP-képviselők kétéves munkáját. "

,,Strasbourgban, az Európai Parlament néppárti frakciójának keddi tanácskozásán Orbán Viktor többek között azt mondta: a kommunizmus “saját országaiban intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat és a politikai hazugságokat”, s ez a bővítés óta immár az EU problémájává is vált. Erre hivatkozva sürgette Orbán az uniós segítségnyújtás megtagadását a “hazug és csaló” kormányoktól.
A „segítségnyújtás megtagadása” 370 milliárd forint folyamatban lévő fejlesztés támogatásának leállítását, illetve a 2007-2013 közötti időszak 8000 milliárd forint nagyságú EU-s pénzek visszatartását jelentené, persze ha Orbán követelését elfogadná az unió"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.