„Meg kell mentenünk a kormány által elherdált 3000 milliárd forintot a magyar emberek számára”– írja Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője Facebook-posztjában, amivel arra a ma hivatalossá vált bejelentésre reagált, miszerint az Európai Bizottság azt javasolja az uniós tagállamoknak, hogy zárolják a Magyarországnak szánt EU-támogatásokat.

Ellenzéki össztűz zúdult Orbánékra a sorsdöntő brüsszeli bejelentés után

Fotó: pixabay.com

Mint a Telex emlékeztet rá, az Európai Bizottság javaslata szerint a zárolásra azért van szükség, mert Magyarország nem tudta orvosolni a jogállamisági hiányosságokat. Az uniós végrehajtó testület ugyanakkor jóváhagyta a magyar kormány helyreállítási terveit – igaz, szigorú feltételekhez kötve. A bejelentéssel hivatalossá vált a döntés, amely az Európai Bizottság egy múlt heti háttérbeszélgetése nyomán kiszivárgott, és amelyet már a kormány is szinte tényként kezelt.

Hasonlókat fogalmazott meg sajtóközleményében a Jobbik Magyarországért Mozgalom.

„Magyarország és a gazdasági válság legrosszabb napjait élő magyar emberek Orbán Viktor kormánya miatt nem jutnak hozzá a nekik járó uniós pénzekhez. Így nem lesz pénz tanári fizetésemelésre és az Európa-rekorder élelmiszerár-emelkedés leküzdésére. Orbánékkal együtt így maradnak nekünk a bezárások és a hatalmas áremelkedések”

– írják.

Az Európai Bizottság hivatalos bejelentésére az MSZP frakcióvezetője, Tóth Bertalan is reagált.

„Ez Orbánék szégyene és felelőssége”

– áll a politikus Facebook-bejegyzésében, amiben arról is ír, hogy a 3000 milliárd forint mellett további, a helyreállítási alapból elérhető 2300 milliárd forint felzárkóztatási pénz is veszélyben van.

Ujhelyi István EP-képviselő az Európai Bizottság döntését történelmi jelentőségünk nevezete brüsszeli online sajtótájékoztatóján. A szociáldemokrata politikus szerint

„Orbán Viktornak és kormányának immár hivatalosan is papírja van arról, hogy »bűnöztek«, sarokba hajították a demokráciát és az európai értékek minden szabályát, valamint, hogy visszaéltek az uniós forrásokkal az elmúlt tizenkét évben”

– fogalmazza meg a politikus.

Forrás: Telex

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Szarik a maffia sereg az egészre. Ők a saját részüket már ellopták, az ország nyomora nem az ő gondjuk!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fergeteg
TI KAVARJÁTOK KINN A SZART KUN BÉLA LESZÁRMAZOTTAI.
Alfa
kecskebaszók kussoljatok...ezt nagyon elbasztátok ez a kamukeresztény orbán és a kibaszott narkós-pedofil fidesz-ner szekta érdeme...szégyene
Nessy
Esetleg be kellene tartani az uniós előírásokat! 26 államnak sikerül, még többé kevésbé a lengyeleknek is, csak mi vagyunk "külön utasok", ami ezek szerint nem nyerő út.De az sem ártana, ha a kormány legalább egy kicsit őszintébb lenne, és felmerné vállalni az egyszemélyes rendeleti kormányzásának hibás döntéseit, ami a jelenlegi gazdasági problémák egyik fő oka!
Béla333
Szarik a maffia sereg az egészre. Ők a saját részüket már ellopták, az ország nyomora nem az ő gondjuk!
Horizont
Egy komment, benne van minden!
"... Amikor valóságról beszélnek, torzítják azt. Mikor verik az asztalt, hogy náluk az igazság, hazudnak. Mikor békéről beszélnek, harcban állnak mindenkivel... Mikor büszkék, hogy sikeresek, "nyertünk," akkor elbuktak, vesztettek... Mikor fennen hírdetik"soha nem volt ennyi barátunk", kirekesztettek, elszigetelődtek... Mikor "mindenki minket irigyel" , akkor kifütyülik, kinevetik, kerülik őket... Mikor "megvédjük a családokat" szöveget tolják, emelik a rezsit, leviszik a fűtést a sulikban, kilakoltatások folynak, rendelőket, szülészeti és más osztályokat zárnak be... Mikor "Előre megyünk, nem hátra", olyan vagyoni differenciálódás történik, ami a 2.világ háború előttire volt példa... (földesurak, ménesgazdák, ispánok vs szegénylegények, cselédek, jobbágyok).. Mikor arról beszélnek, hogy"senkit sem kényszerítünk véleményük megváltoztatására", tanárokat rugnak ki, mert véleményt nyílvánítottak..
A fideszes vezetők fordított valósága már csak ilyen.. "Ne arra figyeljenek amit mondok, hanem amit cselekszem.." (OV)"
pacal
Magyar tőkések lopott pénzből?
Buta mindegyik!, mint a fasz!

A magyar, paraszt.
Aki paraszt, az is marad!
pacal
A magyar paraszt népzen nem indított be - soha.
Egy szutyok a magyar paraszt népzene.

www.youtube.com/watch?v=8f8wAXDZ9D0
namihami
@fergeteg: 18.50:. Bocs, csak egy apró észrevétel. A ""Kunbéla-leszármazott"" az a Kövérlaci. Átigazolt?
Csak a történelmi hűség kedvéért...
namihami
@Béla333: 19.10:. És gondolod, hogy megállnak? Képesek lennének leállni a szerzéssel?
""Evés közben...""
nejlontacskó
" a zárolásra azért van szükség, mert Magyarország nem tudta orvosolni a jogállamisági hiányosságokat "
Ez a legnagyobb csúsztatás, amit eddig hallottam, az Orbán kormánnyal kapcsolatosan.
A mondat kijavítva, tehát helyesen, így hangzik.

A zárolásra azért van szükség, mert Magyarország kormányának esze ágában sincs, orvosolni a jogállamisági hiányosságokat!
nemkati
Meg lehet menteni azt a 3000 milliárdot. 0rbán monnyon le! Ha azt, amit ezek műveltek itt 13. éve, egy baloldali kormány csinálta volna, nem lángokban állna az ország, hanem szénné égették volna. De nem is 12 év múlva, hanem már az elején. Az is igaz, hogy a baloldali kormányok ilyeneket soha nem csináltak volna.
Szóval a kormánynak azonnal le kell mondania! Azonnal!!!
m73
@fergeteg: történelemből 1-s te barom!
Jozefina
Normális esetben, normális demokráciában a kormány egy emberként lemondana!!!?? De itt semmi nem normális!!??
Clavigo
@fergeteg: Kövér elvtárs nagyfaterja 19- es vöröskatona volt...Kunbéla csicskája,,,,Ha már leszármazottakról böfögsz,,, Csak szólok
simmering73
Addig lesz zárolva, amíg ez a haramia kormány hatalmon van.
Aki Én
@fergeteg: nem az mszmp párttitkár leszármazottja, az ,,ifjú,, kommunista titkár?
csak úgy....
@nemkati: 20:26 azért? azért nem fog...
ezek valami egzotikus kullancsok.
nemkati
@csak úgy...: Invazív faj. És nem keveredik.
ómió
Ez a Donáth efftársnő azt "mentené meg", amit kézzel-lábbal ellehetetlenít? És a Lenin szobor még mindig nem szakadt rá?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok