A jövő év első negyedére befejeződhet az időhúzás, amely a két északi ország NATO-csatlakozását kíséri – számolt be róla a Hírklikk.

Sarokba szorult Orbán – Jóvá kell hagynia a NATO bővítését a volt külügyminiszter szerint

A lap szerint így vélekedett Balázs Péter professzor arról, hogy Magyarországon a legkülönfélébb magyarázatokkal igyekeznek indokolni, miért csak a jövő évi első ülésén készül ratifikálni az Országgyűlés Svédország és Finnország felvételi kérelmét. A volt külügyminiszter és uniós biztos szerint

a NATO-ban igen komoly erők szorgalmazzák az új tagok mielőbbi felvételét.

Miközben az észak-atlanti szövetség külügyminiszterei az együttműködés erősítéséről és az orosz-ukrán háború következményeiről tárgyalnak Bukarestben, a magyar fővárosban továbbra is blokkolják – vagy ha úgy tetszik: halogatják – a svéd és a finn csatlakozás jóváhagyását. Ráadásul már olyan hangok is megjelentek, amelyekkel igazolni igyekeznek a késedelmet és ennek ürügyén a szövetség létét is megkérdőjelezik.

Balázs Péter azonban arra számít, hogy a következő időszakban a színfalak mögött várhatóan lesznek még olyan akciók, amelyek rábírják a magyar és a csatlakozást hozzá hasonlóan akadályozó török kormányt, hogy adják fel kötekedő álláspontjukat.

A volt külügyminiszter és uniós biztos úgy fogalmazott:

már eddig is voltak figyelmeztetések és ezek egyre csak gyűlnek, végül pedig csak „betelik a pohár” és akkor már nem látszik értelme az ilyesfajta konfliktus-keltésnek.

Arra a kérdésre pedig, hogy meghátrálhat-e Magyarország és személy szerint Orbán Viktor, csak annyit mondott:

nincs más választása.

Ugyan sokan találgatják, mi az oka a magyar halogatásnak, de nincs rá semmilyen észszerű magyarázat.

A leginkább valószínű, hogy Orbán Viktor ezt a témát is zsarolásra próbálja használni, ám hosszú távon a transzatlanti térségben nem szokták honorálni az ilyen eszközöket, ellenkezőleg, inkább felbőszíti őket. 

A cikk további részletei a Hírklikk írásában olvashatóak.

Forrás: Hírklikk

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Sámannus: tudod,ezekböl a valamikor szemétládákba rakottakból lettek a politikusok, akik már gyermekkorukban is valamiért elviselhetetlenek voltak!
- orbán,kovács, hollik,bence...stb. mind egy tipikus eset...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pacal
@Aronka: Aaronka, te istentelen büdös zsidó!
Pálinkás Pál
bár küldenének egy snipert ennek a tahónak...
Sámannus
Amikor én suliba jártam az osztályban olyan szemetes láda volt amibe egy korunkbéli diák is elfért. Volt is alkalom hogy arra itéltünk valakit hogy menjen be a szemétládába. Ma én orbánnak is kibérelnék egy kukát, amiben elfér.
Az uniónak egyre nyilvánvalóbb kérése a csüngőhasú leváltása, persze virágnyelven a feltételrendszerek teljesülése vezethet ide, Hasonlóan Gyurcsány is így jutott ebbe a helyzetbe, legutóbb.
csak úgy....
@Sámannus: tudod,ezekböl a valamikor szemétládákba rakottakból lettek a politikusok, akik már gyermekkorukban is valamiért elviselhetetlenek voltak!
- orbán,kovács, hollik,bence...stb. mind egy tipikus eset...
fergeteg
Hülye bolsik ! Ki és mikor nem akarta jóváhagyni? Barom libsik.
Eladott Ország
Rohadt cigány geci, szomorú vége lesz a pályafutásodnak!
Béla333
Még a végén kiszivárog valami a maffiózókról, amibe belebukhatnak.
Jut eszembe: Kiderült már hogy ki hívta/küldte ki a rendőröket Brüsszelben Szájer kokós homok partijára?
Eladott Ország
@fergeteg: ma, 18:49 ◘ A bolsikat elsősorban a fidesz soraiban keresd, te degenerált barom! A fidesz MSZMP és KISZ névsora: Na hát ez a nagy igazság, megy a nagy kommunista ellenesség, miközben komcsikkal paktált le Viktor Ifjúkommunista és KGB-s naplopó királyunk.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/137244479_3457474314364701_5571125594113149026_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=GREeosBW2jgAX_Wze9b&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDtqiDmYiK5p6hubY9oJINpKxBufjlI7JAgReNbQkohhQ&oe=63AF1CCB
Eladott Ország
@fergeteg: ma, 19:20 bejegyzéshez: ...és még sokan mások, besúgókkal/spiclikkel körítve.
gina
Elmebeteg sz@r kis beteg törpe, azt hiszi mindenki a zenéjére táncol, de téved a cigány muzsikus,, tesznek rá , nélküle is azt tesznek amit akarnak, már csak egy zsiros pacni aki nem jelent senkinek semmit, Magyarország szégyene és a világé is,,,
gina
@fergeteg: Te mocskos proli takarodj OV retkes cigány seggébe...
Aronka
@gina: Isten Áldja a miniszterelnök úrat!
Aronka
@pacal: Nehogy még egy évig maradjon az antiszemita KamuGeri főpolgi.
Aronka
@Eladott Ország: Még 20 évig marad a doktor miniszterelnök úr a hatalomban. Mi igazi magyarok mindig megszavazzuk, pontaddig ameddig kell.
Aronka
@Eladott Ország: Még 20 évig marad a doktor miniszterelnök úr a hatalomban. Mi igazi magyarok mindig megszavazzuk, pontaddig ameddig kell.
csak úgy....
@Aronka: oszt mennyi lesz 20 év múlva a kiló kenyér,te agyament?
annyit éhkoppon ki sem bírnak a benszülött magyarok,te buta román véglény..
Aki Én
@Aronka: te született agyhalott vagy, vagy vertek gyerekkorodban?
telegdilaci
@Aronka:Közben ezek az aljas gazemberek kifosztják az Országot,most olvastam hogy Orbán kereszt apa korcsolya pályát épít Orbániában,mert a Stadion és a Kis vasút mellé még ez hiányzik,részben EU-támogatásból és a költségvetésből! Normális? és fel vannak,háborodva hogy nem akarja adni az EU-a pénzt,ilyen észnélküli felelőtlen gondolkodásra esztelen költekezésre nem is adnék egy Euró-centet sem!
sunoge
@Aronka: Aki másnak vermet ás...csak hogy tudd, milyen lesz a jövőd. Ha lesz egyáltalán.Ha meg nem lesz jövőd, akkor majd esznek mást a verebek.
ómió
Amúgy, Balázs efftársnak gyakran vannak téveszméi? Vagy ez csak az "efftársi mentalitás"?
nejlontacskó
@ómió: azt gondolod, hogy egy jó kis efftársazással bagatellizálni vagy képes bárkit is.
No meg lázítani próbálsz vele.
De nem sikerül, ugyan is, ezzel éppen a saját butaságod mögé teszel, három felkiáltójelet is!
Efftársazol miközben éppen a Fidesz, nyüzsög leginkább, levitézlett MSZMP káderektől!
Efftársazol miközben a kommunista Kína, és a szintén kommunista Oroszország kegyeiért esedeztek.
Bőszen efftársazva lejtetek kötéltáncot az EU támogatások, egyre vékonyabb köldökzsinórján, Putyin petyhüdt falloszába kapaszkodva!
Inkább vagy röhejes semmint felháborító.
Tudod, nem mindegy, hogy veled röhögnek, vagy rajtad. :)))))
ómió
@nejlontacskó: Majd, ha értelmed is lesz, hogy megértsed a világ történéseit, akkor makogd el a baromságaidat! Addig meg kérj magadnak új terápiát, hogy legalább a saját, mai, efftársaidat képes legyél felismerni!
Dr. Proktor
Minden szart egy éjszaka törvénybe tudnak iktatni, így ez a halasztás csak a bunkóságuk beismerése, pénzzsarolás okán...
Néro2
Már megint ez a senki ocsmány féreg dugdossa a botot a küllők közé. Mikor jönnek már rá az országok , hogy egyáltalán nem kéne szóba állni a büdös desznyóval. Amikor nem lop akkor hazudik. Nem értem miért nem köpik le és baxák ki az ajtón bármilyen tárgyalásról. Mi a fenének tűrnek ennek a gyakorlatilag fing a gatyában senkinek akárcsak a jelenlétét is ott ahol emberek vannak. Menjen a türk tanácsba vagy a picsába degeneráltjaival egyetemben.
Oszt' jónapot. Majd a jogászok elrendezik. :)
teuton
@Shikari: Hascsikari, mar megint csak baromsagokat josolgatsz,minden alap nelkül pofazol a levegöbe! Fogadj velem, hogy nem lesz veto! Miert nem mersz???
teuton
@Shikari: Hascsikari, tehat elveket es erklölcsöt lehet penzre cserelni, magyarul a gazdad megvasarolhato??? Egyenlöre ugy nez ki, hogy a cifrafosas a kormanyon van! Aztan eggyel feljebb meg nagy pofaval vetozast josolgattal, mostmeg minden vissza??? Azonkivül pedig allandoan arrol pofaztok, hogy a penzek feltetel nelkül jarnak, mostmeg megse???
nejlontacskó
@ómió: mondtam én, hogy hülye vagy.
De miért bizonygatod?
gina
Ennek a darab nagy sz@rnak szava se legyebn, ez egy elmebeteg putris cigány
ómió
@nejlontacskó: Hiszen te nem érted, amit olvasol! Ilyenkor is másra hazudod a saját fajkreténségedet? Úgy az efftársi?
Béla333
Ez a hülye benavigálja magát már megint egy zsákutcába, ahonnan meg nem fog tudni normálisan kijönni.
Annyi érzéke sincs a politikához, mint egy tyúknak...
nejlontacskó
@ómió: csak nem bírsz magaddal, bizonygatnod kell, ugye?
ómió
@nejlontacskó: Még mindig nem értesz semmit!? Kérj új terápiát magadnak!
nejlontacskó
@ómió: bizonyítási kényszerben szenvedsz, ugye? :))))))
VASTAGBŐR
@durbincs: Már megint nem értelek te szarrágó román . Mondtam tanuld meg a nyelvet, aztán használd. Elég lóvét visznek az országból nektek, telhetne normális iskolára. ...

és ne apád történetét meséld itt nekünk .. tudjuk szendvedtél sokat. látszik.
+ ne jelölgess te inkurrens oltáshulladék
teuton
@fergeteg: Hülye analfabeta! Mikor szavaztak meg??? Mar 50-60 uj törveny atment ejszaka a parlamenten, de a jovahagyas nem!
teuton
@Shikari: Analfabeta fizetett troll, DOLGOZNI szoktal, vagy neked ez a "munkad" itt naponta 25 orat a szaros pelenkaban ülve 100 kommentet betenni? Csak meg kell nezni mennyit "dolgozol" naponta, hetfötöl vasarnapig...
ómió
@nejlontacskó: Te abban szenvedsz és most rám hazudnád?!? Ősi efftársi "fogás"!
VASTAGBŐR
@durbincs: maximum a fogyatékkal elő rákos oltás/szellemileg sérült fideszes román kurva anyád :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.