Számos állami beruházás és alvállalkozó építőipari cég érintett, az Átlátszónak az egyikük elmondta, az elején azzal biztatták, hogy a fővállalkozónak biztos politikai háttere van, közvetlen kapcsolattal az Orbán családhoz, majd amikor fogyni kezdett a pénz, a TEK-kel fenyegették meg.

Alvállalkozókat semmizhetett ki Orbán rokonsága – A TEK-kel és Orbán Győzővel fenyegették őket

Több vállalkozás becsődölt, akadt olyan cégvezető, akinek az egészsége is ráment a pénzügyi vitára. A károsultak Orbán Viktor miniszterelnök rokonságát sejtik a sokszoros tendernyertes fővállalkozó mögött, az érintettek és a miniszterelnök sajtófőnöke nem cáfolták a vélekedést.

Országszerte több városban is feljelentették alvállalkozói az Octopus Invest Kft.-t, miután a cég szerintük nem fizette ki nekik az elvégzett munkáért járó összegeket különböző állami beruházásokon.

Az egyik a tatabányai katolikus gimnázium építése volt, a másik a pécsi tűzoltóságé, majd emellé sorakozott fel több folyamatban lévő építkezés

– írja az Átlátszó.

A portált a megkárosított vállalkozások és azok jogi képviselői tájékoztatták.

Az egyik érintett alvállalkozó ezt írta a lapnak:

Sajnos én is egy károsult vagyok, illetve a cégem. Több szerződésből összesen 100 000 000 forinttal tartoznak a mai napig. A szép az egészben, hogy a kapcsolatfelvételekor a biztos politikai háttérrel csábítottak engem oda, közvetlen kapcsolat az Orbán családhoz. Majd mikor már nem bírtam pénzelni, fordult a helyzet és a TEK-kel fenyegettek, illetve hogy ne akarjam, hogy maga Orbán Győző vagy Áron hívjon fel személyesen, mert azt nem teszem zsebre. Elnyomnak, mint egy csikket. Ilyet és számos hasonló hangzatos fenyegetést kaptam. Több perem van ellenük jelenleg is, már közel két éve. Megdöbbentő, sőt megrázó, hogy a mai világban ez még megtörténhet, és ahogy látom, büntetlenül.

Hamar kiderült, hogy az érintett alvállalkozó nincs egyedül. Az Átlátszó számos más, hasonló esetről számol be.

Az ügy egyik legnagyobb vesztese a tatabányai beruházás első generálkivitelezője, a Mirakle Kft. A cég jelenleg felszámolás alatt áll.

Forrás: Átlátszó

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
" a biztos politikai háttérrel csábítottak engem oda, közvetlen kapcsolat az Orbán családhoz."

Ez az első intő jel kellett volna legyen, hogy ezektől menekülni kell. Mire számítottak az alvállalkozók azoktól, akik 13. éve szemrebbenés nélkül lopják szét az országot?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Most, akkor, "sejtik", vagy hazudják!? Mert eddig itt a kisemmizés a "Szeviép módiban" meg a libatenyésztők esetében, libás efftársék részéről volt tapasztalható!
Edebácsi
Azt csinálják kicsiben is, amit nagyban.
Béla333
Az elmúlt években számos helyen mesélték, hogy egy jól menő vállalkozás tulajdonosánál megjelentek valakik, hogy betársulnának a cégébe.
Megmondták, ha ebbe nem megy bele, akkor rájuk dolgozik az adóhatóság, a különböző hivatalok és tönkreteszik.
Így épül-szépül kis maffia országunk...
Toller Béla
Az ügyészség mit szól mindehhez ? Ezt fogjuk állandóan mnegismételni? Ráment az ország ipari cégeinek a fele, de még mindig ezt az ósdi trükköt hajtja a piripócsi maffia ? Az ügyészség a felelős mindezért ! Meg az a bíróság, amelyik évekig elhúzza az ilyen ügyeket ! Nem kell hozzá sok, higgyétek el, és vér fog folyni, az emberek nem halnak éhen önként és dalolva !
Maccska
@Béla333: ilyet bárki mondhat.
Ha nem hagyod abba a hazudozást rád küldöm a NAV ot.Remélem megijedtél.
Béla333
2019.11.28. 12:28
"Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla Tábor Viktor befolyással való üzérkedésért kiszabott, három évre felfüggesztett két éves börtönbüntetését. Tavasszal azért ítélte el első fokon a Fővárosi Törvényszék Tábort, mivel igazolva látta az ügyészség vádját, miszerint a Fidesz-közeli Századvégre hivatkozva, közvetítőn keresztül kétmilliárd forint kenőpénz átadására próbálta rávenni az amerikai tulajdonú Bunge Zrt.-t."
nepszava.hu/3058706_jogerosen-felfuggesztett-bortont-kapott-a-magat-fideszes-kijaronak-kiado-lobbista

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.