Csütörtöktől több iskolában is határozatlan idejű polgári engedetlenségbe kezd a tanárok egy része.

Pintér olajat öntött a tűzre: országszerte engetlenségi akcióba kezdenek a tanárok és a diákok

Fotó: Facebook/PDSZ

Szerdán a Belügyminisztérium közleményéből derült ki, hogy újabb nyolc tanárt rúgnak ki a polgári engedetlenségben való részvételük miatt – írja összefoglalójában a Telex.

A kirúgások hírére az Egységes Diákfront tüntetést hirdetett meg a Belügyminisztérium épülete elé, ahol nagyjából ezren gyűltek össze.

Törley Katalin, az egyik korábban elbocsátott pedagógus arról beszélt, hogy kirúgásokért a tankerületi vezetők, Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár, Pintér Sándor belügyminiszter és Orbán Viktor is felelősek, így nekik le kéne mondaniuk.

A szerda esti tüntetés végén bejelentették, hogy határozatlan idejű virrasztásba kezdenek a Belügyminisztérium előtt. December 8-ra országos ülősztrájkot, december 9-re pedig az MTVA épülete elé hirdettek meg tüntetést a diákok.

A szülőktől Törley Katalin azt kérte, hogy védjék meg a tanárokat, a diákoktól pedig azt, hogy szervezkedjenek. A tanároknak pedig azt üzente: álljanak le, radikális munkabeszüntetésre van szükség. Majd bejelentette, hogy csütörtöktől több iskolában sem fognak dolgozni a tanárok, arra biztatott mindenkit, hogy tegyen hasonlóan. Karinthy Gimnáziumból például húszan nem veszik fel a munkát csütörtökön.

„Általános sztrájk”

– skandálták az összegyűltek Törley Katalin beszéde után.

Egy másik diák többek között azt kérte a tüntetőktől: tegye fel a kezét az, aki nem szereti a tanárait, és az is, aki szerint igazságos az, ami zajlik. Senki nem jelentkezett. Ezután elmondta a mai nap eseményeit: 10-kor az Oktatási Hivatal egy online diákparlamentet szervezett, majd ezután lehozta a Telex, hogy kirúgtak nyolc tanárt, eközben még mindig tartott a diákparlament.

Majd délután 2 után vált biztossá, hogy melyik három iskolából rúgtak ki tanárokat.

14:27-kor folyamatosan szaggatott csengő szólt az iskolában.

Ezután otthagyták a diákparlamentet és felrohantak a tanáriba, ahol azt mondták, most ne zavarják őket. Ezután a diákok a tanári előtt sorakoztak, hogy megtudják, kiket rúgtak ki. Mikor arról kérdezték a tanáraikat, hogy mi lesz holnap, akkor ők sem tudták választ adni:

„Sem a diákok, sem a tanárok nem tudják, mi lesz holnap”

– mondta.

Forrás: Telex

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
"álljanak le, radikális munkabeszüntetésre van szükség."
Na végre...lassan rá kéne jönniük mi az az egyetlen fegyver a hatalommal szemben ami hatásos.
A kukások 3 nap alatt lerendeztek mindent. A mozdonyvezetőktől előre megrémülnek.
Robbantani kell!!! Meg összefogás. Pintér maffiatagtól ne várjanak semmit. orbán nem véletlenül sózta rá az oktatást meg az eü-t. Ez egy múlt századba ragadt kegyetlen szemét aljas rohadék.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Ez idáig tiszteltem és felnéztem a tanáraimra! De általános közutálat övezi őket következésképpen én megundorodtam tőlük! Ezek nem tanárok, ezek moslék szar csőcselék a a fiatalokat rontják meg a moslék szervezkedéseikkel! ezeket a tanári pályától egy életre el kell tiltani! Ja és egész nyugodtan dögöljenek meg! akár éhen!
bence
Ezt a szőkítő ragya sanyit már kézbe vehetné valaki !
evacica
@Németh István: Undorodni csak tőled meg a hasonlóktól lehet!
evacica
Ez a vén ember már elmehetne nyugdíjba és élvezhetné a szőke zsozsóját!
Dr. Proktor
@Németh István: Hát Pistám, az igazat bevallva a te tanáraid nem igazán jeleskedtek...
Butuska maradtál!
Lepényleső
... kabalából szőkítettet,ami által igen nagy lett,- beszélték egykor a rossz nyelvek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.