A személyi juttatásokra fordított összeg is jócskán megugrott 2021-ben, összesen több mint 1,8 milliárd ment el.

Annyira belefeledkeztek a magyarság kutatásába, hogy félmilliárd forinttal többet költöttek

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a székesfehérvári osszárium ásatásainak eredményéről tartott sajtótájékoztatón a minisztériumban 2022. április 13-án. Kásler Miklós bejentette, hogy a székesfehérvári osszáriumból vett mintákból két Árpád-házi személyt azonosítottak a Magyarságkutató Intézet kutatói, akik Corvin János és családja csontjaiból meghatározták a Hunyadi-család származását is. MTI/Kovács Tamás

A tavalyi zárszámadásból az derül ki, hogy a Magyarságkutató Intézet 2021-re előirányzott költségvetési kiadásai évközben 1,315 milliárd forintról 3,017 milliárdra nőttek. Végül 1,808 milliárdot költöttek, azaz félmilliárd forinttal haladták meg a tervezett összeget, írta meg az Mfor.hu nyomán az rtl.hu.

A lap hozzáteszi: a sokak szerint máig tisztázatlan célú intézmény a 2019-es megalakulása óta tíz kutatóközpontot is létesített, mint például az Eszmetörténeti, a Nyelvtervezési vagy Archeogenetikai Kutatóközpontot.

A Magyarságkutató személyi juttatásai jócskán megugrottak 2021-ben:

a betervezett 523,8 millió forintból év végére 847,9 millió lett.

Forrás: rtl.hu, mfor.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sunoge
Most a krízisben nincs is ennél fontosabb, hogy tudjuk a meghülyült vénember és vezérlő parancsnokának lázálmait bizonytani. Ha a puhos őseit keresik, leginkább india felé kellene elindulniuk.
telegdilaci
@sunoge: Szégyen hogy ezek a mocskok mire szórják el ész nélkül a pénzünket,én pénz nélkül is megtudom mondani hogy Sem ez a Metszett farok sem Orbán nem Magyar hiába kutatják,nem fogják kideríteni hogy nemesi származásúak lennének!
ómió
Efftársilag, viszont, inkább ellopták volna a rávalót!
Qqberci
Magyarságot ugyan nem, de plusz fél milliárdot már találtak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.