Mindezt a kerület polgármestere jelentette be.

A XVIII. kerületi önkormányzat azonnali pénzügyi segítséget tervez adni a karinthys tanároknak, és díszpolgári címre is felterjesztik őket.

Díszpolgári címet és fejenként egymillió forintot kapnak a XVIII. kerülettől a Karinthy Gimnázium kirúgott tanárai

Fotó: Facebook

Rendkívüli felmentéssel rúgtak ki nyolc olyan tanárt, aki polgári engedetlenséggel állt ki a sztrájkjoguk csorbításával szemben – közölte szerdán a Belügyminisztérium. A tanárok közül hatan a XVIII. kerületi Karinthy Frigyes Gimnáziumban dolgoztak.

A polgármester a hvg.hu kérésére megerősítette, hogy a felterjesztésről már a szerdai közgyűlésen szavaznak. Hozzátette, hogy a díszpolgárság mellett lesz egy rendkívüli napirendi pont is.

Az önkormányzat 10 millió forintot különített el korábban arra az esetre, ha kerületi pedagógusokat retorzió érné tiltakozásuk miatt. Ebből 1-1 millió forinttal támogatják a hat kirúgott tanárt, a többieket pedig az engedetlenség miatt kifizetetlen óráikért kárpótolják.

Forrás: Telex.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Nagyon helyes! Ha már a magyar szakszervezeteknek 32 év után sincs pénze és támogatottsága, hogy segítsen akár anyagilag is a tüntetések miatt elbocsájtott dolgozóknak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
Végre egy polgármester, akinek helyén van az esze és a szíve!
Németh István
@bencemacska: @rokker33: @Qqberci: @Béla333:@Eladott Ország: ti adtátok össze,vagy esetleg az önkormányzat sikkasztotta el a pénzikét? Ugyanis a millió helyett amolyan valagbarúgást kellett volna alkalmazni, amolyan tiszta szívvel és átérzéssel! Rájuk nézni is undorító ezek tanárok, hol a picsába? Kamcsatkáról jöttek? Ezeknek még óvodai végzettségük sincs!
evacica
@Shikari: Mond te tényleg ilyen korlátolt vagy?! Vagy csak a falka hűség beszél belőled! Különben sajnállak!
evacica
@Shikari: Micsoda szerencséjük van a gyerekeknek!
evacica
Gratulálok a Polgármesternek és a testületnek! Minden tisztességes Önkormányzatnak ezt kéne tennie, ahol megtehetik!
simmering73
Eszem megáll. Az egyik tanítani akar, a másik hittant tanít, de annyira ki vannak fordulva önmagukból, hogy gyerekek közelébe nem engedném egyiket se.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.