Hivatalosan is eldőlt.

Kivonul az állam a szociális ellátásból, Novák Katalin aláírta a törvényt – a magyar állam csak akkor jön képbe, mint felelős, ha már az egyházak is kudarcot vallottak

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szerda este megjelent a Magyar Közlönyben a „Magyarország biztonságát szolgáló egyes törvények módosításáról” címet viselő salátatörvény, amely szerint az állam részben kivonul a szociális ellátásból – írta meg a 444.

A törvénymódosítás szerint „a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 2. §-a helyébe a következő rendelkezés lép”:

„(1) Mindenki felelős önmagáért”.

(2) Ha az egyén önmagáról gondoskodni nem képes, őt – a képességeik és lehetőségeik szerint, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) rokontartásra vonatkozó szabályai szerinti sorrendben – a hozzátartozók segítik.

(3) Ha az egyén önmagáról gondoskodni nem képes és a hozzátartozók (2) bekezdés szerinti gondoskodásra vonatkozó kötelességüket nem teljesítik, az egyén lakóhelye szerinti települési önkormányzat jogszabályban meghatározott feltételek szerinti gondoskodási kötelezettsége áll fenn.

(4) Ha az egyén önmagáról gondoskodni nem képes, és a hozzátartozók a (2) bekezdés szerinti, a települési önkormányzat pedig a (3) bekezdés szerinti gondoskodásra vonatkozó kötelességet nem teljesítik, az államnak jogszabályban meghatározott feltételek szerinti kötelezettsége áll fenn.

(5) Az állam és a települési önkormányzat a szociális gondoskodás feltételeinek biztosításával összefüggő feladatainak ellátása során együttműködik az egyházi és civil szervezetekkel.

(6) A szociális intézmények és intézkedések rendszerének kialakítása és működési kereteinek biztosítása az állam és a települési önkormányzat feladata e törvényben meghatározott módon.”

Vagyis elsősorban az egyén, majd a hozzátartozó, az önkormányzat és a karitatív szervezetek következnek a felelősségi sorrendben, az állam csak akkor jön képbe, ha már az egyházak is kudarcot vallottak.

Forrás: 444.hu

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
A pedofil csuhások már rgen kudarcot vallottak !!! Katika meg azt ír alá, amit viktorka elérak !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
@Shikari: tegnap, 12:01
Na,te is pont ilyen hülye vagy.Remélem így jársz,mert megérdemled.
huppa.hu/rezeda-egyistenhit/
csak úgy....
@Shikari: jövöre éhendölesz,te szellemileg leszázalékolt!
rbela
"Kvonul az állam a szöciális ellátásból?" A pnzünket, adónkat elteszi, de semmit nem ad érte? Ezt nem tudom minősíteni...
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 17:05
Koszos putris román cigány.
Tudod demke.
Nessy
Kiváncsi lennék, akiket majd kiraknak a szociális otthonokból, mert kisnyugdíjas, nincs gyermeke, és nem tud fizetni. de évekkel ezelőtt pl. önkormányzati lakást adott az elhelyezésért, az hova megy? de akinek esetleg van gyereke, minimálbéres férjjel, két gyerekkel, hitellel, a szülő régi egy-két szobás lakásában, hogy tud ott éjjel nappal ápolni, ellátni laikusként egy tehetetlen, esetleg még demens beteget is? Na ezt köszönjük elnök asszony! Ezt a hihetetlen családcentrikus,empatikus keresztényi, gondoskodó hozzáállást, amiről olyan szépen tud szónokolni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.