Hivatalosan is eldőlt.

Kivonul az állam a szociális ellátásból, Novák Katalin aláírta a törvényt – a magyar állam csak akkor jön képbe, mint felelős, ha már az egyházak is kudarcot vallottak

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szerda este megjelent a Magyar Közlönyben a „Magyarország biztonságát szolgáló egyes törvények módosításáról” címet viselő salátatörvény, amely szerint az állam részben kivonul a szociális ellátásból – írta meg a 444.

A törvénymódosítás szerint „a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 2. §-a helyébe a következő rendelkezés lép”:

„(1) Mindenki felelős önmagáért”.

(2) Ha az egyén önmagáról gondoskodni nem képes, őt – a képességeik és lehetőségeik szerint, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) rokontartásra vonatkozó szabályai szerinti sorrendben – a hozzátartozók segítik.

(3) Ha az egyén önmagáról gondoskodni nem képes és a hozzátartozók (2) bekezdés szerinti gondoskodásra vonatkozó kötelességüket nem teljesítik, az egyén lakóhelye szerinti települési önkormányzat jogszabályban meghatározott feltételek szerinti gondoskodási kötelezettsége áll fenn.

(4) Ha az egyén önmagáról gondoskodni nem képes, és a hozzátartozók a (2) bekezdés szerinti, a települési önkormányzat pedig a (3) bekezdés szerinti gondoskodásra vonatkozó kötelességet nem teljesítik, az államnak jogszabályban meghatározott feltételek szerinti kötelezettsége áll fenn.

(5) Az állam és a települési önkormányzat a szociális gondoskodás feltételeinek biztosításával összefüggő feladatainak ellátása során együttműködik az egyházi és civil szervezetekkel.

(6) A szociális intézmények és intézkedések rendszerének kialakítása és működési kereteinek biztosítása az állam és a települési önkormányzat feladata e törvényben meghatározott módon.”

Vagyis elsősorban az egyén, majd a hozzátartozó, az önkormányzat és a karitatív szervezetek következnek a felelősségi sorrendben, az állam csak akkor jön képbe, ha már az egyházak is kudarcot vallottak.

Forrás: 444.hu

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
A pedofil csuhások már rgen kudarcot vallottak !!! Katika meg azt ír alá, amit viktorka elérak !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
A pedofil csuhások már rgen kudarcot vallottak !!! Katika meg azt ír alá, amit viktorka elérak !!!
Nessy
Aláírta, természetesen a keresztény, gondoskodó állam támogatójaként, Isten áldásával!
Toller Béla
Ez a nő ránézésre is egy idióta, ha meg még csinál is valamit, vagy elmosolyodik, mindenkinek világos a kórisme ! Bárgyú !
Dr. Proktor
ómió, shikari és a többiek! Ti ne aggódjatok, a Fidesz nem hagy titeket az út szélén!
Belök az árokba...
sunoge
Sehonnai bitang emberek iskolapéldái.
Dr. Proktor
@volvós: Jajj ne! Vizuális alkat vagyok... :-(
Béla333
Ez még a papírra is ránevet, amit éppen aláír...
Nessy
@KisTehen: Attól mentsen Isten! Bár ez a veszély nem fenyeget, mert státuszkeresztényeink nem tudnak imádkozni!
Nessy
A képet nézve, erősen rövidlátó Novák Katalin. Most kedvezményesen lehet szemüveget csináltatni az OFOTÉRT-nál! Talán ki tudja gazdálkodni!
Baker
@Nessy: Egyrészt azt is mi fizetnénk, másrészt pedig igazad lehet, máskülönben nem értem, miért a vibrátorával ír alá :)
magyar1
Akinek a szülei ápolásra szorulnak annak ott kell hagynia a munkahelyét?
Jól értelmezem a törvényt?
Baker
@magyar1: ...vagy inkább GIGAqurvanyjukat :)
Al X
Az ilyenre mondta egy kolléganőm: "Mosolygós gyilkos".
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 10:52
Remélem egy fasza végstádiumu vastagbélrák,vagy stroke után is ezt vonyítod amikor kilöknek az utcára.Aztán megkapod hogy deviáns ingyenélő munkakarülő
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 11:54
Akkor én mire fizetek szociális hozzájárulási adót az államnak,amokor semmit nem ad cserébe.Mi románcigány anyádra költik ezt a pénzt,te ingyenélő román cigány.
magyar1
@kulabombaafityiszre: Na, ja, még ezt is vonják a fizetésből. De akik ezt eddig fizették kötelessége az államnak gondoskodnia róluk. Szerződésszegés lenne ha nem.
Sámannus
Drága édesapátoknak a konnektorba kellett volna a faszát verni büdös geci szaházik, anyátok helyett.
Dr. Proktor
@KisTehen: Annyiért meddig vagy ilyen balfék?
134.bátor
Nálunk ez sem elég a kormány megbuktatásához.
Feltételezem a fidesz szavazóknak is vannak szüleik,akik majd " éhenfagynak". De őket ez sem érdekli. Ja,és a fiatalabbak is egyszer megöregednek
Gazella
Ez a O1G imádó picsa mindent aláír áhitva... nem értem ha irok valamit az asztalnál úlve , miért kell ráfeküdni az asztalra.
Baker
@Shikari: Az egyéni felelősséget mondd annak, aki az elfekvőn van! Egyébként pedig azért fizetünk az álamnak, hogy segítsen, amikor rászorulunk. Ha épp mi nem szorulunk segítségre, akkor is fizetünk - ebből a "közösből" látják (látták, már múlt idő) el az éppen rászorulókat.
Ha öngondoskodás van, akkor az állam ne sarcoljon!!!
Baker
@Shikari: Az a bajom ezzel, hogy akkor is sarcol az állam, ha lófaszt sem segít! Ha ezt képtelen vagy felfogni, akkor kérd a rokonaid segítségét első körben :P
Baker
@Shikari: Tehát nem sikerült felfognod :) Na, segítek picit: sarc, ha semmit nem adnak cserébe (mert más segít, nem az állam); adó, ha van viszonzás.
Most próbálj gondolkodni is, mielőtt reagálsz ;)
Jozefina
Az elődök által jól bejátatott tollat örökölt!!!? Bezzeg szégyentelenül sokat költött a rezidenciájára és ezt tetőzi a 200 milliós személygépkocsi beruházás!!!?? A rongy rázáshoz nagyon ért!!??
Nessy
@Jozefina: Minden ilyen embertelen, szakmaiatlan törvény aláírásáért jutalom jár Novák Katalinnak! Nem is kevés ahogy elnézem!
Nessy
Miután aláírta ezt az embertelen törvényt,majd ájtatos mosollyal fogja magasztalni szerte a nagyvilágban a keresztény, gondoskodó,családbarát kormány törvényes jótetteit! No comment!
colibri
Na ugye! Felesleges találgatni, felesleges kérlelni, hogy ne írja alá. orbán biztosra ment, ez a nő orbán s@ggéből nőtt ki, nem kérdés, hogy a meghosszabbított jobb keze. Járjon úgy, ahogy gondoltam... mindkettő...
drrotf
Csak annyit kívánok az aláírónak és a törvényt megszavazóknak hogy a sors ne kerülje el őket!
volvós
@KisTehen: te csak akkor nyögsz, ha a kerti budiban szorulásod van...
magyar1
@Jozefina: Mielőtt felkerült a polcra még ablakot pucolt most meg elfelejtette honnan jött.
kulabombaafityiszre
@Shikari: tegnap, 12:01
Na,te is pont ilyen hülye vagy.Remélem így jársz,mert megérdemled.
huppa.hu/rezeda-egyistenhit/
csak úgy....
@Shikari: jövöre éhendölesz,te szellemileg leszázalékolt!
rbela
"Kvonul az állam a szöciális ellátásból?" A pnzünket, adónkat elteszi, de semmit nem ad érte? Ezt nem tudom minősíteni...
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 17:05
Koszos putris román cigány.
Tudod demke.
Nessy
Kiváncsi lennék, akiket majd kiraknak a szociális otthonokból, mert kisnyugdíjas, nincs gyermeke, és nem tud fizetni. de évekkel ezelőtt pl. önkormányzati lakást adott az elhelyezésért, az hova megy? de akinek esetleg van gyereke, minimálbéres férjjel, két gyerekkel, hitellel, a szülő régi egy-két szobás lakásában, hogy tud ott éjjel nappal ápolni, ellátni laikusként egy tehetetlen, esetleg még demens beteget is? Na ezt köszönjük elnök asszony! Ezt a hihetetlen családcentrikus,empatikus keresztényi, gondoskodó hozzáállást, amiről olyan szépen tud szónokolni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.