Lavrov szerint nem állíthatók helyre Oroszország és a Nyugat korábbi kapcsolatai.

Szergej Lavrov bekeményített és megfenyegette a Nyugatot a biztonsággal kapcsoltban, az orosz külügyminiszter a NATO-ra is különösen berágott

Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálatának felvételén Szergej Lavrov orosz külügyminiszter (elöl), Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (mögötte) és Nyikolaj Patrusev, az orosz Nemzetbiztonsági Tanács titkára csoportképhez áll fel a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (KBSZSZ) csúcstalálkozóján Jerevánban 2022. november 23-án. Fotó: MTI/AP/Orosz külügyminisztérium sajtószolgálata

Nem állíthatók helyre Oroszország és a Nyugat korábbi kapcsolatai a biztonság kérdéseiben – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján.

Egyedül csak az világos, hogy ha és amikor, egy bizonyos időpontban a nyugati szomszédaink – és a szomszédságtól nem lehet elszakadni –, a nyugati szomszédaink és korábbi partnereink hirtelen érdeklődni kezdenek majd az európai biztonsággal kapcsolatos közös munka valamilyen módon történő helyreállítása iránt, akkor ez a helyreállítás nem sikerül majd

- mondta Lavrov.

A tárcavezető egyebek között nehezményezte, hogy Emmanuel Macron francia elnök egy európai politikai közösség létrehozását javasolva mindenkit meginvitált, kivéve Oroszországot és Fehéroroszországot. Emellett azt is kifogásolta, hogy Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője és Annalena Baerbock német külügyminiszter pedig nyíltan arról beszélt, hogy az európai biztonságot Oroszország ellenében és nem vele együtt kell kiépíteni.

Lavrov: a NATO oroszellenes szövetségessé akarja tenni Indiát

A NATO be akarja vonni Indiát egy Oroszország- és Kína-ellenes szövetségbe – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján.

Az orosz diplomácia vezetője azzal is megvádolta az Észak-atlanti Szerződés Szervezetét, hogy a Dél-kínai-tenger térségében fel szándékozik szítani a feszültséget.

Lavrov szerint az Egyesült Államok ugyanúgy szét kívánja verni Délkelet-ázsiai Országok Szövetségét (ASEAN), ahogyan azt az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezettel (EBESZ) tette.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Peti megkapta a szellemi muníciót Lavrovtól, ezentúl ezt a véleményt kell képviselnie...
Peti meg hálás a kitüntetéséért...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
Dögölnél már meg te putyin lábvízes lavorja.
Shikari
Oroszország-Kína- India tengely bedűti Amerikát!
Clavigo
@Shikari: Téged meg Szajjjer Dzsozi,,,te tölcsérseggű..
Béla333
" Andrzej Duda: Csak Ukrajna beleegyezésével lehet szó béketárgyalásról

Az ukrajnai háborúval kapcsolatban minden béketárgyalást csak Ukrajna önkéntes beleegyezésével lehet lefolytatni, megengedhetetlen a határok erőszakos megváltoztatását jóváhagyó megállapodás – hangsúlyozta Andrzej Duda lengyel elnök csütörtökön Lódzban, az EBESZ kétnapos ülése megnyitóján."
index.hu/kulfold/2022/12/01/haboru-orosz-ukran-konfliktus-oroszorszag-ukrajna-vlagyimir-putyin-volodimir-zelenszkij-kijev-moszkva-/andrzej-duda-csak-ukrajna-beleegyezesevel-lehet-szo-beketargyalasrol/

Érdekes, hogy csak a mi maffia kormányunk látja úgy, hogy úgy legyen béke, hogy az oroszok ott vannak Ukrajna területén. Pontosabban nem érdekes, hanem undorító, felháborító, mocskos egy álláspont!
Qqberci
Lavór elvtárs nehezményezi, hogy a NATO segít elrontani Putyler játékát?...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok