A Tanítanék Mozgalom alapítóját az RTL Reggeli című műsorában volt vendég.

Törley Katalin is megszólalt a kirúgott tanárok ügyében

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Belügyminisztérium közlése szerint december 1-jei hatállyal három fővárosi gimnázium nyolc pedagógusának szüntetik meg rendkívüli felmentéssel közalkalmazotti jogviszonyát. Az eset után több iskolában is polgári engedetlenségbe kezdtek a tanárok.

"Ez egy borzalmas dolog. A tanárok nem a sztrájknak estek áldozatul, hanem a hatalom abuzív viselkedésének"

– mondta a Tanítanék Mozgalom alapítója, akit október elején ugyancsak kirúgtak a munkahelyéről, a Kölcsey gimnáziumból polgári engedetlenség miatt.

"Abban bízom, és erről van is információim, hogy a mai naptól kezdve több száz tanár leteszi a munkát szolidaritásból az elbocsátottakkal"

– tette hozzá Törley, aki ugyanakkor megérti, hogy kis településeken, budapesti belvárosi iskoláktól eltérő függési viszonyok között nagyobb a nyomás a tanárokon, ráadásul sok pedagógus a diákjaival sem akar kiszúrni azzal, hogy nem tart órát.

A Kölcsey volt oktatója elsősorban nem a megfélemlítést látja a tanárok elbocsátása mögött: szerinte az a kölcseys tanárok kirúgásának volt a célja még októberben. Most inkább az ország válságos helyzetéről igyekeznek elterelni a figyelmet Törley szerint.

Forrás: 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Az országot romba döntő maffia kormánnyal szemben minden jóérzésű hazafinak fel kell lépni!
A tanárokkal érdemben szóba sem álló erők ellen minden lehetséges eszközzel fel kell és fel szabad lépni!
Támogassuk a tiltakozókat!
justhpeter
A szakszervezeteknek sok esélyük már nincs, vagy dűlőre viszik úgy, hogy januárban semmi nem indul, vagy a kormány lezongorázza őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.