A szankciók bevezetésével nem sikerült lezárni a háborút, sőt még közelebb sem jutottunk a háború végéhez, az EU országainak viszont komoly gondokat okoztak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A szerdai tanár-elbocsátások után felélénkült tiltakozásokat egy szóra sem méltatta.

Orbán újra brüsszelezett, migránsozott, a folyamatosan demonstráló tanárokat és diákokat egy szóra se méltatta

Fotó: Facebook

Nehéz tél előtt állunk, eközben pedig az orosz bevételek extra magasságban vannak, tehát folytatni tudják majd a háborút – mondta a kormányfő a hirado.hu összefoglalója szerint.

A szankciók árfelhajtó ereje alól mi sem tudjuk kivonni magunkat

A szankciók legkomolyabb része december 5-én, hétfőn lép hatályba, de Magyarországnak sikerült azt elérnie, hogy hozhassunk be orosz olajat, ezért ellátási hiányra nem kell számítani.

„A probléma az ár, mert a szankciók árfelhajtó ereje alól mi sem tudjuk kivonni magunkat, ezért várjuk, hogy a kilencedik szankciós csomag életbe lépésének milyen hatása lesz az árakra”

– tette hozzá a kormányfő.

Decemberben az is napirendre kerül a szankciók kiterjesztése mellett, hogy a meglévőket meghosszabbítsák-e. Az unióban két tábor van, az egyik háború- a másik békepárti. Akik a háború oldalán állnak újabb szankciókat akarnak, míg a békepártiak tűzszünetet követelne – hangsúlyozta Orbán Viktor. A szankciók fenntartása ügyében Európának számot kell vetnie azzal, hogy gazdaságilag mit jelent ez számára.

Európa most eltévedte és bolyong

Orbán Viktor hozzátette: mint azt Emmanuel Macron is elmondta, az nem barátság, hogy négyszeres áron adják az amerikaiak a gázt, ebből látszik, hogy Európa most eltévedte és bolyong. Az eddig modell az volt, hogy az oroszok energiahordozót adnak, míg mi technológiát. Az EU többsége, főleg a „nagyfiúk” keresztülvitték, hogy ezt a modellt számoljuk fel.

A kérdés, hogy mi lesz helyette, mi az új európai gazdasági stratégia

– emelte ki Orbán Viktor. Az amerikai energiaforrásokkal való pótlás drágább, ami miatt mindennek felmegy az ára, ez az szankciós felár, hiszen ha az energia ára emelkedik, azzal minden ára emelkedik. A korábbi gazdasági modell felszámolása során sosem mondták meg, hogy mi lesz a következő modell, erre senki nem ad választ.

Magyarország nem tehet mást, nem várhat másra, magunknak kell felépítenünk egy új gazdasági modellt

– mondta a miniszterelnök.

A baloldalnak juttattak guruló dollárokat

Orbán Viktor elmondta a helyreállítási tervvel kapcsolatban, hogy léptünk egyet előre. Mint mondta, másfél év után elfogadta az Európai Bizottság a helyreállítási tervet. Hozzátette: ez a pénz közös hitelfelvételből származik, amely a koronavírus-járványból való gazdasági helyreállítást segítette volna, és lényege az lett volna, hogy gyorsan megérkezzen.

Mint a kormányfő elmondta, ezeket a pénzeket politikai nézeteltérések miatt nem adták oda, ehelyett a baloldalnak juttattak guruló dollárokat.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: 17 kérése volt az EU bizottságnak, ezeket mi megtettük. Köszönetet mondott a kormányfő a tervezeten dolgozóknak.

Mint a miniszterelnök elmondta, mostanra már nem csak 17, de 19. és 20. kérés is van, viszont ahogy Orbán Viktor fogalmazott, aki ismeri Brüsszelt, mindig újabb feltételeket támasztanak, viszont megállapodásra kell törekednünk velük.

Ők azt akarják, hogy engedjük be a migránsokat és szexuális propagandát az iskolába, és hogy támogassuk a háborút, azonban mi ezt nem tesszük meg – húzta alá a kormányfő.

Az unió szerint évente 18 milliárd eurót kellene adnia Ukrajnának

Orbán Viktor Ukrajna finanszírozásáról is szólt. A kormányfő elmondta, hogy Ukrajna a háború miatt abba a helyzetben került, hogy nem tudja saját magát működtetni. vagyis nem tudja a közalkalmazottakat fizetni, nem tud nyugdíjat fizetni. Ha nem lenne háború, hanem béke lenne, akkor nem okozna gondot a finanszírozás. Azonban a kérdés, hogy hogyan segítsük Ukrajnát – tette hozzá Orbán Viktor.

Az egyik, hogy az uniós tagállamok költségvetését használjuk fel, és egy közös hitelt veszünk fel – ezt a magyar kormány nem támogatja, mert ez közös adósságot hozna létre, amit még az unokáink is nyögni fogják.

A másik lehetőség: ne keverjük össze az EU költségvetésének összegeit az Ukrajnának szánt összegekkel. A pénzt erre minden tagállamnak el kell különíteni – ezt a magyar kormány már megtette, és egyben ezt a lehetőséget támogatja.

A globális minimumadó egy munkahelygyilkos elképzelés. Ha bevezetnék, munkahelyek tízezreit szüntetné meg. A választók éppen azért szeretik a demokráciát, mert ők mondhatják meg hogy milyen kormány kerüljön hatalomra és az milyen adópolitikát folytasson. Az adók kérdése nemzeti szintű nem pedig globális.

Elveszítünk legalább 10 milliárd eurót évente az áremelkedés miatt

A Magyarországra érkező energia ára az 2021-ben 7 milliárd euróba került, ez idén 17 milliárd lett és följebb is mehet. Elveszítünk legalább 10 milliárd eurót évente az áremelkedés miatt, ezekből lehetne béreket emelni és más kiadásokat fedezni. A költségvetésnek ezzel a helyzettel kell megbirkóznia, most folyik a jövő évi büdzsé újratervezése. Meg kell akadályozni a gazdaság recesszióba süllyedését.

A rezsicsökkentésnek köszönhetően minden magyar családnak 181 ezer forintot támogatás jut havaonta. Sokmillió család kerülne kilátástalan helyzetbe, ha ez nem lenne. Nagyon fontos, hogy a következő időszakban a rezsivédelmi alap minél nagyobb forrásokkal rendelkezzen.

Történelmi értelemben a migráció a legnagyobb kihívás

A migráció kapcsán a miniszterelnök elmondta: a helyzet egyre durvább, ettől szenvednek az emberek a határ mindkét oldalán. A szerbek, az osztrákok és mi jól láttuk, hogy ezt a határt jobban nem tudjuk védeni, ezért délebbre kell tolni a védelmi vonalakat, egészen Szerbia déli határáig. Most folyik a pénz, az emberek és eszközök összegyűjtése, hogy szerb területen védhessük meg a biztonságunkat. Jó hír, hogy a Kassán tartott V4-csúcson minden tag felajánlotta segítségét ennek a tervnek a végrehajtásában.

Az energia a legnagyobb probléma az emberek számára, de történelmi értelemben a migráció a legnagyobb kihívás.

Brüsszel arra akar kötelezni bennünket, hogy engedjük be a migránsokat, ezért támogatják a hazai dollárbaloldalt is. A gazdasági nehézségek és kérdések mellett van egy ilyen rejtettebb történelmi kihívás, amit a migráció és az annak való ellentartás okoz.

Forrás: hirado.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Orbán már nem miniszterelnöke ennek az országnak, hanem diktátora, trónbitorlója ! Ideje lenne alaposan megdönteni, de nagyon durván ! Bunkónak kell lennie ahhoz, hogy az oktatás ügyével ennyire cinikusan ne foglakozzon, hogy másról ne is beszéljek. A bandája lenne a másik, akiket ránk szabadított !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 11:35 ☻ A fekete lovag mindíg győz...
uploads.disquscdn.com/images/dc78ecf6555150f55c6bc83f35f5d905af533781d3196b55587cf9e3056e8a26.jpg?w=800&h=562
Szerencséje a szájsebe jó ideje nem gyógyul. Remélem, valami durva herpesz, ami máshol is jelen van a testén, kurvára viszket, csíp, és folyamatosan fáj. Nem mer szólni Putlernak', hogy alaposabban mossa a himbilimbit, mivel előtte lecuppantja', hogy tiszta legyen, ezért van a száján a folt. A grazi elektrosokkos kezelés lesz az.
uploads.disquscdn.com/images/5e1334a6fa66eb7338bb71dee36c451768a24ecfb1e569857ee56518c53c6688.png?w=800&h=284
Aki Én
@Shikari: @Philip Marlowe: Miattatok bátorodott így fel a nemzeti-beteg, hogy ennyire hülyének nézheti a magyarokat. Nagyon lehúzzátok az amúgy sem túl erős átlagot.
Nem csodálom, hogy ennyire felhúz ami az oktatásban történik. Mindig is kívülállók voltatok.
Néro2
@Eladott Ország: Hááát igy van adva arc a szarnak és jovanez így , hogy van adva.
Ű meg az össz fitymák arca.
uploads.disquscdn.com/images/a27a29ffa0326357049972e01436387f5ef431f899796a4b8d7086f218207035.jpg
Terminátor
Valaki mondja már meg, milyen számítással jön ki az új energiaár?
Kérem a matematikai képletet, hogyan jön ki az új gázár, áramár, távfűtési ár?
Van olyan politikai erő, amely ezt meg meri kérdezni a kormánytól?
Szerintem a legnagyobb rablás, sima át b..ás!
Lepényleső
Mióta olvassuk visszafelé a történelmet? Mi jobbak vagyunk a világon mindenkinél,
- vélhetően ezért az inflációt már régen nyögtük amikor Vlagyimír Ukrajára vetett szemet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.