A Jedlik Ányos Gimnázium pedagógusai is tiltakoznak a kirúgások ellen.

22 csepeli tanár tagadta meg a munkavégzést határoztlan időre, itt a közleményük

Fotó: Facebook

Mint a 444.hu idézi közleményüket:

„...munkamegtagadásunkkal nyilvánítjuk ki a szakmai párbeszédre nem hajlandó, diktatórikus oktatáspolitikával való egyet nem értésünket. Polgári engedetlenségünk célja továbbá, hogy felhívja a figyelmet az oktatásirányításban dolgozók jogviszonyukból eredő lényeges kötelezettsége szándékos, jelentős mértékben történő megszegésére, vagyis: az önálló oktatási minisztérium hiányára, a XXI. század kihívásaira nem reagáló, korszerűtlen Nemzeti alaptantervre, a szelektív és szegregációt erősítő intézményrendszerre, az oktatást-nevelést ezer szálon átszövő, túlzott központosításra, az oktatásban dolgozók és a tanulók túlterheltségére, a pedagógushiányra, a befagyasztott, méltatlanul alacsony bérekre, az ügyért kiállók lejáratására és megfélemlítésére, valamint az érdekérvényesítést szolgáló sztrájkjog kiüresítésére. Ezek mind, külön-külön is súlyos problémát jelentenek, együtt pedig ellehetetlenítik a minőségi oktatást-nevelést és csorbítják a diákok tanuláshoz fűződő, alaptörvényben rögzített jogának gyakorlását”

- írják.

Forrás: 444.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Gratula a tanárok bátor kiállásáért!!! Nagyon sokak példát vehet nének róluk és csatlakozhatnának a kezdeményezésükhüz!!!? Érdekes módon az egyetemek, az egyetemisták miért hallgatnak??
Dr. Proktor
@Shikari: A tanárok eddig csak szolgaian végrehajtották az impotens kormány rendőrminisztériuma által kitalált szarságokat, hugyért és szarért! Végre páran észhez tértek, de a gyáva birkák közülük is csak magukban bégetnek...
Emmersson71
@Shikari: Csak kiütközik a kommunista őseid vére...
Dr. Proktor
@Shikari: Álláspontod jogos is lehetne, csakhogy a tanítókat és tanárokat kiszorították a törvényes keretekből!
Dr. Proktor
@Shikari: A törvényt ez a kurmányod hozta, ergo ő a felelős, bár a mi valóságunkban felelőtlen!
A minőségi oktatás fontosságáról pedig csak annyit, talán felfogod, hogy egy aluloktatott tízmilliós ország szalagmunkával csak teng-leng a szegénység küszöbén, míg egy megfelelően oktatott nagyvállalat többet termel főként szellemi munkával mint a mi GDP-nk...
Találós kérdés: ki boldogul jobban - az alulképzett vagy a megfelelően képzett?
Pálinkás Pál
@Shikari: neked meg az emésztőben a helyed...,nézz ki az ablakon, figyelnek!
teuton
@Shikari: TE miert nem megy dolgozni a napi 25 oras szarospelenkaban valo kommenteles helyett 5 forintokert???
teuton
@Shikari: Kis analfabeta nac(s)icska, azt sem tudod, hol van Tel-Aviv! Ott ugyanis a gazdad legjobb haverja a Bibi lakik, aki ellen epp korrupcio miatt eljaras folyik! Nekem dolgozik az internet es akkor is jön a penz, amikor alszom, veled ellentetben aki napi 25 oraban fetreng a szaros pelenlaban a gep elött 5 forintokert. Azonkivül nyugodtan mocskolhatlak, mert TE nem vagy magyar, papirod sincs rola!
Németh István
Jutalmul >> örökre eltiltani őket a tanári foglakozástól, még a gyerekeiket sem nevelhetik! A leg-kimélőbb pénzkereseti lehetőség a számukra Sopron-kőhídán a kőfejtés szigorúan csak csákánnyal és villával! Ja és kimért kajáért vízért! aljas szar SZEMETEK!
teuton
@Németh István: Orvos latott mar ideggyogyintezeti szökeveny?
Emmersson71
@Németh István: Szájer eresztény és Kaleta mehet gyermekek közelébe, te szellemileg deficites?!
Dr. Proktor
@Shikari: Mai oktatási rendszerünkről csak annyit, hogy a fiamat meg akarta buktatni itteni tanára angolból, mert nem értette mit mond!
Érdekes, hogy az angol iskolában, ahova addig járt, ez nem volt gond...
Emmersson71
@Dr. Proktor: Egy eset nem képezi le a "oktatási rendszert", ami egyébként hulladékká vált a Fidesz alatt..ez csak egy idióta tanárt mutat be!
gazdag dezső
Tudni kellene a kormány minden tagjának,hogy a végtelenségig nem lehet feszíteni a húrt ,mert elszakad!! Akkor pedig nagyon sok súlyos dolgok történhetnek .A Rákosi sem csinálhatta az ilyen diktatórikus rendszert .Most már azért nem 1950-et írunk ! Hetvennéhány évvel később ez ilyenfajta tolvajrendszer nem tud sokáig működni ,ahogy a Románoknál sem tudott .Ez a hatalmas szakadék a 26 ezres minimál nyugdíj ,vagy az átlag pedagógus nettó bér ,és az államtitkárok ,miniszterek fizetése közti horror különbség nem irritálja az igazságértetét egy kormánytagnak sem , ?A legtöbb tanár különb ember ,egy életében soha a népnek hasznos munkát nem végző államtitkártól .Főleg akik megvették a diplomájukat .Vagy meg sem szerezték soha .Hol az igazság .A külömbség a két diploma közt ?? Miért ér sokadrészét egy,két ,és több diplomás tanár fizetése ,mint egy gombnyomogato seggnyaló államtitkáré .??
Designer
@Emmersson71: Pedig ott az a tanár a hülye!
Dr. Proktor
@Designer: Ott igen, de most az unokahugomnak, aki matek-fizika szakos, németet is kell tanítania az iskolájában. Egy leckével jár mindig előrébb...
Mi ez ha nem a rendszer szegénységi bizonyítványa?
Designer
@Dr. Proktor: Jogos! Volt ilyen orosztanár is anno! Most vissza kell hívni nyugdíjast! Nem csak gyógypedagógust!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.